Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Seniorkonsulent - forskningsadministrasjon

Søknadsfrist: 01.08.2024

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for offentlig rett er en av fem grunnenheter ved Det juridiske fakultet og består av ca. 100 medarbeidere. Instituttet er det største norske fagmiljøet innenfor offentligrettslige fag og folkerett.

Om stillingen

Det juridiske fakultet søker en initiativrik, selvstendig og engasjert medarbeider til fast stilling som seniorkonsulent (SKO 1363) innen forskningsadministrasjon med arbeidssted ved Institutt for offentlig rett (IOR).

Vi ser etter deg som vil trives med å jobbe i tett samarbeid med aktive forskningsmiljøer. Du evner å følge opp løpende oppgaver samtidig som du er dyktig til å holde oversikt. 

Arbeidsoppgaver

Stillingen inneholder et bredt spekter av oppgaver innen forskningsadministrasjon i stort og smått. Disse tre områdene vil likevel være dominerende:

- Bidra til administrativ koordinering og gjennomføring vår omfattende seminar- og konferansevirksomhet i tett samarbeid med vår forskningsrådgiver.

- Den som tilsettes vil også jobbe tett sammen med våre vitenskapelig ansatte, kontorsjefen og fakultetets økonomimedarbeidere om oppfølging av utvalgte eksternfinansierte prosjekter. I starten vil du framfor alt ha ansvar for gjennomføring av prosjektaktiviteter, men på sikt er stillingen tiltenkt å bidra i arbeid med finansieringssøknader, rapportering og lignende. For perioden 2024-2031 anslår vi at arbeid knyttet til prosjektet Digital velferdsstat (DigiVel – se her) vil utgjøre opptil 50% av stillingen.

- Nettredigering og skriving for nett, herunder utarbeidelse av nyhetssaker om våre ansattes faglige virksomhet. Stillingsinnehaveren vil få rollen som assisterende redaktør for instituttets nettsider.

Stillingen kan pålegges andre oppgaver. Opplæring vil gis.

Kvalifikasjonskrav 

  • Gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner på norsk og engelsk er nødvendig.
  • Det kreves utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende bachelornivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan erstatte utdanningskravet.

Ønskelig kompetanse/erfaring:

  • Erfaring fra universitets- og høgskolesektoren
  • Relevant fagbakgrunn (fortrinnsvis rettsvitenskap, kriminologi, rettssosiologi, eller andre fag innenfor fakultetets fagkrets)
  • Erfaring med avvikling av arrangementer
  • Erfaring fra forskningsadministrativt arbeid 
  • God tallforståelse og interesse for økonomistyring. 
  • Erfaring med redigering av nettsider (vi bruker Vortex) og skrivearbeid generelt

Personlige egenskaper

Stillingen er utadrettet, og du vil samarbeide tett med vitenskapelig og administrativt ansatte ved instituttet og ellers på Juridisk fakultet. Det er også utstrakt administrativt samarbeid på tvers av enhetene ved fakultet. Vi vil derfor legge vesentlig vekt på gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. 

Samtidig har vi behov for systematiske og selvgående medarbeidere med høy gjennomføringsevne som bidrar til at vi holder våre tidsplaner. 

Aktiviteten ved instituttene går i bølger, og i enkelte perioder vil det være hektisk. Du bør derfor ha evne til å håndtere mange oppgaver samtidig. Evne til selvstendig planlegging og prioritering vil være en stor fordel.

Vi tilbyr

  • et hyggelig og faglig utfordrende arbeidsmiljø
  • lønn som seniorkonsulent (stillingskode 1363) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr. 557 100 – 635 400
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • trening i arbeidstiden
  • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Eventuelle vitnemål og attester av relevans for stillingen
  • Liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad og vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS