Ledig stilling ved NIVA

Overingeniør – Anvendt analytisk miljøkjemi

Søknadsfrist: 15.08.2020

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål, og vi arbeider innenfor et bredt spekter av miljø, klima og ressursspørsmål. Vår forskerkompetanse kjennetegnes av en solid faglig bredde, og spisskompetanse innen mange viktige områder. Vi kombinerer forskning, overvåkning, utredning, problemløsning og rådgivning, og arbeider på tvers av fagområder. NIVA-gruppen har omlag 400 medarbeidere. NIVA har hovedkontor i Oslo og regionavdelinger i Bergen, Grimstad, Hamar og København, en marin forskningsstasjon ved Drøbak, samt datterselskaper i Tromsø, Chile og Kina.

NIVA ønsker å styrke kapasitet innen anvendt analytisk miljøkjemi og søker en overingeniør til seksjon Miljøkjemi og teknologi. Seksjonen består i dag av 20 høyt kvalifiserte forskere og overingeniører innen organisk og uorganisk analytisk miljøkjemi og miljøteknologi. Vår nye medarbeider vil bli en del av et meget kompetent team som jobber med ulike analysemetoder i NIVAs forsknings- og miljøovervåkningsprosjekter.

Arbeidsoppgaver

Utføre analyser, delta i utvikling av nye og forbedring av eksisterende metoder. viktigste instrumentering er GC-MS og/eller LC-MS. Tett kontakt med forskere og prosjektledere i NIVAs andre seksjoner vil være viktig. Bidra til å skrive tilbud, søknader på et skandinavisk språk og engelsk.

Kvalifikasjoner

Vi søker etter deg med fortrinnsvis mastergrad / bachelorgrad eller ingeniørutdanning innen organisk analytisk kjemi. Personer med Dr. grad vil også bli vurdert. Det er ønskelig at du har erfaring fra laboratorie-arbeid og minst 5 års erfaring med kjemisk analyse og bruk av GC-MS og/eller LC-MS.

Vi vil vektlegge kandidater med praktisk erfaring fra analyse av ulike matrikser og bestemmelse av ulike stoffer. Erfaring med analyse av miljøgifter i ferskvann, sjøvann, avløpsvann, sediment og biota er en fordel. Erfaring fra arbeid med kvalitetssikringssystemer og HMS er også en fordel.

Personlige egenskaper

Vi søker en initiativrik og innovativ person som er god på å se nye muligheter og å finne løsninger. Du har meget gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og både kan og liker å dele din kunnskap og kompetanse med resten av teamet. Det er viktig at du trives med både å jobbe selvstendig og i ulike prosjektteam. Kvalitetsbevissthet og evne til å arbeide strukturert og nøyaktig i en hektisk hverdag vektlegges. Du behersker et skandinavisk språk og engelsk både skriftlig og muntlig. Vi forutsetter at du også har gode IT kunnskaper

Vi tilbyr

  • Lærerike og interessante arbeidsoppgaver i et ledende nasjonalt forskningsinstitutt.
  • Godt arbeidsmiljø med dyktige og engasjerte medarbeidere.
  • Moderne lokaler i Oslo, sentralt plassert i Forskningsparken ved Blindern.
  • Gode pensjons- og forsikringsordninger.

Webcruiter-ID: 4254236587

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Malcolm Reid (Forskningsleder), +47 948 89 545
  • Kine Bæk (Gruppeleder, Miljøkjemi), +47 982 15 409