Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Studieassistent - Enhet for bærekraftig helse (SUSTAINIT)

Søknadsfrist: 19.09.2024

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Er du opptatt av likestilling, inkludering og mangfold og ønsker å jobbe i et forskningsprosjekt?

Om stillingen

Vi har ledig 2 stillinger som studieassistenter, 4 timer ukentlig i 18 måneder (med oppstart 1. oktober) ved Enhet for bærekraftig helse (SUSTAINIT), Det medisinske fakultet, Institutt for Helse og Samfunn, Universitetet i Oslo. Stillingene (SKO 0389 Fagkonsulent) er knyttet til det NFR-finansierte forskningsprosjektet «Balanse+: Likestilling, inkludering og mangfold i akademisk medisin og helsefag. Nettverksprosjekt ved Det medisinske fakultet». 

Mer om stillingen og arbeidsoppgaver

Nettverksprosjektet tar sikte på å utvikle og iverksette tiltak som vil øke likestilling, mangfold og inkluderingskompetanse (LIM) på Det medisinske fakultet, UiO. Nettverket og tiltakene setter søkelys på hvordan sosiale kategorier som kjønn, etnisitet, religion, sosial klasse, seksuell orientering og funksjonsevne kan samvirke og påvirke personers leve- og livsvilkår og dermed arbeidsvilkår ved MED. Blant tiltakene som vil bli utviklet er mangfoldsveiviser, samt seminarrekker for studenter rundt tema som likestilling, inkludering og mangfold. Tiltakene vil være forskningsbasert og grunnet i vitenskapelig litteratur på feltet samt innspill fra ansatte og studenter ved fakultetet. De som blir ansatt vil jobbe tett sammen med arbeidsgruppen til prosjektet som består av en forsker som er prosjektkoordinator og en administrativ prosjektmedarbeider. I tillegg vil de som blir ansatt også jobbe i dialog med referansegruppen til prosjektet. 

De som ansettes vil ha Enhet for bærekraftig helse (SUSTAINIT) som arbeidssted. Vi har kontorer i Kristine Bonnevies hus på Blindern. Antall timer per uke vil variere noe basert på hva slags aktiviteter som prosjektet til enhver tid holder på med og aktivitetsnivået her, men det vil bli opprettet timeskontrakter med et omfang som tilsvarer 4 timer pr uke. Stillingene er godt tilpasset for studenter som er på masternivå, eller profesjonsstudenter som er godt inn i sitt profesjonsløp (for eksempel medisin, juss, psykologi, etc.)

Arbeidsoppgaver

  • Utføre og bistå med litteratursøk rundt vitenskapelige publikasjoner rundt temaet mangfoldsledelse, likestilling, inkludering og mangfold i akademia, og andre tilgrensende tema
  • Bistå til å arrangere akademiske seminarer rettet mot ansatte ved det medisinske fakultet samt studenter ved det medisinske fakultetet rundt tematikken likestilling, inkludering og mangfold 
  • Bistå til daglig drift av prosjektet sammen med prosjektkoordinator og arbeidsgruppen til prosjektet, for eksempel hjelpe til med å spre informasjon om prosjektet 
  • Bistå med datainnsamling til prosjektet i forbindelse med utviklingen av mangfoldsveiviser og mangfoldsledelse kurs. 
  • Bistå med å utvikle og skrive frem dokumenter som skal brukes inn i diverse av tiltakene som prosjektet skal levere, for eksempel mangfoldsveiviser.

Kvalifikasjonskrav 

  • Ett av følgende alternativer:
    • være masterstudent
    • ha en mastergrad
    • være på sitt 4. år eller senere på medisin-, farmasi- eller jusstudier.
  • Svært gode norskkunnskaper, både muntlig og skriftlig samt gode engelskkunnskaper 
  • Interesse for feltet likestilling, inkludering og mangfold 
  • Interesse for systematiske litteraturstudier og kvalitative metoder 

Ønskelig kompetanse/erfaring

  • Tidligere erfaring med arbeid rundt likestilling, inkludering og mangfold 
  • Tidligere erfaring med systematiske litteraturstudier og kvalitative metoder

Personlige egenskaper

  • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner

Vi tilbyr

  • Timelønn 265,-
  • Varierte arbeidsoppgaver knyttet til utvikling og utprøving av tiltak rettet mot likestilling, inkludering og mangfold 
  • Mulighet til å være med i en aktiv forskergruppe og delta på forsknings-seminarer
  • Fleksibel arbeidstid

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV som også omfatter en oversikt over eventuelle allerede publiserte faglige/ vitenskapelige arbeider
  • Kopier av vitnemål, karakterutskrifter og attester

Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Forsker Tony Sandset, telefon: 901 44 187 , epost: t.j.a.sandset@medisin.uio.no
  • Seniorrådgiver/Forsker Gina Fraas Henrichsen, telefon: 915 37 461, epost: g.f.henrichsen@medisin.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS