Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Driftskoordinator på Historisk museum

Søknadsfrist: 05.08.2024

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (KHM) er et av landets største kulturhistoriske museer. Museet er forskningsintensivt og en universitetsenhet med status på linje med UiOs fakulteter. Det rommer den største arkeologiske, etnografiske og numismatiske samlingen i Norge. Museet inkluderer også vikingskipene på Bygdøy, en kirkekunstsamling fra middelalderen, klassiske og egyptologiske samlinger fra Middelhavslandene og et runearkiv.KHMs etos: Åpen, utforskende, troverdig.

Om stillingen

Er du interessert i historie og museumsbutikk? 

Ved Historisk museum er det ledig en 100% fast stilling som driftskoordinator (seniorkonsulent SKO 1363) for museumsbutikken og vi søker en kreativ, erfaren og engasjert medarbeider.

Museet har til sammen 115 000 besøkende årlig, og kan i perioder være en hektisk arbeidsplass med besøkende fra hele verden, i tillegg til skoleklasser og spesielle grupper. Stillingen innebærer administrasjons- og utviklingsarbeid samt vakter i museumsbutikken på Historisk museum.

Stillingen er organisatorisk plassert i Utstillings- og publikumsseksjonen, avdeling for Forretningsdrift. 

Avdelingen har som overordnet oppgave å drifte Kulturhistorisk museums to museumsbutikker på Historisk museum og Vikingtidsmuseet, ivareta billettsalg, samt følge opp kunder og reiseselskaper. Det er i dag 7 fast ansatte i tillegg til avdelingsleder ved avdelingen. Vi søker en erfaren og engasjert medarbeider med pågangsmot og utpreget serviceinnstilling. 

Arbeidsoppgaver

Driftskoordinator har ansvar for daglig drift av museumsbutikken og billettsalget: daglige rutiner, innkjøp av sortiment, utvikling av produktsortiment, visuell produktpresentasjon, bakgrunnsjekk av leverandører, kalkyler, prising, vaktplaner, lagerhold, dagsoppgjør og publikumsveiledning.

Kvalifikasjonskrav 

 • Høyere utdanning på minimum bachelor nivå. Særlig relevant realkompetanse kan erstatte utdanningskravet.
 • Erfaring innen butikkdrift, økonomi og lagerstyring
 • Erfaring med visuell markedsføring
 • God muntlig fremstillingsevne på engelsk og norsk

Ønskelig kompetanse

 • Litteraturkompetanse er en fordel 
 • Det er en fordel om du snakker flere språk

Personlige egenskaper

Vi ønsker oss ansvarsbevisste søkere som kan arbeide selvstendig og fleksibelt, samt evner å se og løse oppgaver som skal gjøres. Du må ha god serviceinnstilling og like et til tider hektisk miljø i direkte kontakt med publikum. Du må ha god ordenssans og være praktisk anlagt. Du bør ha interesse for kultur og museum, kreativitet og estetisk sans er en fordel.

Vi tilbyr

 • Lønn som seniorkonsulent SKO 1363 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 532 200,- og kr 615 700,-, avhengig av kompetanse 
 • Et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
 • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • Trening i arbeidstiden.
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse.

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Relevatne vitnemål og attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS