Ledig stilling ved SINTEF

MSc – Cyber Security og Software Engineering

Søknadsfrist: 25.02.2020

Er du et nyutdannet techhode som vil gjøre en forskjell?

"Jeg vil ha en jobb som er utfordrende, samfunnsnyttig og kreativ!"Dette er noe vi ofte hører når vi spør om hvorfor jobbsøkere har valgt oss. Mange av verdens utfordringer skal løses med teknologi og i SINTEF vil vi at det skal skje på et bærekraftig vis. Og vi er heldige, mange vet at SINTEF er opptatt av at vårt arbeid skal ha en samfunnsnytte.

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innenfor digitale teknologier, teknologiorienterte samfunnsfag og helse. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

I 70 år harSINTEF Digital levert banebrytende produkter og teknologier, fra kunstig intelligens i den norske kraftbransjen til verdensledende 3D-kameraer til industrien.

Akkurat nå har vi ledige forskerstillinger innen cyber security og software engineering, og vi oppfordrer både 4. og 5. års studenter til å søke!

Cyber security

Våre fokusområder er sikker programvareutvikling, innebygd personvern, sikkerhetsarkitekturer, sikkerhet i cyberfysiske systemer, risikovurdering og hendelseshåndtering. Vi har for tiden prosjekter innenfor flere domener: luftfart, kritisk infrastruktur (industrielle kontrollsystemer, smartgrids, 5G), helse, offentlige tjenester og programvareutvikling. Les mer om oss på

Vi arbeider på prosjekter i nært samarbeid med våre oppdragsgivere, der oppgavenes kompleksitet ofte forutsetter problemløsning i tverrfaglige grupper.

Software engineering

Vi samarbeider tett med norsk industri og europeiske forskningsmiljøer for å utvikle og evaluere nye digitale løsninger. Software engineering-gruppen vår kombinerer sin fremragende kompetanse innen programvarearkitektur, design og utvikling, blockchain, big data, maskinlæring og kunstig intelligens for å bidra til effektiv digitalisering av sentrale nærings og samfunnsoppgaver.

Gruppen jobber med problemstillinger innen mange anvendelsesområder som krever tverrfaglig samarbeid i SINTEF og tett dialog med problemeiere. Vi har deltatt i vellykkede digitaliseringsprosjekter bl.a. innen transport, helse og velferd, flyindustrien og fiskerinæringen. Arkitektur og formater for datadeling, samt dataprosessering, visualisering og beslutningsstøtte, er eksempler på faglige bidrag fra våre forskere.

Ansvar og arbeidsområder

Vi søker etter faglig dyktige medarbeidere som har evne og lyst til å samarbeide med andre, og har initiativ og gjennomføringsevne. Aktuelle arbeidsoppgaver er utviklings- og forskningsoppgaver for våre oppdragsgivere som også inkluderer Norges Forskningsråd og EU-kommisjonen. Utforming av nye prosjektideer i samarbeid med forskningspartnere i inn- og utland, vil være en viktig del av arbeidet. Dette betyr også at du i stor grad har mulighet til å definere egne forskningsmål innenfor det som er avdelingens strategi.

Sammen med oss vil du:

 • både initiere og gjennomføre prosjekter
 • jobbe med prototyping og utvikling, samt publisere både vitenskapelig og på populærvitenskapelige arenaer
 • jobbe i tett samarbeid med kunder og samarbeidspartnere, samt jobbe tverrfaglig sammen med andre fagmiljø i SINTEF

Det er en fordel om du snakker og skriver norsk, og har norsk statsborgerskap, da enkelte leveranser er på norsk, og enkelte oppdrag krever sikkerhetsklarering.

Vi ønsker en jevnere kjønnsbalanse, og oppfordrer derfor jenter til å søke.

Hos oss får du:

 • jobbe i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
 • spennende og tverrfaglige prosjekter i inn- og utland med støtte fra SINTEFs samlede kompetansenettverk
 • inngå i et nettverk av forskere og ledere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere
 • dynamisk og fleksibel arbeidshverdag
 • store mulighet for faglig og personlig utvikling i et meget anerkjent høykompetansemiljø
 • et sosialt, kreativt og multikulturelt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum
 • meget gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

Du må regne med noe reisevirksomhet til kunder og samarbeidspartnere i Norge og internasjonalt. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk) og engelsk.

Kontaktpersoner:

 • Martin Jaatun (cyber security) og
 • Geir Hanssen (software engineering)

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.com