Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Økonom / controller - Det medisinske fakultet

Søknadsfrist: 11.08.2024

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med ca. 28 000 studenter og i overkant av 7.000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Det medisinske fakultet ble opprettet i 1814 og er landets eldste medisinske fakultet. Vi driver fremtidsrettet utdanning, forskning og innovasjon, og formidling til pasientens og samfunnets beste. Fakultetet er organisert i tre grunnenheter (institutter) og har omtrent 2000 ansatte i ca. 1300 årsverk og ca. 3000 studenter i medisin- og helsefag, samt ca.1500 i doktorgradsløp.

Samlet økonomi utgjør i overkant av 1,6 mrd pr. år hvor eksternt finansierte midler utgjør > 40%.

Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo

Vil du benytte din økonomikompetanse på Norges eldste medisinske fakultet?

Vi søker en økonom/controller til vår økonomiseksjon ved Det medisinske fakultet da en av våre medarbeidere flytter fra Oslo. Økonomiseksjonen er en av seks seksjoner i Fakultetsadministrasjonen som til sammen har ca. 90 medarbeidere. Vi holder til i Sogn Arena ved Ullevål stadion, hvor alle medarbeiderne er samlokalisert i åpent kontorlandskap. Les gjerne mer om fakultetet på våre nettsider www.med.uio.no

På fakultetet er det i overkant av 30 økonomimedarbeidere, tre av disse jobber i fakultetsadministrasjonens Økonomiseksjon. Resten er fordelt på fakultetets underliggende enheter; tre institutter og et senter, som alle har sine egne administrasjoner. Økonomiseksjonen ved fakultetsadministrasjonen har det overordnete ansvaret for alle budsjett- og rapporteringsprosesser og de underliggende enheter rapporter til fakultetet.

Vi søker en dyktig og engasjert medarbeider som skal være en del av økonomiseksjonen til fakultetet.

Vi oppfordrer nyutdannede til å søke

Viktige arbeidsoppgaver for stillingen vil være

 • Økonomiske analyser og prognosearbeid
 • Budsjett- og rapporteringsarbeid
 • Generell saksbehandling innenfor økonomi og regnskap 
 • Andre oppgaver som faller innenfor ansvaret til økonomiseksjonen

Kvalifikasjonskrav 

 • Relevant faglig utdanning fra universitet eller høyskole, fortrinnsvis på masternivå, minimum bachelorgrad
 • God tallforståelse og analytiske evner 
 • God generell IKT-kompetanse og meget god kjennskap til Excel
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk, og du må kunne formidle økonomi for ikke-økonomer

  For ansettelse som rådgiver kreves det i tillegg relevant arbeidserfaring og kompetanse på et nivå tilpasset stillingens funksjoner. 

Personlige egenskaper

Vi søker en løsningsorientert, selvstendig og nøyaktig person med analytisk tilnærming til fagfeltet. Du må kunne prioritere og håndtere flere oppgaver samtidig i perioder med stor pågang. Den som tilsettes må være serviceinnstilt, ha gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vil bli tillagt stor vekt.

Vi tilbyr

 • Lønn som seniorkonsulent (SKO 1363) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 565 900 – 635 400 (lønnstrinn 58-65) avhengig av kompetanse og erfaring. Lønn som rådgiver (SKO 1434) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 635 400 – 708 000 (lønnstrinn 65-71) avhengig av kompetanse og erfaring. 
 • Meningsfylte og spennende arbeidsoppgaver med gode muligheter for faglig utvikling 
 • Dyktige kolleger i et positivt og inkluderende arbeidsmiljø
 • God pensjonsordning og lån i Statens Pensjonskasse 
 • Stilling i en IA-virksomhet med fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger, eksempelvis tilgang på bedriftshytte og barnehage
 • Fleksibel arbeidstid og sommertid fra 15. mai til 14. september
 • Felles sommer- og vinteraktivitetsdag, og andre sosiale begivenheter 
 • Trening i arbeidstiden og et variert treningstilbud gjennom SiO og Bedriftsidrettslaget

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Vitnemål

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge, vennligst klikk på «Søk stillingen».

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS