Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Prosjektkoordinator for formidlingstilbudet "Den store vikingreisen"

Søknadsfrist: 16.08.2020

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo er et av landets største kulturhistoriske museer, og er et forskningsintensivt museum og en universitetsenhet med status på linje med UiOs fakulteter. Det rommer den største arkeologiske-, etnografiske- og numismatiske samlingen i Norge. Museet inkluderer også vikingskipene på Bygdøy, kirkekunstsamling fra middelalderen, klassiske og egyptologiske samlinger fra Middelhavslandene samt et runearkiv.

Om stillingen

Ved Kulturhistorisk museum er det ledig et 3 årig engasjement som prosjektkoordinator (stillingskode 1113 prosjektleder) for formidlingstilbudet "Den store vikingreisen". Engasjementet er eksternt finansiert.

Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo og Statbygg lager nytt Vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo, og vil om få år slå opp dørene for mer enn 5 000 kvadratmeter med nye utstillinger. Arbeidet med det nye museet er delt opp i flere delprosjekter. Delprosjekt Nye Utstillinger skal utvikle nye utstillinger og en rekke formidlingsløsninger for at publikum skal få oppleve de unike vikingskipene og mange andre vikingskatter på nye måter i det nye museet.

Ett av formidlingstilbudene som som skal produseres til det nye museet er "Den store vikingreisen". det er planlagt som det nye museets hovedtilbud for barn, unge og familier. Det skal utvikles et konsept der publikum kan gå inn i rollen som forsker for å utforske og tolke ulik informasjon som de finner i utstillingene for slik å forstå mer om vikingenes liv. Verktøyet underveis vil være en mobil digital enhet, og det hele vil starte med en engasjerende film om vikingenes reiser.

Arbeidet med "Den store vikingreisen" vil bli igangsatt senhøsten 2020, og skal munne ut i en ferdig produsert film med tilhørende digitale løsninger og -komponenter.

Til å koordinere arbeidet med dette formidlingstilbudet søker vi etter en erfaren og strukturert medarbeider med gode samarbeidsegenskaper og stor kapasitet. For å lykkes i rollen må du ha relevant arbeidserfaring innen prosjektledelse, fortrinnsvis fra utstillings- og/eller spillproduksjon med digitale komponenter.

Stillingen rapporterer til seksjonsleder for Utstillings- og publikumsseksjonen, og vil ha sin faglige forankring i seksjonens Gruppe for formidling. Arbeidet vil foregå i nært samarbeid med andre fagpersoner samt prosjektleder for Delprosjekt Nye Utstillinger, og du vil koordinere museets arbeid mot et prosjektteam hos en ekstern leverandør som skal arbeide med utvikling av konsept og synopsis til "Den store vikingreisen".

Utstillings- og publikumsseksjonen har 25 ansatte og er inndelt i fire faggrupper. Seksjonen jobber med museets utadrettede virksomhet, som utstillingsarbeid, design, publikumsopplevelser og -arrangementer, formidling, kommunikasjon og markedsføring. Til seksjonen ligger også museets forretningsdrift, som drifter entré og butikk i henholdsvis Historisk museum i sentrum og Vikingskipsmuseet på Bygdøy.

Arbeidsoppgaver

  • legge til rette for et kreativt, produktivt og godt samarbeidsmiljø, både internt og med ekstern leverandør
  • daglig drift, administrasjon, økonomistyring og koordinering av arbeidet
  • følge opp leveranser fra ekstern leverandør og interne samarbeidspartnere
  • sørge for god dokumentasjon og informasjon til prosjektdeltakere, både interne og eksterne
  • rapportere status og fremdrift til prosjekteier
  • bidra til å nå prosjektets høye ambisjoner på formidling rettet mot barn og unge
  • bidra med å utvikle digitale formidlingsløsninger

Kvalifikasjonskrav

  • stillingen krever relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende bachelorgrad. Realkompetanse med relevans for oppgavene i stillingen kan kompensere for utdanningskravet
  • erfaring fra prosjektledelse, innholdsproduksjon og formidling til ulike målgrupper
  • prosjektledererfaring fra produksjoner innen kulturfeltet
  • erfaring med ledelse av kreative prosesser
  • erfaring med digital formidling
  • god skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk (svensk eller dansk) og engelsk
  • personlige egenskaper vil bli vektlagt

Ønskelig kompetanse/erfaring

  • erfaring fra utstillingsarbeid, spillutvikling og/eller film/teaterproduksjon
  • gode IT-ferdigheter og god kompetanse i bruk av Microsoft Office

Personlige egenskaper

Vi søker en selvstendig, strukturert og løsningsorientert person som er leveransedyktig i forhold til frister. Du har gode samarbeidsegenskaper og er en lagspiller som kan motivere andre. Videre er du utviklingsorientert og trives med varierte oppgaver i et til tider hektisk miljø, du har god arbeidskapasitet og bidrar til et positivt arbeidsmiljø.

Vi tilbyr

  • lønn som prosjektkoordinator (stillingskode 1113 prosjektleder) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 542 400 og kr 615 900, avhengig av kompetanse og erfaring
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • trening i arbeidstiden
  • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV
  • vitnemål og attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere som innkalles til intervju vil bli bedt om å oppgi 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer).

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Seksjonsleder Biljana Topalova-Casadiego, mobil: 48 13 83 01, e-post: biljana.topalova-casadiego@khm.uio.no
  • Koordinator for formidling, universitetslektor Martin Hager-Saltnes, mobil: 971 92 535, e-post: martin.hager-saltnes@khm.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS