Stilling:

Stipendiat i jordskifte

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Globale utfordringar innan klima, energiforsyning, miljø, helse, trygg og sikker mat, teknologi og fornybare løysingar, bruk og vern av areal og naturressursar, og utvikling av bioøkonomi, krev auka innsats.


NMBU er svært godt rusta til å forske vidare innan disse fagfelta. Kompetansen ved NMBU spenner over heile verdikjeder og omfattar både grunnleggande og anvendt forsking.


1. januar 2014 vart Noregs veterinærhøgskole og Universitetet for miljø- og biovitskap slått samen til NMBU – Noregs miljø- og biovitskaplege universitet. NMBU har 1700 tilsette og 5200 studentar, og er i dag plassert på to campus, Ås og Adamstua i Oslo.


Nærmare opplysningar om NMBU finn du på www.nmbu.no.

Om LANDSAM

LANDSAM har 1300 studenter og 180 ansatte. Fakultetet består av instituttene by- og regionplanlegging, eiendom og juss, folkehelse, internasjonale miljø- og utviklingsstudier og landskapsarkitektur.


Fakultet byr på to ph.d-program:

  • Planlegging og samfunnsutvikling
  • Internasjonale miljø- og utviklingsstudier


Institutt for Eigedom og Juss
har ca. 15 faste vitskaplege stillingar, og for tida 4 doktorgradsstudentar. Femårig Master i Eigedom tek opp om lag 35 studentar årleg.
Den toårige Master i eigedomsutvikling tek opp ytterlegare 25 studentar årleg.


Instituttet har to aktive forskargrupper: Plan, grunnerverv og ekspropriasjon, og Jordskifte, eigedomsutvikling og eigedomsregistrering.

Om stillinga

Ved Institutt for Eigedom og Juss ved Fakultetet for landskap og samfunn (LANDSAM) lyser vi ut ein treårig stilling som stipendiat innanfor jordskifte, gjerne i kombinasjon med eitt av dei andre kjernefaga ved instituttet. Stillingen skal i tråd med instituttets strategi bidra til å auka forskingskompetanse innanfor jordskifte.

Stillingen er knytt til jordskiftefaget. Det er ønskelig at kandidaten sjølv utarbeider eit prosjekt med eit aktuelt tema.

Prosjektet bør ta inn nye perspektiv eller metodar for auka innsikt i aktuelle problemstillingar i eigedomsfaget, og då med utgangspunkt i eit jordskiftefagleg tema. Prosjektet må ha ei tydeleg teoretisk forankring. Forskingsidear som kombinerer eigedomsfagleg forståing med aktuelle samfunnsutfordringar i ein nasjonal kontekst vil bli prioritert.

Kjernefag ved instituttet, der eitt eller fleire gjerne må inngå i kombinasjon med jordskifte i prosjektskissa:

  • verdsetting av eigedom
  • eigedomsregistrering/eigedomsinformasjon
  • alternativ konfliktløysing
  • grunnerverv
  • ekspropriasjon
  • eigedomsutvikling
  • eigedomshistorie

Kandidaten skal sjølv foreslå rammer, omfang og mål for forskingsprosjektet.

Arbeidsoppgåver

Stipendiatstillinga har forskarutdanning som hovudmål. Det er forventa at den som blir tilsett blir teke opp på PhD program i «Planlegging og samfunnsutvikling».

Ph.d.-studiet består av obligatoriske og valfrie emnar med muntlige og skriftlige eksamener og en stor forskingskomponent. Søkeren rådes til å besøke nettsiden for meir detaljerte opplysningar om PhD-forskrifter ved NMBU og informasjon om PhD-programmet.

Kvalifikasjonskrav for stillinga

Faglege kvalifikasjonskrav

Kandidaten må ha en relevant utdanning tilsvarande en femårig Masterutdanning med 120 studiepoeng. Søkaren må ha en dokumentert sterk faglig bakgrunn frå tidlegare studiar.

Vi ser først og fremst etter ein kandidat med fullført mastergrad i Eigedom. Søkarar med mastergrad i andre fag, som juss, økonomi, historie, kan bli vurdert som aktuelle dersom dei har relevant arbeidspraksis eller forskarerfaring innan eigedomsfag.

Søkar må meistra eit skandinavisk språk både skriftleg og munnleg for å kunne ha naudsynt kommunikasjon med praksisfeltet, og ha moglegheit til å gjennomføre datainnsamling i Noreg. Søkar må også meistra engelsk, skriftleg og munnleg, sidan kandidaten er venta å kunne publisere internasjonalt, og for å delta aktivt i eit internasjonalt stipendiatmiljø ved NMBU.

Det er ein fordel, men ikkje noko krav om arbeidserfaring frå praksis eller akademia.

Personlege eigenskapar

  • Du må være engasjert, motivert, nysgjerrig og ha evne til å oppnå resultat.
  • Stillingen krev evne til å arbeida i tverrfaglige team, gode samarbeidsevner, samt evne å arbeide metodisk og sjølvstendig.
  • Det er ein føresetnad at du er tilstades på arbeidsplassen på Campus Ås i stipendiatperioden.

Lønnsvilkår og nærmare opplysningar

Stillinga blir innplassert i stillingskode 1017 Stipendiat, lønnsramme 20, ltr. 51 (NOK449 400 per år). Tilsetting skjer etter gjeldande retningslinjer for tilsetting som stipendiat ved universitet og høgskular. Stipendiatstillinga er ei åremålsstilling.

For spesielt godt kvalifiserte søkarar kan alternativ lønnsplassering vurderast.

Ønska oppstart i stillinga er 1. september 2019.

Nærmare opplysningar ved instituttleiar Helén Elisabeth Elvestad: helen.elvestad@nmbu.no.no (tlf 40842142) eller professor Per Kåre Sky: per.sky@nmbu.no

Informasjon til søkarar

Slik søker du:

Søknaden skal innehalde:

  • ei kort prosjektskisse på inntil 1000 ord med forslag til sentrale forskingsspørsmål og forventa resultat.
  • CV
  • eventuelt oversikt over vitskaplege og faglege publikasjonar
  • opptil fem faglege arbeid (for eksempel masteroppgave, artiklar mv.)
  • relevante vitnemål og karakterutskrift
  • namn og kontaktdetaljar til to referansar.

Søknaden vil bli evaluert etter prosjektskissa, relevant arbeidserfaring, og akademiske kompetanse hjå kandidaten. Aktuelle søkarar vil bli invitert til intervju som en del av vurderinga.

Søkarar som blir innkalla til intervju må kunne legge fram stadfesta kopiar av vitnemål, karakterutskrift og attestar.

Søknad skal sendast elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne sida.

Søknadsfrist: 28.03.2019

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS