Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

HR-rådgiver - Kulturhistorisk museum

Søknadsfrist: 03.12.2020

Universitetet i Oslo

Her setter vi inn informasjon om Universitetet i O

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo er et av landets største kulturhistoriske museer, og er et forskningsintensivt museum og en universitetsenhet med status på linje med UiOs fakulteter. Det rommer den største arkeologiske-, etnografiske- og numismatiske samlingen i Norge. Museet inkluderer også vikingskipene på Bygdøy, kirkekunstsamling fra middelalderen, klassiske og egyptologiske samlinger fra Middelhavslandene samt et runearkiv.

slo og den lokale enheten

Om stillingen

Er du en erfaren rådgiver med bred erfaring innen HR og vil jobbe i et spennende og utviklende miljø i et museum i endring? Da kan nettopp du være personen vi søker etter. Vi kan tilby varierte og spennende oppgaver innenfor et bredt spekter av HR-faglige disipliner, og med støtte fra gode kollegaer i enheten. Hos oss vil du få en viktig HR-faglig rolle i et av landets største kulturhistoriske museer.

Stillingen er et ett-årig vikariat som HR-rådgiver (SKO 1434) med ønske om snarlig tiltredelse. Vikariatet har varighet til 31. desember 2021, med mulighet for forlengelse. Stillingen er organisatorisk plassert i enhet for HR og HMSB (helse, miljø, sikkerhet og beredskap). Enheten har 7 ansatte, inklusive to HR-rådgivere.

Arbeidsoppgave

Du vil være en viktig sparringspartner og gi råd til ledere i sammensatte og komplekse problemstillinger, og du vil også bidra med faglig rådgivning og støtte til museumsledelsen. HR-rådgiverens hovedoppgave er operativt HR-arbeid, herunder rekruttering fra A til Å, inkludert rekruttering til vitenskapelige stillinger, saksbehandling i tråd med statlig lov- og avtaleverk, samt noe utrednings- og utviklingsarbeid knyttet til HR.

Kvalifikasjonskrav

 • stillingen krever relevant utdanning fra universitet eller høyskole, gjerne med HR, arbeidsrett eller organisasjonsutvikling i fagkretsen, minimum tilsvarende bachelorgrad. Realkompetanse med relevans for oppgavene i stillingen kan erstatte utdanningskravet
 • minimum 3 års relevant erfaring fra stillingens arbeidsområder, fortrinnsvis fra universitets- og høyskolesektoren eller annen relevant offentlig sektor
 • solid kunnskap om statlig lov- og avtaleverk innen HR og personal
 • erfaring med digitale verktøy
 • det kreves svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på både norsk og engelsk

Ønskelig kompetanse/erfaring

 • erfaring med partssamarbeid
 • kjennskap til SAP HR, ePhorte saksbehandlingssystem og rekrutteringssystemet Jobbnorge
 • erfaring med å utnytte teknologi i arbeidet

Personlige egenskaper

For å lykkes i denne rollen må du være faglig sterk og positiv med stor grad av integritet. Du er ryddig og strukturert, med god gjennomføringskraft. Kommunikasjonsegenskapene dine er gode. Du er en sterk relasjonsbygger og trives med selvstendige prosjekter i kombinasjon med operativt personalfaglig arbeid. Vi håper du har mye initiativ og trives i et hektisk museumsmiljø.

Personlig egnethet for stillingen vil vektlegges.

Vi tilbyr

 • lønn som HR-rådgiver i stillingskode 1434 rådgiver fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr. 566 700 og 618 600 (lønnstrinn 63-68), avhengig av kompetanse og erfaring
 • et faglig stimulerende og hyggelig arbeidsmiljø
 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • trening i arbeidstiden
 • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • relevante vitnemål og attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju, de vil bli bedt om å oppgi 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer).

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS