Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Over-, senioringeniør innen Windows klientdrift og tjenesteutvikling

Søknadsfrist: 10.11.2019

Vil du være med på å ta klientdrift på Universitetet i Oslo til det neste nivået?

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) leverer infrastruktur og IT-tjenester/-løsninger til både Universitetet i Oslo og universitets- og høgskolesektoren i Norge. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 220 fast ansatte og en omsetning på mer enn 300 millioner kroner. Vi arbeider med et bredt spekter spennende tekniske løsninger basert på fremtidsrettet teknologi. USIT legger stor vekt på å gi sine tilsatte utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Om stillingen

Gruppe for drift av Windowsklienter (GDW) ved Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) har en ledig stilling som over-/senioringeniør.

Vi søker en person med høy Windows-kompetanse og interesse for teknologisk utvikling på Windows-plattformen.

I gruppen vil du jobbe med klientleveranser til Universitetet i Oslo.

Arbeidsoppgaver

Gruppe for drift av Windowsklienter leverer operativsystem- og programvareløsninger til universitetet i Oslo. Vi leverer løsninger for over 15000 klientmaskiner, inkludert en egenutviklet løsning for digital eksamen, med 1200 klientmaskiner og over 70000 kandidatgjennomføringer i året for både UiO og OsloMet.

Arbeidsoppgaver vil være knyttet til underliggende systemer for disse leveransene som System Center Configuration Manger, Direct Access, WSUS, Active Directory, og MS Azure/365. Vi baserer oss i stor grad på at oppgaver løses med programmering i Powershell, og har en økende bruk av MS Azure som plattform for våre leveranser. Blant de første i Norge satser vi nå tungt på Windows Autopilot, som løsning for provisjonering og drift av Windows-klienter.

Kvalifikasjonskrav

 • Utdannelse på universitets- og/eller høyskolenivå. For overingeniør kreves minimum bachelorgrad. For senioringeniør kreves mastergrad. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere utdanningskravet.
 • Programmeringserfaring/-kompetanse
 • Windowskompetanse
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Videre vil det bli lagt vekt på:

 • erfaring med skriptespråk som Perl, Python og Powershell
 • erfaring med Configuration Manager og pakkebygging
 • erfaring med Microsoft sky produkter som Azure og O365
 • erfaring med, og kunnskap om stormiljødrift

Personlige egenskaper

Vi ser etter personer som

 • har evne til å jobbe både selvstendig og i team
 • liker å tilegne seg kunnskap om nye systemer
 • er strukturerte og løsningsorienterte

Vi tilbyr

 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • trening i arbeidstiden
 • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Lønn fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 552 800 og kr 627 700 for overingeniør eller spenn kr 615 900 og 704 900 for senioringeniør.

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • vitnemål, attester

Søknad samt vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Kvinner oppfordres spesielt til å søke.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen