Ledig stilling ved NIVA

Assistent akvakultur

Søknadsfrist: 31.08.2019

Seksjon for Forskningsinfrastruktur leverer ulike infrastrukturtjenester internt i NIVA, og sørger for at forskerne har det nødvendige av instrumenter, utstyr og forskningsfasiliteter for oppdragene som skal utføres. NIVAs forskningsstasjon ved Solbergstrand (NFS) sør for Drøbak ivaretar både interne og eksterne behov for forskningsfasiliteter. Hovedaktivitetene ved stasjonen er testing av ballastvannsrenseteknologier, og en rekke ulike forskningsprosjekter i akvakulturfasilitetene. NFS har et rikholdig utvalg av rom for akvakulturforsøk, og kan tilby både sjøvann og ferskvann. Akvakulturkonsesjonen vår dekker en rekke forskjellige arter både i ferskvann og saltvann, noe som gir gode muligheter for våre kunder til å forske på en rekke forskjellige modellorganismer.

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål, og vi arbeider innenfor et bredt spekter av miljø, klima og ressursspørsmål. Vår forskerkompetanse kjennetegnes av solid faglig bredde, og spisskompetanse innen mange viktige områder. Vi kombinerer forskning, overvåkning, utredning, problemløsning og rådgivning, og arbeider på tvers av fagområder.


NIVA-gruppen har omlag 340 medarbeidere. NIVA har hovedkontor i Oslo og regionavdelinger i Bergen, Grimstad, Hamar, København og Kina, en forskningsstasjon ved Drøbak, samt datterselskaper i Tromsø og Chile.

Vi søker nå etter en dyktig medarbeider som kan styrke vårt team innen akvakultur.

Arbeidsoppgaver

 • Bidra til daglig drift av akvakulturfasilitetene gjennom blant annet fóring og stell av stasjonens fisk.
 • Sikre at NIVAs kunder får tilgang til nødvendig utstyr og fasiliteter av god kvalitet for sin forskning, gjennom blant annet å gjennomføre nødvendige rutiner og oppgaver slik som vedlikehold, renhold og å sikre ryddige fasiliteter.
 • Yte service og bistand til avtalt tid og med høy kvalitet til interne og eksterne kunders prosjekter.
 • Delta i stasjonens beredskapsvaktordning.

Kvalifikasjoner

Vi ser etter kandidater som er praktisk anlagt, og har generelt god teknisk innsikt. Det er en fordel med erfaring fra akvakultur eller annet hold av dyr som krever samvittighetsfullt tilsyn. Det er også ønskelig med erfaring innen drift av tekniske anlegg eller akvarieanlegg slik som for eksempel pumper, filter og tilsvarende.

Riktig kandidat må ellers ha:

 • God skriftlig og muntlig kommunikasjon i norsk og engelsk
 • Grunnleggende IT-kunnskaper
 • Førerkort klasse B
 • Båterfaring er en fordel

Personlige egenskaper

Vi søker en initiativrik, fleksibel og serviceinnstilt medarbeider med gode samarbeidsevner. Rett person evner å bidra til våre kunders gjennomføring av prosjekter gjennom å arbeide strukturert, effektivt og nøyaktig i en hektisk hverdag. Du kommuniserer godt med kolleger og kunder, og evner å dele kunnskap og komme frem til gode og praktiske løsninger på de ulike utfordringene som må løses i kundenes prosjekter.

Vi tilbyr

 • Interessante arbeidsoppgaver i et ledende nasjonalt vannfaglig forskningsinstitutt
 • Arbeidsplass i maritime omgivelser på Solbergstrand, med nærhet til Drøbak og Ås.
 • Et godt arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer
 • Konkurransedyktige betingelser, pensjons- og forsikringsordninger

Webcruiter-ID: 4114957777

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

 • Anders Gjørwad Hagen (Forskningsleder), 959 28 778