Ledig stilling ved Nord universitet

Rektor

Søknadsfrist: 05.05.2019

Vår nye rektor vil bidra til videreutvikling av universitetet, motivere til relevant forskning og sikre et fremtidsrettede studietilbud til våre studenter. Rektor har et særlig ansvar for faglig utvikling med hovedvekt på forskning, undervisning, formidling og nyskapning. Universitetet ønsker en engasjert leder som kan være en samlende kraft internt og som gjennom gode kommunikasjonsevner legger til rette for et godt samarbeid med studenter, ansatte, andre FoU-institusjoner og samfunn- og næringsliv lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Nord universitet

Nord universitet er en viktig kunnskapsinstitusjon fordelt på ulike studiesteder i Nordland og Trøndelag. Universitetet har 12.000 studenter og 1.200 ansatte og ble etablert i 2016 gjennom en fusjon mellom daværende Høgskolen i Nesna, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Universitetet i Nordland. Vårt mål er å levere gode profesjonsstudier og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap samt velferd, helse og oppvekst. Disse områdene avspeiler regionens naturgrunnlag, nærings og samfunnsliv og skal bidra til bærekraftig verdiskapning.

Vi søker en leder med høy faglig kompetanse, fortrinnsvis professorkompetanse. Solid og relevant ledererfaring fra kunnskapsorganisasjoner vil vektlegges. Det vil også være viktig med god innsikt i utdannings- og forskningspolitikk samt aktuelle utfordringer i universitets- og høgskolesektoren. Erfaring fra forskning og forskningsledelse er en forutsetning. Vi ønsker søkere med en utadrettet, inkluderende og tillitsskapende lederstil preget av samarbeid og dialog.

Vi tilbyr en utfordrende stilling i et universitet i utvikling.

Spørsmål om stillingen kan rettes til styreleder:
Vigdis Moe Skarstein tlf. + 46 727288555 eller
Mercuri Urval ved Gro Reinertsen tlf. 975 59 058,
Ole Petter Bratteberg tlf. 975 59 036,
Anders Kleppe Norheim tlf. 975 59 059.

Søk på stillingen snarest og senest 5. mai 2019.

Alle henvendelser til Mercuri Urval behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver.

Den statlige arbeidstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Personer med innvandrerbakgrunn oppførdres til å søke stillingen Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale til Hovedavtalen i Staten.

Søk på stillingen her

fnokode:1234