LEDIG STILLING VED NIVA

Kommunikasjonsrådgiver

Søknadsfrist: 05.12.2021

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål. Med et helhetsperspektiv på klima og miljø arbeider NIVA med å finne løsninger for en bærekraftig utvikling av sivilsamfunn, forvaltning og næringsliv. NIVA er eksperter på akvatiske økosystemer, både ferskvann og marint, og på hvordan de er koblet sammen og påvirker hverandre. NIVA arbeider tverrfaglig med samspillet mellom vann, miljø og samfunn, ut fra naturfaglig og samfunnsfaglig ekspertise. NIVA har hovedkontor i Oslo og regionavdelinger i Bergen, Grimstad, Hamar og København, samt en forskningsstasjon ved Drøbak. NIVA har datterselskaper i Tromsø, Chile og Kina. Totalt har NIVA-gruppen nesten 500 medarbeidere.

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål, og vi arbeider innenfor et bredt spekter av miljø, klima, naturmangfold og ressursspørsmål. Vi er en ikke-profittbasert kunnskapsorganisasjon med over 300 medarbeidere. Vår visjon er «forskning for en bærekraftig framtid» – med verdiene relevans, integritet, kvalitet og samspill. Vi bidrar til å løse lokale, regionale og globale miljøspørsmål basert på forskning, overvåkning og rådgivning av høy kvalitet. Våre medarbeidere opplever NIVA som en attraktiv arbeidsplass fordi vårt bidrag og samfunnsoppdrag gir mening og motivasjon.

NIVA søker etter en kommunikasjonsrådgiver som kan bidra til å formidle forskning på spennende måter og som er god på infografikk og digital formidling. En del av NIVAs strategi mot 2030 er at vår kunnskap i større grad skal tas i bruk. Vi trapper derfor opp vårt kommunikasjonsarbeid. Som kommunikasjonsrådgiver vil du bidra til å fornye NIVAs nettside og til videreutvikling av våre sosiale medier. Hos oss finner du spennende og utfordrende arbeidsoppgaver, og du vil bidra til å vise hvilken betydning NIVA har i samfunnsutviklingen.

Vi ønsker en kommunikasjonsrådgiver som kan bidra til å fornye NIVAs nettside og til videreutvikling av våre sosiale medier. Vi tror derfor at du har god visuell kompetanse, følger med på trender og har gjerne erfaring med digitalt design slik at våre digitale flater kan være i kontinuerlig utvikling.

I stillingen vil du jobbe i forskjellige prosjekter sammen med forskerne våre. Her vil du delta og bistå med rådgivning i søknadsprosess, formidling av vitenskapelige rapporter og publikasjoner, og i prosjektenes digitale flater. Derfor er det viktig at du har en god prosessforståelse og har gode formidlingsevner i engelsk og norsk.

Arbeidsoppgaver

 • Formidling på digitale flater (niva.no, sosiale medier, ect).
 • Delta og bidra med kommunikasjon i prosjektene våre.
 • Ansvar for prosjekters nettsider og andre digitale flater.
 • Innholdsmessig design og gjennomføring av webinar .
 • Digital design.

Kvalifikasjoner og erfaring

 • Relevant utdanning innen journalistikk, markedsføring, kommunikasjon, medieformidling, infografikk, e.l.
 • Gjerne noen års erfaring fra lignende stilling, men nyutdannede oppfordres også til å søke.
 • God visuell kompetanse, og erfaring med produksjon av korte filmer til blant annet sosiale medier.
 • Teknisk anlagt gjerne erfaring med InDesign, e.l.
 • God kompetanse i bruk av publiseringsverktøy.
 • God formidlingsevne i både norsk og engelsk.

Hvem er du?

For å trives i rollen tror vi du er selvdrevet, tar initiativ, samarbeider godt med andre og har en forståelse for hvordan prosessene rundt deg fungerer. Du blir motivert av NIVAs samfunnsoppdrag og evner å formidle dette til et bredere publikum. Du evner å analysere og forstå trender i samfunnet og identifisere hvordan NIVA best kan bidra og synliggjøres innenfor disse rammene.

Inkludering og mangfoldNIVA har et viktig samfunnsoppdrag som kunnskapsleverandør nasjonalt og internasjonalt. Vi har behov for mangfold fordi ulike perspektiver fremmer nytenkning, innsikt og gir bedre beslutninger, og ikke minst mobiliserer potensialet til medarbeiderne våre. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn.

NIVA tilbyr

 • Spennende oppgaver og godt samarbeid i et internasjonalt miljø under stadig utvikling.
 • Muligheter for faglig og personlig utvikling i en organisasjon hvor ansvar og initiativ blir høyt verdsatt.
 • Fleksibel arbeidstid, konkurransedyktig lønn, gode pensjons- og forsikringsordninger og firmahytte.

Webcruiter-ID: 4448262708

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

 • Thorjørn Larssen (Viseadministrerende direktør), +47 415 03 043
Powered by Labrador CMS