Ledig stilling ved NUPI

Kommunikasjonsrådgiver – vikariat digital kommunikasjon

Søknadsfrist: 12.10.2020

Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) er et ledende miljø innen forskning og kommunikasjon om internasjonale politiske og økonomiske spørsmål, og om forhold av særlig interesse for norsk utenrikspolitikk. Instituttet er et forvaltningsorgan med særskilte fullmakter underlagt Kunnskapsdepartementet og har i overkant av 60 årsverk. Vi holder til midt i Oslo sentrum. NUPI er i en spennende utvikling.


Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Kvinner og personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke. Arbeidsforholdene vil om nødvendig bli tilrettelagt for personer med nedsatt funksjonsevne.

Vi søker en dyktig medarbeider som brenner for kommunikasjon til ettårig vikariat.

Du kan bruke lyd, video og bilder til å skape engasjement, forståelse og oppmerksomhet, og du har interesse og talent for å løse tekniske utfordringer.

NUPI har allerede en godt etablert podkast-kanal, og tar sikte på å øke produksjonen av videomateriale av høy kvalitet som del av vår forskningsformidling. Du vil ha hovedansvaret for vår audiovisuelle produksjon, samt NUPIs arrangementsvirksomhet, som for tiden foregår digitalt

Du er initiativrik, kreativ og kan produsere innhold med høy kvalitet som skaper engasjement. Du kan formidle et budskap til ulike målgrup­per, og du har interesse og forståelse for internasjonale forhold og forskning.

Stillingen inngår i NUPIs kommunikasjonsavdeling, som har ansvar for forsknings­formidling og profilering, arrangementer, publisering, web, bibliotek og skolerettet virksomhet. Du jobber i tett samarbeid med resten av avdelingen og NUPIs forskere.

Arbeidsoppgaver

  • Innholdsproduksjon og spredning av innhold i ulike formater. Dette omfatter bl.a. å produsere, redigere, designe, organisere og gjøre digitalt innhold som video, lyd, infografikk og tekst tilgjengelig på kanaler som web, Soundcloud, Youtube, Twitter, Facebook, LinkedIn og Instagram.
  • Skape spredning av saker gjennom våre kanaler, bl.a. gjennom målrettet bruk av statistikk og måleverktøy, øke antall følgere og treffe rette målgrupper.
  • Teknisk produksjon av arrangementer og møter, både digitalt og fysisk.

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper

  • Det er ønskelig med høyere utdanning innen kommunikasjon og/eller markedsføring, men relevant erfaring kan kompensere for utdanning.
  • Erfaring fra lignende arbeid er en fordel.
  • Interesse og kjennskap til det utenrikspolitiske feltet og forskning om internasjonale forhold er en fordel.
  • Du har god skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk og engelsk, og må kunne bruke engelsk som arbeidsspråk.
  • Du har svært god forståelse og talent for digital kommunikasjon. Du vet å utforme budskap i tekst, bilde, lyd og video, og kan utnytte de tekniske mulighetene i digitale medier.
  • Du har mer enn grunnleggende kunnskap i ulike CMSer, verktøy for lyd- og videoredigering og verktøy som Premiere Pro, Audition, InDesign og Photoshop.
  • Du har teft for grafisk formgivning og design og kan bruke grafiske eller billedlige uttrykk for å formidle informasjon.
  • Du kan arbeide selvstendig, men er også fleksibel og har evnen til å skape gode relasjoner med alle du skal jobbe med, internt som eksternt.
  • Du er strukturert og har evnen til å gjennomføre større prosjekter.

Vi tilbyr

  • Varierte arbeidsoppgaver som spenner fra teknisk problemløsning til praktisk gjennomføring av kommunikasjonsarbeid og strategisk kommunikasjon.
  • Et kunnskapsorientert miljø med motivasjon for forskningsformidling
  • Et trivelig arbeidsmiljø med gode muligheter for personlig og faglig utvikling
  • Medlemskap i Statens Pensjonskasse
  • Fleksibel arbeidstid

Stillingen er plassert i lønnskode 1408 (414.600-513.600) Førstekonsulent eller 1434 Rådgiver (464.000-605.500), avhengig av kvalifikasjoner. Stillingen er et ettårig vikariat.

Oppstart så snart som mulig.

For mer informasjon om stillingen, ta kontakt med:

  • Kommunikasjonssjef Åsmund Weltzien, tlf: 970 91 166

Søknad sendes elektronisk via «Søk stillingen» på denne nettsiden. Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, og relevante vitnemål og karakterutskrifter.

Søknadsfrist: 12.10.2020.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS