Stilling:

Forsker - akvakultur

Søknadsfrist 3. oktober 2018

Ønsker du å påvirke utviklingen i norsk oppdrett gjennom forskning? Nofima har nå en ledig forskerstilling koblet til arbeidet med våre egne FoU-konsesjoner.

Du vil inngå i det teamet som jobber tverrfaglig med ernæring, produksjonsbiologi, kvalitet og grunnleggende metabolisme hos oppdrettslaks.

I første omgang vil du bidra innen koordineringen og oppfølgingen av Nofima sine FoU-konsesjoner i Sør-, Midt- og Nord-Norge, der alternative fôrformuleringer og fôringsstrategier tas i bruk i fullskala oppdrett.

Nofima

Nofima er et stort næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien. Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 380 ansatte. Årlig omsetning er rundt 600 millioner kroner. Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og Ås.

Er du en fleksibel, praktisk anlagt og engasjert person som kan utføre arbeidsoppgaver på kontoret, på merdkanten og i laboratoriet på en faglig god måte kan dette være stilingen for deg.


Arbeidsoppgaver

· Faglig oppfølging av Nofimas storskala FoU-konsesjoner i samarbeid med kommersielle oppdrettere

o Forsøksplanlegging og fôrformulering

o Koordinering og oppfølging

o Uttak og prøveinnsamling (en del reising må påregnes)

o Analyser, etterarbeid og rapportering

o Rapportering og publisering

· Kontaktperson for administrasjon og driftspersonell vedr. FoU-konsesjonene

· Bidra inn i forskningsarbeidet der samspillet mellom biologi, ernæring, produksjonsoptimalisering, kvalitet og grunnleggende metabolisme er viktig

· Aktivt drøftingspartner i forsknings- og utviklingsarbeidet i Nofima

· Det kan også tilkomme flere oppgaver i stillingen


Kvalifikasjonskrav

· Høyere utdanning (minimum mastergrad). Det søkes primært etter kandidater med kompetanse innen biologiske prosesser og grunnleggende ernæring

· Flytende norsk muntlig og skriftlig, samt gode engelskkunnskaper både muntlig og skriftlig

· Gode datakunnskaper og erfaring med bruk av Excel og lignede programmer

· Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner er nødvendig

Annet ønsket kompetanse og erfaring

· Praktisk erfaring fra havbruk

· Kjennskap til vitenskapelig arbeid innen norsk akvakultur/havbruk

· Gode kunnskaper om databehandling og grunnleggende statistikk

· Erfaring fra prosjektarbeid


Kontaktinformasjon

Nofima kan tilby et sterkt fagmiljø, spennende forskningsprosjekter og et svært godt arbeidsmiljø. Vi tilbyr lønn etter kvalifikasjoner og erfaring, samt gode pensjons- og personforsikringer. Arbeidssted er Ås.

For mer informasjon om stillingen kontakt forskningssjef Mari Moren på tlf. 92237121, e-post: [email protected] Forsker Jens-Erik Dessen på tlf. 97 95 27 68, e-post [email protected] eller HR rådgiver Merete Kaspersen på tlf. 90 29 00 36, e-post [email protected]

Søk på stillingen her