Stilling:

Postdoktor innen immunologi – ref.nr. 18/02574

Søknadsfrist12. august 2018

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet er et lite og robust universitet med høye ambisjoner.

Globale utfordringer, innen klima, energiforsyning, miljø, helse, trygg og sikker mat, innen teknologi og fornybare løsninger, bruk og vern av arealer og naturressurser, og utvikling av bioøkonomi, krever økt og endret forskningsinnsats. Samfunnet, næringsvirksomhet og forvaltning har stadig behov for oppdatert ekspertise. NMBUs kompetanse spenner over hele fagområdet og er derfor godt rustet til å ta sitt samfunnsansvar både innen fremragende forskning og undervisning.

NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i 7 fakulteter. Frem til nye bygg står klare på campus Ås i 2020, vil et av fakultetene, NMBU Veterinærhøgskolen, ha sitt virke på campus Adamstuen.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no

Ved Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi ved Veterinærhøgskolen NMBU er det ledig stilling som postdoktor innen veterinær immunologi med 3 års varighet og med oppstart 1.august 2018.

Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi består av tre fagseksjoner; seksjon for farmakologi og toksikologi, seksjon for mattrygghet, og seksjon for mikrobiologi, immunologi og parasittologi.

Instituttets hovedoppgaver er å yte forskningsbasert undervisning av veterinær- og dyrepleiestudenter, samt å drive forskning på høyt internasjonalt nivå innenfor områdene mattrygghet, og fiske- og dyrehelse. I tillegg legges det ned et betydelig arbeid i forbindelse med de mange service- og referansefunksjoner instituttet har for offentlige og private aktører.

Veterinærhøgskolen er lokalisert på Adamstua i Oslo, men vil i 2020 flytte til nye bygg på NMBUs campus på Ås i Akershus.

Prosjekt

Etablering av multiplex immunassays for måling av biomarkører for helse og velferd hos Atlantisk laks.

Arbeidsoppgaver

Personen som tilsettes vil arbeide på prosjektet «Etablering av multiplex immunassays for måling av biomarkører for helse og velferd hos Atlantisk laks», finansiert av Fiskeri –og Havbruksnæringens Forskningsfond (FHF) og NMBU. Prosjektet er tilknyttet Seksjon for mikrobiologi, immunologi og parasittologi. Postdoktoren vil være en del av en etablert prosjektgruppe bestående av forskere fra NMBU.

Stillingen innebærer kloning og ekspresjon av biomarkører, framstilling av monoklonale antistoffer og utvikling av multiplex deteksjonsassay. Målet er å utvikle et verktøy for overvåkning og dokumentasjon av helse og velferd hos oppdrettslaks, med nytteverdi både for akvakulturnæringen og i forskningssammenheng.

Formidling av ny kunnskap generert i prosjektet er viktig, både til næringen og forskningsmiljøene, og det forutsettes at den som tilsettes presenterer forskningsresultater på sentrale norske og utenlandske konferanser og til et bredere publikum.

Det vil medfølge noe veiledning av master og/eller ph.d-studenter som en del av dette forskningsarbeidet, samt noe medansvar for daglig laboratoriedrift ved avdelingen.

Tilsetting i postdoktorstilling har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i vitenskapelige førstestillinger. Det kreves oppnådd doktorgrad for tilsetting. Postdoktorstillingen er en åremålsstilling.

Kvalifikasjonskrav for stillingen

Faglige kvalifikasjonskrav

Det kreves:

  • Grunnutdannelse innen veterinærmedisin eller fiskehelsebiologi.
  • Doktorgradskompetanse innen relevant fagområde.
  • God skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk og engelsk.

Det er ønskelig med:

  • Erfaring med immunologiske eller beslektede metoder, der særlig erfaring med molekylærbiologiske metoder vil vektlegges.
  • Kunnskap og interesse for fiskehelse.
  • Erfaring innen planlegging og gjennomføring av forsøk.

Personlige egenskaper/egnethet

  • Motivasjon til å utvikle seg videre som forsker.
  • God evne til å arbeide selvstendig og organisert.
  • Gode evner til å prioritere, forstå, anvende, reflektere og teoretisere kunnskap.
  • Motivasjon til å bygge relasjoner og skape nettverk internt og eksternt
  • Gode kommunikasjonsevner er viktig i prosjektet, og vil vektlegges.

Personlige kvaliteter vil bli vektlagt.

NMBU tilbyr:

  • Et godt og stimulerende arbeidsmiljø
  • Utfordrende arbeidsoppgaver
  • Pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Ulike velferdsordninger

Lønnsvilkår

Stillingen innplasseres i stillingskode 1352 Postdoktor, lønnsramme 24 (ltr. 57-65) (NOK 490.900- 569 000), avhengig av kvalifikasjoner. Ansiennitetsopprykk i stillingen

Nærmere opplysning

Nærmere opplysninger ved prosjektleder og postdoktor Hege Lund, tlf: +47 67232229, e-post: hege.lund@nmbu.no

Sende søknad

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden.

Søknadsfrist: 12.08.2018.

Sentrale arbeider

Søker vedlegger inntil 10 arbeider som etter søkerens vurdering er sentrale i produksjonen. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere søkerens innsats, må det legges ved en kort redegjørelse om søkerens del av arbeidet.

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer med ordinær post merket still.nr. 18/02574 til NMBU Veterinærhøgskolen, Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi, postboks 8146 Dep, NO-0033 OSLO, innen søknadsfristens utløp.

Attester/vitnemål

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Stillingen følger Statens lønnsregulativ. Medlemskap i Statens Pensjonskasse (2 %). Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjøres det oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS