Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

UX-/tjenestedesigner - Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT)

Søknadsfrist: 26.11.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling.
Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner.

Om stillingen

Vi har en ledig fast stilling (100%) som UX- /tjenestedesigner i Gruppe for brukeropplevelse ved Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT).

Vi søker deg med et sterkt faglig engasjement for design av løsninger forankret i reelle brukerbehov, og som ønsker å bidra til moderne og brukervennlige nettløsninger for universitetets studenter og ansatte.

Som UX- eller tjenestedesigner vil du inngå i et tverrfaglig og selvstendig team sammen med andre designere, utviklere (både frontend og backend) og teamleder.

Utenfor teamet har du et faglig felleskap i Gruppe for brukeropplevelse med faste ukentlige og månedlige faglige aktiviteter som bl.a. UX-timen og faglig fredag.

Gruppe for brukeropplevelse er det største UX-miljøet i universitets- og høgskolesektoren med til sammen 21 ansatte.

Nyutdannede oppfordres til å søke.

Vi er på jakt etter deg som har kompetanse på flest mulig av disse områdene

 • Innsamling, analyse og visualisering av brukerinnsikt, gjerne med metoder kjent fra tjenestedesign.
 • Utarbeidelse av grove funksjonelle skisser (wireframes) og produksjonsklare designskisser.
 • Evaluering av brukervennlighet.
 • Universell utforming av digitale løsninger.
 • Designverktøy som Figma.

I tillegg er det en fordel om du har noe erfaring og kunnskap om grensesnittprogrammering og om hvordan du best utformer brukervennlig innhold på nett.

Stillingen krever relevant utdanning på minimum på bachelorgradsnivå. Realkompetanse innen fagfeltet kan erstatte utdanningskravet.

Personlige egenskaper

 • Service- og løsningsorientert holdning
 • Evne til å jobbe selvstendig og i team
 • God muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk er en forutsetning

Vi tilbyr

 • Lønn som overingeniør SKO 1087 , fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr. 553 500 og kr 636 700, avhengig av kompetanse og erfaring.
 • Fleksibel arbeidstid med noe mulighet for fjernarbeid og hjemmekontor etter avtale
 • Gode velferdsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden
 • Medlemskap i Statens Pensjonskasse med god pensjonsordning og mulighet for gunstig lån

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Arbeidsprøver som viser relevant designarbeid du har gjort, gjerne fra studiene dine hvis du er nyutdannet
 • Vitnemål, attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS