Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Prosjektkoordinator (seniorkonsulent ) - Kulturhistorisk museum (KHM)

Søknadsfrist: 03.10.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (KHM) er et av landets største kulturhistoriske museer. Museet er forskningsintensivt og en universitetsenhet med status på linje med UiOs fakulteter. Det rommer den største arkeologiske-, etnografiske- og numismatiske samlingen i Norge. Museet inkluderer også vikingskipene på Bygdøy, en kirkekunstsamling fra middelalderen, klassiske og egyptologiske samlinger fra Middelhavslandene og et runearkiv.KHMs etos: Åpen, utforskende, troverdig.

Om stillingen

Ved Kulturhistoriske museum, Avdeling for universitets- og vitenskapshistorie (MUV), er det ledig en midlertidig 40% stilling som prosjektkoordinator (seniorkonsulent SKO 1363). Ansettelsesperioden er fra 01.11.2022 til 01.08.2024.

Avdelingen er en del av Seksjon for etnografi, numismatikk, klassisk arkeologi og universitetshistorie (SENKU).

Arbeidsoppgavene vil være knyttet til forskningsprosjektet "I Intelligensens tidsalder: Tester og målinger i historisk perspektiv".

Forskningsprosjektet belyser lange linjer i den norske og internasjonale historien bak utviklingen av IQ-tester. Prosjektet undersøker hva slags arbeid IQ-tester og beslektede test-teknologier har gjort og gjør i samfunnet; i skolesystemet, i rettsapparatet, som diagnoseverktøy for psykisk utviklingshemning.

Hensikten er å bidra med historiske perspektiver på hva disse teknologiene, praksisene og konseptene er og hva slags samfunnsrolle de har. Mer informasjon på prosjektets nettside: www.muv.uio.no/forskning.

Prosjektet er forankret ved UiO, men inkluderer også forskere ved andre universiteter i Norge og i utlandet.

Ved avdelingen er det i samme periode ledig en 60% midlertidig stilling som prosjektmedarbeider knyttet til arbeid med universitets- og vitenskapshistoriske samlinger. Det vil være mulig å kombinere de to stillingene. Det sendes i så fall selvstendige søknader på hver av stillingene.

Arbeidsoppgaver

Det søkes en strukturert person som trives med allsidige arbeidsoppgaver. Den som ansettes i stillingen vil samarbeide nært med prosjektleder og prosjektets kjernegruppe.

Sentrale oppgaver er å organisere to 3-4-dagers prosjektworkshops med ca. 20 deltakere som også inkluderer offentlige formidlingsaktiviteter; oppdatere og videreutvikle prosjektets nettformidling og koordinere arbeidet med prosjektets felles publikasjoner.

Kvalifikasjonskrav

 • Utdanning minimum tilsvarende bachelornivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere for utdanningskravet
 • Erfaring eller interesse for prosjektkoordinering og arrangementsstøtte.
 • Kjennskap til prinsipper for god nettformidling og evne til å ta i bruk relevante digitale verktøy.
 • God skriftlig formidlingsevne. Erfaring med tekstarbeid er en fordel
 • Søker må beherske et skandinavisk språk flytende, skriftlig og muntlig.
 • Det forutsettes gode engelskkunnskaper.

Det vil bli gitt opplæring i UiOs digitale formidlingsverktøy. Den som ansettes vil få anledning til å delta i utviklingen av stillingens oppgaver innenfor gitte rammer.

Personlige egenskaper

Vi søker etter en strukturert person med evne til selvstendig arbeid og med gode kommunikasjons- og samarbeidsevner

Vi tilbyr

 • lønn som seniorkonsulent stillingskode 1363 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 464 200 og kr 509 500,- avhengig av kompetanse
 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger.
 • trening i arbeidstiden.
 • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse.

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Evt. vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

 • Prosjektleder Jon Røyne Kyllingstad, tlf. +47 22850629, mobil: +47 48228253, e-post: [email protected]
 • Avdelingsleder Bjørn Vidar Johansen, tlf. +47 22857945, mobil: +47 93495303e-post: [email protected]

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS