Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Studiekonsulent (SKO 1408 førstekonsulent) - Institutt for statsvitenskap

Søknadsfrist: 22.08.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for statsvitenskap er underlagt Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Vi er det største statsvitenskapelige instituttet i Norge, og dekker hele bredden av faget, både internasjonal politikk, offentlig administrasjon og ledelse, komparativ politikk, politisk teori og forskningsmetode. Instituttet har om lag 100 ansatte som utgjør et inspirerende undervisnings- og forskningsmiljø. Vi har ca. 1400 studenter fordelt på bachelor-, master- og ph.d.-programmet i statsvitenskap, samt de tverrfaglige bachelorprogrammene i internasjonale studier og offentlig administrasjon og ledelse, og masterprogrammet i freds- og konfliktstudier (PECOS). Instituttet har flere forskergrupper, inkludert Comparative Institutions and Regimes, Policy, Bureaucracy and Organisation, and Political Data Science. Instituttet er vertskap for det tverrfaglige Senter for ekstremismeforskning (C-REX).

Om stillingen

Institutt for statsvitenskap har ledig en fast 100 % stilling som studiekonsulent (førstekonsulent SKO 1408). Stillingen inngår i instituttets administrasjon på 13 personer. I tillegg vil du samarbeide tett med underviserne våre. Vi søker en ryddig, nøyaktig og ansvarsfull person med interesse for høyere utdanning, som ønsker å bidra til at studentene våre får et best mulig undervisningstilbud.

Instituttet har de siste årene vært i sterk vekst og får et stadig mer internasjonalt miljø. Vi har populære studieprogrammer med mange flinke studenter og engasjerte undervisere. For mer informasjon om instituttet, se nettsiden vår.

Arbeidsoppgaver

Stillingen består av studieadministrative oppgaver som undervisningsplanlegging, ansettelse og oppfølging av seminarledere og eksterne forelesere, undervisningsopptak, eksamensarbeid, saksbehandling, evaluering og kvalitetssikring, og svare på henvendelser fra studenter.

Kvalifikasjonskrav

 • Utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende bachelorgrad. Særdeles relevant og dokumentert realkompetanse kan erstatte utdanningskravet
 • Erfaring med administrativt arbeid
 • God skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk

Annen erfaring som anses å være relevant:

 • Samfunnsfag eller pedagogikk i fagkretsen
 • Erfaring som seminarleder/studentassistent
 • Erfaring med å bruke administrative dataverktøy (ved UiO bruker vi bl.a. ePhorte (saksbehandling og arkiv), nettredigeringsverktøy Vortex, Canvas, Felles Studentsystem (FS) og timeplanleggingsverktøyet TP).

Personlige egenskaper

Det er viktig for oss å finne rett person til stillingen, og vi ser etter følgende egenskaper:

 • Gode samarbeidsevner
 • At du er nøyaktig og har god ordenssans
 • Evne til å håndtere og organisere mange oppgaver aktiv og åpen arbeidsmetodikk
 • Evne til å ta ansvar og jobbe selvstendig og systematisk

Vi tilbyr

 • Jobb i en solid og dynamisk organisert administrasjon i et inspirerende undervisnings- og forskningsmiljø
 • Lønn som førstekonsulent SKO 1408 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 493 700 og kr 526 100, avhengig av kompetanse evt: og ansiennitet.
 • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger.
 • Trening i arbeidstiden.
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse.

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Relevante vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge, innen fristens utløp.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Ved spørsmål vedrørende elektronisk søknad: Personalrådgiver Rebecca Hynes

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS