Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Seksjonssjef - økonomi

Søknadsfrist: 27.09.2024

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Det humanistiske fakultetet (HF) ved Universitetet i Oslo er Norges største humanioramiljø og et av de beste humanistiske fakultetene i Norden.

Fakultetet har om lag 6000 studenter og tilbyr bachelor- og masterprogram innenfor 70 fagområder i språk, kultur, historie, medier, litteratur og idéfag. Det er i overkant av 700 ansatte på syv institutter, to sentre og en fakultetsadministrasjon. HF er vertsfakultet for den nye tverrfakultære satsingen UiO:Demokrati, og har også et senter for fremragende forskning (SFF).

Om stillingen

Det humanistiske fakultet søker ny leder for økonomiseksjonen.

Vi søker en initiativrik og resultatorientert person med interesse for ledelse, organisasjon og ressursstyring i store kunnskapsorganisasjoner. Du har solid økonomfaglig bakgrunn og erfaring og har god strategisk forståelse. Du må være god til å bygge lagånd og få til godt samarbeid i en stor organisasjon.

Det humanistiske fakultet har høye strategiske ambisjoner og har satt av 100 MNOK til strategiske satsinger for perioden 2024-28. Se nyhetssak: Fakultetets strategiske satsinger er godt i gang! - Det humanistiske fakultet (uio.no)

Det er viktig for fakultetet å legge til rette for god økonomi- og virksomhetsstyring på institutt- og fakultetsnivå og sikre at vi utnytter vårt økonomiske handlingsrom best mulig. Fakultetet har over mange år jobbet målrettet for å øke eksterne inntekter. 

Du vil være en viktig rådgiver for fakultetets ledelse, våre institutter og sentre og vil ha en nøkkelrolle i økonomi- og virksomhetsstyringen. Du skal lede økonomiseksjonen med 22 dyktige medarbeidere innenfor økonomi- og virksomhetsstyring og budsjett, bidrags- og oppdragsfinansiert virksomhet og transaksjons- og bilagshåndtering. I tillegg vil du ha fagansvar for fire medarbeidere som jobber på instituttnivå.

Du vil ha en sentral rolle i samordning og videreutvikling av økonomi- og virksomhetsstyringen. Det ligger viktige utviklingsoppgaver innen systemstøtte, rutiner, organisering og arbeidsflyt, og ikke minst styringsdata og analyser for virksomheten.

Seksjonslederen inngår i fakultetsdirektørens ledergruppe og rapporterer til fakultetsdirektøren.

UiO har et sterkt og stort fagmiljø innen økonomi og seksjonslederen vil være med i nettverk med UiOs økonomiavdeling og de andre enhetene.

Arbeidsoppgaver

  • Påse at fakultetet og underliggende enheter til enhver tid har god økonomistyring og kontroll over den finansielle situasjonen
  • Lede og utvikle fakultetets økonomiske planlegging, inkludert budsjetter, prognoser og rapportering
  • Økonomifaglig og strategisk rådgivning til fakultetets og instituttenes ledergrupper
  • Lede og utvikle egen seksjon – ivareta personalansvar, sikre et godt arbeidsmiljø og effektiv samhandling mellom seksjonens ansvarsområder
  • Være fakultetets sentrale ressurs i felles økonomiprosjekter på UiO

Det kan også bli lagt andre oppgaver til stillingen.

Kvalifikasjonskrav 

  • Utdanning minimum tilsvarende masternivå i økonomi. Relevant realkompetanse kan kompensere for utdanningskravet
  • Solid og relevant erfaring fra ledelse, inkludert personalledelse
  • Solid og relevant erfaring fra økonomi- og virksomhetsstyring
  • Det vil være en fordel med god kjennskap til UH-sektoren
  • Solide ferdigheter i norsk og engelsk
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • Gode digitale ferdigheter

Personlige egenskaper

Vi søker en person som er trygg i lederrollen, som kan motivere og skape entusiasme for utvikling og endring og skape resultater i team. Du må ha evne til å organisere arbeidet, delegere og sørge for framdrift og gode leveranser til rett tid. I tillegg til gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, så har du god rolle- og organisasjonsforståelse og evner å tenke helhetlig og strategisk. Du må ha interesse og evne til å tilegne deg nye ferdigheter og sette deg inn i nye problemstillinger.

Vi tilbyr

  • lønn fra kr 821 100 til kr 966 300 per år, avhengig av kompetanse for stilling som seksjonssjef (SKO 1211). For særlig godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
  • et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø 
  • god pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • stilling i en IA-virksomhet, gode velferdsordninger og mulighet til trening i arbeidstida

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge, klikk “Søk stillinga”. Når du søker på stillinga, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no. Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Søk stillinga

Powered by Labrador CMS