LEDIG STILLING VED NIVA

Overingeniør - kjemisk analyse

Søknadsfrist: 15.05.2022

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål. Med et helhetsperspektiv på klima og miljø arbeider NIVA med å finne løsninger for en bærekraftig utvikling av sivilsamfunn, forvaltning og næringsliv. NIVA er eksperter på akvatiske økosystemer, både ferskvann og marint, og på hvordan de er koblet sammen og påvirker hverandre. NIVA arbeider tverrfaglig med samspillet mellom vann, miljø og samfunn, ut fra naturfaglig og samfunnsfaglig ekspertise. NIVA har hovedkontor i Oslo og regionavdelinger i Bergen, Grimstad, Hamar og København, samt en forskningsstasjon ved Drøbak. NIVA har datterselskaper i Tromsø, Chile og Kina. Totalt har NIVA-gruppen nesten 500 medarbeidere.

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål, og vi arbeider innenfor et bredt spekter av miljø, klima, naturmangfold og ressursspørsmål. Vi er en ikke-profittbasert kunnskapsorganisasjon med over 300 medarbeidere. Vår visjon er «forskning for en bærekraftig framtid» – med verdiene relevans, integritet, kvalitet og samspill. Vi bidrar til å løse lokale, regionale og globale miljøspørsmål basert på forskning, overvåkning og rådgivning av høy kvalitet. Våre medarbeidere opplever NIVA som en attraktiv arbeidsplass fordi vårt bidrag og samfunnsoppdrag gir mening og motivasjon.

NIVA ønsker å styrke kapasitet innen anvendt miljøkjemi og søker en overingeniør til seksjon Miljøkjemi og Teknologi. Seksjonen består i dag av en gruppe på 20 forskere og ingeniører. Vår nye medarbeider vil bli en del av et meget kompetent team som jobber med ulike analysemetoder i tråd med NIVAs forskningsprosjekter.

Arbeidsoppgaver

 • Analyse av miljøgifter i ferskvann, sjøvann, avløpsvann, sediment og biota
 • GC-MS, GC-MS/MS analyse, inkludert metodeutvikling og vedlikehold
 • Praktisk laboratoriearbeid, inkludert prøveopparbeiding
 • Driftskritiske laboratorie oppgaver for en rekke av NIVA sine prosjekter, inkludert bruk av annet utstyr og instrumenter, slik som HPLC.

Kvalifikasjoner

Vi søker deg med dokumentert arbeidserfaring innen kromatografiske metoder og massespektroskopi, spesielt GC-MS. Det er ønskelig med utdannelse på masternivå innen analytisk kjemi, men erfaring og personlig egnethet vil vektlegges tung. I tillegg er det et krav at du behersker et skandinavisk språk både skriftlig og muntlig.

Det er ønskelig at du har noe erfaring fra:

 • Analyse av miljøgifter i ferskvann, sjøvann, avløpsvann, sediment og biota
 • Arbeid med organiske miljøgifter

Personlige egenskaper

Vi søker en systematisk og selvstendig person som liker å jobbe i et hektisk laboratoriemiljø. Arbeidsmiljøet i NIVA består av medarbeidere fra ulike kulturer, det er derfor viktig at du er god til å kommunisere, trives med å delta i faglige diskusjoner med andre, har gode samarbeidsevner og samtidig evner å arbeide selvstendig. Vi ønsker også at du har en praktisk tilnærming i forhold til arbeidsoppgaver og at du har en “stå på holdning” som bidrar positivt til både prosjekter og i laboratoriemiljø.

Inkludering og mangfold

NIVA har et viktig samfunnsoppdrag som kunnskapsleverandør nasjonalt og internasjonalt. Vi rekrutterer internasjonalt og har behov for mangfold fordi ulike perspektiver fremmer nytenkning, innsikt og gir bedre beslutninger, og ikke minst mobiliserer potensialet til medarbeiderne våre.NIVA har et arbeidsmiljø som er preget av respekt og likeverd. Vi likebehandler med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, religion og etnisk og kulturell bakgrunn, og andre vesentlige forhold ved en person.

Vi tilbyr

 • Spennende oppgaver og godt samarbeid i et internasjonalt miljø under stadig utvikling
 • Muligheter for faglig og personlig utvikling i en organisasjon hvor ansvar og initiativ blir høyt verdsatt
 • Fleksibel arbeidstid, konkurransedyktig lønn og gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Inngå i et nettverk av forskere internt og eksternt
 • Mulighet for faglig og personlig utvikling
 • Et flerkulturelt, sosialt og kreativt arbeidsmiljø
 • Firmahytte i Hemsedal
 • Treningsrom på kontoret i Oslo

Webcruiter-ID: 4512316066

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

 • Malcolm Reid (Forskningsleder), 948 89 545
 • Kine Bæk (Gruppeleder, Miljøkjemi), 982 15 409
Powered by Labrador CMS