Ledig stilling ved OsloMet

Redaksjonssjef til kunnskapsavisen Khrono i Oslo

Søknadsfrist: 03.08.2020

Vil du være med på et lite medieeventyr?

Vi har ledig en fast stilling som redaksjonssjef i Khronos redaksjon i Oslo. Redaksjonssjefen får sammen med ansvarlig redaktør og redaksjonssjefen i Bergen overordnet ansvar for den daglige driften og videreutviklingen av Khrono. Vi ser etter en redaksjonssjef i Oslo som kan være med oss og videreutvikle en avis med høye redaksjonelle ambisjoner og mål om å sette dagsorden og skape debatt. Redaksjonssjefen rapporterer direkte til ansvarlig redaktør og er en del av Khronos ledergruppe.

OsloMet

OsloMet – storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.


Kunnskapsavisen Khrono er en prisbelønt digital nyhetsavis for høyere utdanning og forskning. Vi er i sterk vekst. Avisen er finansiert av 10 universiteter og høgskoler og har 14 ansatte fordelt på redaksjoner i Oslo, Bergen og Brussel.

Redaksjonssjefen i Oslo, vil sammen med redaksjonssjefen i Bergen, ha det daglige ansvaret for avisens totale nyhetsdekning, planlegging og organisering av redaksjonen.

Khrono har i dag 7 medarbeidere i Oslo.

Redaksjonssjefens oppgaver vil i hovedsak være

  • overordnet strategisk ansvar for og videreutvikling av Khrono journalistisk og digitalt
  • daglig ledelse av redaksjonen journalistisk og personalmessig
  • planlegge og følge opp avisens nyhetsdekning, veiledning og oppfølging av redaksjonens medarbeidere
  • turnusplanlegging
  • å igangsette og følge opp relevante samarbeidprosjekter

Vi søker deg som

  • har høyere utdanning, helst innen media/journalistikk. Solid praktisk erfaring kan veie opp for manglende utdanning.
  • har redaksjonell ledererfaring fortrinnsvis med nyhetsledelse
  • har erfaring med nyhetsjournalistikk
  • er nysgjerrig på ny teknologi og holder deg faglig oppdatert
  • har et godt språk, både på norsk og engelsk

Du er oppdatert på den digitale medieutvikling og har kunnskap om og/eller erfaring med publisering på ulike digitale plattformer.

Det er en fordel at du har kjennskap til høyere utdannings- og forskningssektoren.

For å lykkes som redaksjonssjef må du være en dyktig relasjonsbygger. Det betyr at du må klare å motivere og samarbeide godt med både medarbeidere og kollegaene i ledergruppen. Du har stor arbeidskapasitet, er iderik og liker å jobbe i en redaksjon med høyt tempo. Det er avgjørende at du er systematisk, strukturert og planmessig i måten du jobber på, og du må ha evnen til å kommunisere klart og tydelig. Khrono jobber tett på kildene, og du må ha en sterk journalistisk integritet og trygge etiske presseetiske vurderinger og kunnskap om Vær Varsom-plakaten. Det er også viktig at du har et godt og stabilt humør.

Det er viktig for OsloMet og Khrono å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi kan tilby deg

  • en utfordrende jobb i en nyhetsredaksjon med høyt tempo i utvikling og vekst
  • låne- og pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • lønn etter avtale
  • arbeidssted Oslo

Ta gjerne kontakt med vår:

  • Rekrutteringsrådgiver Gro Møllerstad, tlf. 915 59 752, i Hodejegerne as. Eller
  • Ansvarlig redaktør Tove Lie, tlf. 913 22 012

Du må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen nederst i utlysningen ”Logg inn og søk stillingen”.

Søknadsfrist: 03. august 2020

Ref: 20/02319

OsloMet har implementert Charter & Code og er sertifisert av EU kommisjonen til HR Excellence in Research (HRS4R).

OsloMet deltar i EU nettverket for mobilitet av forskere Euraxess.

Logg inn og søk stillingen