LEDIG STILLING VED NIVA

Kommunikasjonsrådgiver - internkommunikasjon

Søknadsfrist: 30.11.2022

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål. Med et helhetsperspektiv på klima og miljø arbeider NIVA med å finne løsninger for en bærekraftig utvikling av sivilsamfunn, forvaltning og næringsliv. NIVA er eksperter på akvatiske økosystemer, både ferskvann og marint, og på hvordan de er koblet sammen og påvirker hverandre. NIVA arbeider tverrfaglig med samspillet mellom vann, miljø og samfunn, ut fra naturfaglig og samfunnsfaglig ekspertise. NIVA har hovedkontor i Oslo og regionavdelinger i Bergen, Grimstad, Hamar og København, samt en forskningsstasjon ved Drøbak. NIVA har datterselskaper i Tromsø, Chile og Kina. Totalt har NIVA-gruppen nesten 500 medarbeidere.

Brenner du for god interkommunikasjon? Kom til miljøforskningsinstituttet NIVA

NIVAs visjon er «forskning for en bærekraftig framtid» – med verdiene relevans, integritet, kvalitet og samspill. Med forskning, overvåkning og rådgivning av høy kvalitet bidrar vi til å løse lokale, regionale og globale miljøspørsmål. NIVAs kommunikasjonsarbeid skal sikre at forskningen når frem til beslutningstakere i offentlig og privat sektor, slik at den blir tatt i bruk.

NIVA søker etter en kommunikasjonsrådgiver som er særlig god på både internkommunikasjon og ekstern profilering. Vi leter etter en målbevisst og strukturert person som liker å jobbe på tvers i en kompleks organisasjon. Du uttrykker deg godt skriftlig og muntlig og er fortrolig med å kommunisere på ulike plattformer.

I tillegg til primæroppgavene, vil du bli involvert i det daglige kommunikasjonsarbeidet. Det er en fordel om du interesserer deg for forskningsformidling og er villig til å trå til der det trengs. NIVA er i gang med å utvikle nye nettsider, ny grafisk profil og med å trappe opp kommunikasjonsarbeidet vårt, så vi trenger en allsidig kommunikasjonsrådgiver som kan bidra konstruktivt inn i dette arbeidet. Vår nye kommunikasjonsrådgiver vil også spille en sentral rolle i forbindelse med at NIVA nå er i gang med en flytteprosess: I 2025 vil vi flytte til nye lokaler på Campus Ullevål.

Ansvarsområder

 • Internkommunikasjon
 • Intranett-redaktør
 • Støtte ledelsen i kommunikasjonsarbeid
 • Merkevarebygging/profilering
 • Employer branding i samarbeid med HR

Andre oppgaver vil også være formidling på digitale flater - niva.no, sosiale medier og webinarer, samt prosjektkommunikasjon.

Kvalifikasjoner og erfaring

 • Kommunikasjonsfaglig utdanning, helst med vekt på internkommunikasjon
 • Gjerne 2-3 års relevant erfaring fra privat sektor eller akademia, men nyutdannede oppfordres også til å søke
 • Teknisk anlagt, gjerne erfaring med InDesign el.
 • God kompetanse i bruk av publiseringsverktøy
 • God formidlingsevne, skriftlig og muntlig, i både norsk og engelsk

Hvem er du?

Du vet hva som skal til for å sikre effektivt samspill mellom de ulike delene av en kompleks organisasjon. Du har også det som skal til for å bistå oss i å profilere NIVA utad.Som person håper vi du er fleksibel, serviceinnstilt, ansvarsbevisst, har god gjennomføringsevne og jobber like godt selvstendig som i team. Du blir motivert av NIVAs samfunnsoppdrag og trives i samarbeid med engasjerte og høyt kvalifiserte kollegaer.

Inkludering og mangfold

NIVA har et viktig samfunnsoppdrag som kunnskapsleverandør nasjonalt og internasjonalt. Vi rekrutterer internasjonalt og har behov for mangfold fordi ulike perspektiver fremmer nytenkning, innsikt og gir bedre beslutninger, og ikke minst mobiliserer potensialet til medarbeiderne våre. NIVA har et arbeidsmiljø som er preget av respekt og likeverd. Vi likebehandler med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, religion og etnisk og kulturell bakgrunn, og andre vesentlige forhold ved en person.

NIVA tilbyr

 • Spennende oppgaver og godt samarbeid i et internasjonalt miljø under stadig utvikling
 • Muligheter for faglig og personlig utvikling i en organisasjon hvor ansvar og initiativ blir høyt verdsatt
 • Fleksibel arbeidstid, konkurransedyktig lønn, gode pensjons- og forsikringsordninger og firmahytte

Webcruiter-ID: 4580868256

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

Powered by Labrador CMS