Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Overingeniør ved Avdeling for biostatistikk

Søknadsfrist: 04.04.2023

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for medisinske basalfag arbeider for å øke basalmedisinsk kunnskap slik at vi kan forstå normale prosesser, gi innsikt i mekanismer som forårsaker sykdom, og fremme god helse. Instituttet er ansvarlig for basalfagene i profesjonsutdanningen i medisin og for masterutdanningen i klinisk ernæring, og har i overkant av 300 ansatte i vitenskapelige, tekniske og administrative stillinger.

Om stillingen

Vi har for tiden en ledig stilling som overingeniør (SKO1087) ved Institutt for medisinske basalfag innen biostatistikk. Stillingen er knyttet til forskningsgruppen «Probabilistisk inferens laboratorium» som ledes av professor Jukka Corander.

Vi tilbyr en spennende prosjektportfolio innen den internasjonale forskningsfronten i populasjonsgenetikk for mange patogene bakterier. Som overingeniør vil du ha ansvar for å koordinere og jobbe tett med et tverrfaglig team bestående av bioinformatiker, epidemiologer og statistiker og være med på å skape toppforskning innen fagområdet.

Arbeidsoppgaver

Vi søker en person med bred erfaring innen mikrobiologi, bakteriegenetikk og metodeutvikling for populasjonsgenetiske analyser. I rollen som overingeniør vil du ha ansvar for koordinering av bla. innsamling av bakterieprøver, genomsekvensering og analyser av data i ulike prosjekter. Overingeniøren vil også ha ansvar for å koordinere den vitenskapelige rapportering og lede skrivearbeid for prosjektet.

Stillingen kan tillegges andre oppgaver ved behov.

Kvalifikasjonskrav

 • Bachelorgrad i bakteriegenetikk eller tilsvarende. Det er en fordel med mastergrad eller doktorgrad innen relevante fagområder.
 • God skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk og engelsk.
 • Bred erfaring innen epidemiologisk og evolusjonsforskning av bakterier basert på høy-resolusjonspopulasjonsgenetikk, spesielt av sykehusassosierte bakterier.
 • Erfaring innen datakoordinering og analyser i store internasjonale prosjekter.
 • Solid erfaring innen programmeringsspråket R og håndtering av høyytelsesberegninger (High performance computing) i Linux-operativsystemer.

Personlige egenskaper

Vi søker en person som er ansvarsbevisst, selvstendig og med utpreget kommunikasjon- og samarbeidsevner. Du er initiativrik, nøyaktig og har evne til å håndtere flere oppgaver samtidig, og tåler periodevis et høyt arbeidspress og pågang fra ulike kanter. Du har evne til å levere i henhold til tidsfrister. Du er utadrettet og omgjengelig, setter deg raskt inn i nye oppgaver og kan effektivt navigere i store mengder informasjon. Personlig egnethet vil bli tillagt vesentlig vekt.

Vi tilbyr

 • Lønn som overingeniør stillingskode 1087 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 553 500 og kr 604 400, avhengig av kompetanse og erfaring.
 • Gode velferdsordninger.
 • Trening i arbeidstiden.
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse.

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Evt. vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Det ligger ikke fleksibel arbeidstid til denne stillingen.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

 • Professor/gruppeleder Jukka Corander, tlf: +47 48049047, e-post: jukka.corander@medisin.uio.no
 • HR-rågiver Matilde Danielsen, tlf: +47 90760890, e-post: matilde.danielsen@medisin.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS