LEDIG STILLING ved niva

Forskningsassistent - Seksjon for ferskvannsøkologi

Søknadsfrist: 18.12.2023

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål. Med et helhetsperspektiv på klima og miljø arbeider NIVA med å finne løsninger for en bærekraftig utvikling av sivilsamfunn, forvaltning og næringsliv. NIVA er eksperter på akvatiske økosystemer, både ferskvann og marint, og på hvordan de er koblet sammen og påvirker hverandre. NIVA arbeider tverrfaglig med samspillet mellom vann, miljø og samfunn, ut fra naturfaglig og samfunnsfaglig ekspertise. NIVA har hovedkontor i Oslo og regionavdelinger i Bergen, Grimstad, Hamar og København, samt en forskningsstasjon ved Drøbak. NIVA har datterselskaper i Tromsø, Chile og Kina. Totalt har NIVA-gruppen nesten 500 medarbeidere.

 

NIVA har et viktig samfunnsoppdrag som kunnskapsleverandør nasjonalt og internasjonalt. Vi rekrutterer internasjonalt og har behov for mangfold fordi ulike perspektiver fremmer nytenkning, innsikt og gir bedre beslutninger, og ikke minst mobiliserer potensialet til medarbeiderne våre. NIVA har et arbeidsmiljø som er preget av respekt og likeverd. Vi likebehandler med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, religion og etnisk og kulturell bakgrunn, og andre vesentlige forhold ved en person.

NIVA søker en ny fast medarbeider til en stilling som vitenskapelig assistent i seksjon for ferskvannsøkologi ved NIVA. Seksjon for ferskvannsøkologi har ekspertise på overvåking og restaurering av ferskvannsøkosystemer og akvatisk biodiversitet. Vi utvikler kunnskap og samler data som gir grunnlag for helhetlig og kunnskapsbasert vannforvaltning. Seksjonen arbeider videre med en rekke forskningsprosjekter finansiert av blant annet EU og Norges forskningsråd. Seksjonen har totalt 19 medarbeidere fordelt på våre kontorer i Oslo, Tromsø og København, Danmark.

Vi søker deg som har erfaring med felt- og laboratoriearbeid knyttet til overvåkingsprogrammer eller forskningsprosjekter på ferskvannsøkosystemer.

Arbeidsoppgaver

  • Bidra til, og lede feltarbeid innen ferskvannsøkologi
  • Artsidentifikasjon i felt og på laboratoriet for minst to av følgende grupper ferskvannsorganismer: begroingsalger, bunndyr eller vannplanter (opplæring vil bli gitt ved behov)
  • Bidra til forbedring og utvikling av overvåkingsmetoder og datahåndtering
  • Bidra til større tilbud/søknader, og eventuelt skrive/lede mindre tilbud på overvåkingsprosjekter
  • Bidra til NIVAs rapporter/publikasjoner og lede skriving av mindre rapporter
  • Dele kompetanse og kunnskap på tvers av NIVA

Kvalifikasjoner

  • Utdanning på masternivå innen ferskvannsøkologi eller relatert miljøvitenskap
  • Erfaring med laboratorietekniske oppgaver, spesielt bruk av mikroskop for identifisering av ferskvannsarter
  • Efaring med felt- og laboratoriearbeid knyttet til overvåkingsprogrammer eller forskningsprosjekter på ferskvannsøkosystemer
  • Førerkort klasse B
  • Gode norsk- og engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig 

Det er også ønskelig at du har erfaring fra fysisk arbeid i felt og gjerne med sjøsetting og kjøring av båt på store innsjøer. 

Personlige egenskaper

Vi søker en løsningsorientert, imøtekommende og fleksibel person, som liker å bidra med høy kvalitet for å støtte våre prosjekter. Du er strukturert og effektiv, med høy grad av integritet. Du trives godt med å samarbeide med andre, samtidig som du arbeider selvstendig og tar initiativ ovenfor kollegaer og oppdragsgivere. Arbeidsmiljøet i NIVA består av medarbeidere fra ulike kulturer, det er derfor viktig at du er god til å kommunisere, har gode samarbeidsevner og trives med å delta i faglige diskusjoner med andre.

Vi tilbyr

  • Spennende oppgaver og godt samarbeid i en seksjon under stadig utvikling
  • Muligheter for faglig og personlig utvikling i en organisasjon hvor ansvar og initiativ blir høyt verdsatt
  • Fleksibel arbeidstid, konkurransedyktig lønn og gode pensjons- og forsikringsordninger
  • Et flerkulturelt, sosialt og kreativt arbeidsmiljø
  • Firmahytte i Hemsedal
  • Treningsrom på kontoret i Oslo

Webcruiter-ID: 4736295299

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon

Powered by Labrador CMS