Stilling:

Treårig engasjement - ingeniør (senioringeniør /overingeniør) innen hyperspektral bildeanalyse og prosessering av borehullsmateriale

Søknadsfrist: 05.11.2018

Norges geologiske undersøkelse

Norges geologiske undersøkelse (NGU) er landets sentrale institusjon for kunnskap om berggrunn, mineralressurser, løsmasser og grunnvann. NGUs oppgaver omfatter geologisk, geofysisk og geokjemisk kartlegging, utvikling og drift av databaser, forskning, informasjon og rådgivning, til det offentlige og til industrien. Vår virksomhetsidé er Geologi for samfunnet. NGU har 206 ansatte fra 29 nasjoner, hvorav ca. 65 prosent er forskere.


Nærmere informasjon om NGUs organisasjon og arbeidsoppgaver finnes på www.ngu.no

Ved NGU er det fra 2019 ledig et treårig engasjement som senioringeniør/overingeniør innen hyperspektral bildeanalyse og prosessering av borehullsmateriale. Stillingen er underlagt laget for Maringeologi. Arbeidssted vil være i Trondheim og ved NGUs nasjonale Borekjerne- og prøvesenter på Løkken. NGU utvikler et nytt mobilt kjernelogglaboratorium med fokus på hyperspektral skanning-teknologi og andre, automatiserte sensorer for analyse av borehullsmateriale. Stillingen er knyttet til prosjektet “BASE2 – Basement weathering on- and offshore Norway”.

Arbeidsoppgaver

Hovedoppgaven for stillingen er å etablere og operere en ny hyperspektral borehulls-skanner ved NGU, og å være aktivt involvert med å utvikle en automatisert arbeidsflyt fra måling via lagring til tolkning av hyperspektrale borehullsbilder. Den som blir tilsatt skal kvalitetssikre analyser, vedlikeholde utstyret, og delta i tolkning og publisering av resultatene. Til stillingen ligger det også å følge med på utviklingen av teknologien nasjonalt og internasjonalt gjennom deltakelse og presentasjon ved relevante konferanser. Utviklingsarbeid vil foregå ved NGU i Trondheim og ved NGUs nasjonale Borekjerne- og prøvesenter på Løkken.

Kvalifikasjoner

Vi søker etter en kandidat med motivasjon og god teknisk bakgrunn for å etablere den hyperspektrale kjerneloggskanneren ved NGU. Søkere bør ha kompetanse innen kjemi og/eller fysikk (Master eller PhD), erfaring med oppbygging av laboratorier, og kjennskap til programmeringsspråk som Python, MatLab, R eller liknende. Erfaring og interesse innenfor instrumentutvikling og automatisert arbeidsflyt er ønskelig. Kunnskap om mineralkarakterisering ved bruk av hyperspektral bildeanalyse og relevant programvare (f.eks. ENVI) er en fordel.

Personlige egenskaper

Den som tilsettes må kunne arbeide selvstendig og være innstilt å jobbe tett sammen med andre forskere og teknisk personale. Gode kommunikasjonsevner og organisatoriske ferdigheter er nødvendig.

Vi tilbyr

Vi kan tilby et godt og kompetent arbeidsmiljø med spennende faglige utfordringer og gode muligheter for faglig utvikling og internasjonalt samarbeid. NGU ser mangfold som en styrke for oppgaveløsningen, og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uansett alder, kjønn, funksjonshemming, nasjonal eller etnisk bakgrunn. NGU er en IA-virksomhet, og vi vil legge forholdene til rette for søkere med nedsatt funksjonsevne.

Stillingen gir medlemskap i Statens Pensjonskasse (SPK) og lønnes etter utdanning og erfaring etter Statens hovedtariffavtale som: Overingeniør (stillingskode 1087) fra kr 458 700,- brutto pr år, eller som Senioringeniør (stillingskode 1181) fra kr. 499 200,- brutto pr. år. Av beløpet trekkes 2% til Statens Pensjonskasse.

Ytterligere informasjon om stillingen fås ved henvendelse til forsker Jochen Knies (jochen.knies@ngu.no), forsker Karl Fabian (karl.fabian@ngu.no), leder for Maringeologi Reidulv Bøe (reidulv.boe@ngu.no), eller avdelingsdirektør Øystein Nordgulen (oystein.nordgulen@ngu.no), tel. + 47 73 90 40 00.

Søknad med CV, vitenskapelig og tekniske erfaringer, kort omtale av relevante forskningsinteresser (en A4 side), og navn, telefon, e-post og adresse på tre referansepersoner sendes elektronisk innen 31. oktober 2018.

Søkerlister er offentlige. I henhold til offentleglova § 25, andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Kandidaten vil da bli varslet på forhånd.

Kontaktinformasjon

  • Reidulv Bøe (Leder for Laget for maringeologi), reidulv.boe@ngu.no
  • Øystein Nordgulen (Avdelingsdirektør), øystein.nordgulen@ngu.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS