LEDIG STILLING VED NORSK REGNESENTRAL

Sommerjobber som forskningsassistent 2022

Søknadsfrist: 01.02.2022

Norsk Regnesentral

Norsk Regnesentral (NR) er en uavhengig, ideell og allmennyttig privat stiftelse som utfører oppdragsforskning.

Forskningsområdene er statistisk-matematisk modellering, geomodellering, maskinlæring, kunstig intelligens, språkteknologi, digital sikkerhet, digital inkludering og digital transformasjon.


NR er et av Europas største miljøer innen anvendt statistisk modellering. Instituttet har 95 ansatte.


I 70 år har instituttet levert samfunnsnyttige tjenester og skapt nye verdier for kunder og partnere innen et vidt spekter av bransjer; Teknologi og industri, Finans og forsikring, Klima og miljø, Naturressurser, Hav, Helse og Samfunn.


Våre oppdragsgivere er næringsliv og offentlige virksomheter både i Norge og internasjonalt, EU og Norges forskningsråd. Vår oppgave er å skape forskningsresultater som brukes og synes.

Norsk Regnesentral søker studenter i statistisk-matematisk modellering, maskinlæring og informatikk/IKT

Lærerik sommer ved Norsk Regnesentral

Norsk Regnesentral (NR) ser på deg som er student som en viktig fremtidig ressurs, og vil gjerne bli kjent med deg allerede i studietiden. Gjennom en sommerjobb hos oss får du en unik mulighet til å se hvordan vi jobber her ved NR, og samtidig knytte langsiktige kontakter.

Du vil bli fulgt opp av våre mest erfarne forskere og få et realistisk innblikk i hvordan det er å jobbe på et forskningsinstitutt.

I DART (Anvendt IKT-forskning) jobber vi med digital sikkerhet, digital inkludering og digital transformasjon. Aktuelle tema for sommerjobbene i DART er sosiale roboter, digitale tvillinger, cybersikkerhet og brukergrensesnitt.

I SAMBA (Statistisk analyse, maskinlæring og bildeanalyse) utvikler og bruker vi statistisk-matematiske modeller, maskinlæring, bildeanalyse, språkteknologi og kunstig intelligens innen mange bransjer. Aktuelle tema for sommerjobbene i SAMBA kan være innen klima og miljø, finans, energimarkedet og jordobservasjon.

I SAND (Statistisk analyse av naturressursdata) jobber vi med å utvikle realistiske matematiske modeller for geologi og geofysikk. Modellene brukes i olje- og gassindustrien, og er også anvendt innenfor geotermi og grunnvannsmodellering. Aktuelle tema for sommerjobbene i SAND er utvikling og forbedring av analyseverktøy innenfor strukturgeologi og inversjon av geofysiske data.

Vi ser spesielt etter deg som har

  • Motivasjon og lyst til å jobbe med utfordrende, anvendte problemstillinger
  • 3 eller 4 års relevante universitetsstudier
  • Programmeringskompetanse i R, Python, JavaScript eller andre programmeringsspråk

Om engasjementene

Sommerjobbene er ved våre forsknings­avdelinger DART (Anvendt IKT-forskning), SAMBA (Statistisk analyse, maskinlæring og bildeanalyse) og SAND (Statistisk analyse av naturressursdata). Engasjementene er på 6 uker, 4 uker fra medio juni 2022 og 2 uker i månedsskiftet juli/august. Andre tidspunkter kan også være mulig.

Antall stillinger:

  • DART: 3
  • SAMBA: 3
  • SAND: 2

Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, vitnemål med karakterutskrifter (også fra videregående) og attester. Fortell i søknadsbrevet hvilken avdeling(-er) du er mest interessert i å jobbe ved.

Vi ser frem til å høre fra deg.

Spørsmål om sommerjobbene?

For nærmere informasjon om sommerjobbene, kontakt:

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS