Ledig stilling ved Statistisk sentralbyrå

Førstekonsulent / rådgiver - utenrikshandelsstatistikk

Søknadsfrist: 23.01.2020

Vil du være med å bidra til hele Norges fakta- og beslutningsgrunnlag? Vi har nå en ledig stilling som førstekonsulent eller rådgiver i seksjon for utenrikshandelsstatistikk. Seksjonen består av 19 medarbeidere, og er ansvarlig for statistikk over Norges internasjonale handel med varer og tjenester.

Statistisk sentralbyrå

Statistisk sentralbyrå - tall som forteller


Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for offisiell statistikk i Norge og har en omfattende forsknings- og analysevirksomhet. Vi har rundt 850 medarbeidere lokalisert i Oslo og Kongsvinger, i tillegg til intervjuere over hele landet.

SSB publiserer daglig statistikk og analyser på ssb.no og har et stort kontaktnett, også internasjonalt.

Vi er en kompetansebedrift med faglig utfordrende arbeidsoppgaver, som satser målrettet for å modernisere SSB og bygge en fremtidsrettet organisasjon.

Arbeidsoppgaver

Arbeidet omfatter kvalitetssikring av data, formidling av statistikk, analyse og metodeutvikling. Den ledige stillingen er knyttet til gruppen som lager statistikk over norsk eksport og import av varer. Statistikken er basert på data fra tolldeklarasjoner og norske foretak, og utarbeides av en gruppe på tolv personer. Blant de viktigste brukerne av statistikken er nasjonalregnskapet samt analysemiljøer i privat og offentlig sektor. Seksjonen har mange erfarne og dyktige medarbeidere, og det vil gis god opplæring i oppgaver og faglige temaer knyttet til stillingen.

Kvalifikasjoner

  • Utdanning på mastergradsnivå innen økonomi, statistikk eller annen samfunnsvitenskap
  • Statistikk i fagkretsen
  • Gode IT-kunnskaper
  • Erfaring med programmering er en fordel
  • Gode norsk- og engelskkunnskaper

Personlige egenskaper

Hvis du har interesse for økonomi og samfunnsspørsmål, kombinert med gode analytiske evner og tallforståelse, vil du trives i seksjonen vår. Vi jobber tett sammen for å levere et godt produkt til brukerne og å stadig forbedre metodene våre, så du må ha gode samarbeidsevner. For å bidra må du også kunne jobbe selvstendig og strukturert. Du må kunne sette deg inn i et omfattende sett av internasjonale anbefalinger for utenrikshandelsstatistikk. Omgivelsene, datakildene og konteksten til statistikken er i stadig endring, så du må også være initiativrik og evne å omsette de faglige anbefalingene til praktiske løsninger.

Vi tilbyr

  • Lønn som førstekonsulent/ rådgiver, kr 456 400 - 560 000 etter kvalifikasjoner. Høyere lønn kan vurderes for søkere som er særlig godt kvalifisert
  • Fleksibel arbeidstid og god pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Lyse og trivelige lokaler i Oslo
  • Et godt fagmiljø som gir gode muligheter for egenutvikling
  • En kunnskapsrik organisasjon, utfordrende arbeidsoppgaver og et hyggelig og uformelt arbeidsmiljø

Webcruiter-ID: 4166402218

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon: