LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE

Instituttnestleder - Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap

Søknadsfrist: 23.02.2025

USN er universitet nær deg. Her jobber vi sammen for å finne løsninger. For lokalsamfunnet, verden og alle oss som bor her. På våre campuser fra fjord til fjell vil du jobbe i nærheten av hjemstedet ditt på sørøst-landet. Her gjør du en meningsfull jobb blant yrende studentliv og innovative forskningsmiljøer. Du får en arbeidsplass som er tett på de store samfunnsutfordringene – og samtidig nær løsningene på dem. Et arbeid vi gyver løs på med våre aller beste virkemidler: utdanning og forskning.

Vi tilbyr profesjonsorienterte og arbeidslivsrettede utdanninger, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. Som ansatt får fordype deg i ditt eget felt, samtidig som du har tilgang til en buffet av muligheter for utvikling og læring.

Gjennom de offisielle kanalene – og gjennom et nettverk av kunnskapsrike og rause kollegaer som kan mye om mangt.

USN er resultatet av fusjoner mellom tidligere høyskoler. Høyskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016 da Høyskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høyskolen i Telemark. Høyskolen fikk universitetsstatus i 2018. Rektoren vår heter Pia Cecilie Bing-Jonsson.

Les mer om hvordan det er å jobbe på Universitetet i Sørøst-Norge

Ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap er det ledig stilling som Instituttnestleder

Om stillingen

Ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap, Institutt for pedagogikk (IPED) vil det bli ledig en 100 % stilling som instituttnestleder ansatt på åremål for en periode på fire år. Fakultetet er nå inne i en omstillingsprosess som kan få betydning for stillingens oppgaver, ansvar og tilhørighet.

Nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted for stillingen er campus Notodden. Instituttnestleder vil på sitt hovedarbeidssted ha personalansvar og et særskilt ansvar innenfor stillingens ansvarsområder. Samtidig vil det også være koordinerings- og ansvarsoppgaver på alle instituttets studiesteder. Instituttnestleder som ansettes inngår i ledergruppa bestående av instituttleder og fem andre nestledere.

Institutt for pedagogikk har ca.190 ansatte fordelt på studiestedene Drammen, Notodden, Porsgrunn og Vestfold, og er et institutt i stadig vekst. Instituttets undervisningsoppgaver er primært knyttet til barnehagelærerutdanning, grunnskolelærerutdanning, praktisk-pedagogisk utdanning, bachelor i spesialpedagogikk og master i pedagogikk, som til sammen utgjør ca. 3400 aktive studenter. I tillegg har instituttet ansvar og oppgaver knyttet til doktorgradsprogram, etter- og videreutdanning og oppfølging av en utstrakt og stadig ekspanderende oppdragsvirksomhet ut mot regionen gjennom tiltaksordningene. Instituttets forskningsvirksomhet er fundamentert i 13 aktive forskergrupper, og er knyttet til profesjonsutdanninger og pedagogikk som fagdisiplin. Instituttet har som mål å være en betydelig aktør regionalt, nasjonalt og internasjonalt innenfor forskning og utviklingsarbeid tilknyttet og /eller i samarbeid med praksisfeltet.

Instituttnestleder skal bidra til en samordnet ledelse og helhetlig utvikling av instituttet, forankret i institusjonens samfunnsmandat, strategiske mål og handlingsplaner. Ledergruppen har et felles ansvar for den kontinuerlige faglige utviklingen av ansatte og daglig drift av instituttets virksomhet. Nestlederstillingen inngår i instituttets lederteam.

Stillingens ansvars- og arbeidsoppgaver vil være

  • instituttnestleder skal bidra til utvikling, styring og administrasjon av forskningsaktivitet, studieprogrammer og etter- og videreutdanningsaktiviteter som tilhører instituttet
  • koordinere instituttets forpliktelser i studieprogrammene og tiltaksordningene (Rekomp, Dekomp og kompetanseløftet) som tilhører fakultetet
  • utvikling av studieprogrammene i tråd med universitetets vedtatte kvalitetsdimensjoner, med spesielt fokus på faglig innhold, profil og relevans
  • representere arbeidsgiver overfor de ansatte, bidra til utvikling av et godt arbeidsmiljø og ivareta ansattes mulighet til medvirkning
  • bidrar aktivt for å støtte og legge til rette for ansattes forsknings- og utviklingsarbeid
  • medvirke til vekst og utvikling av den eksternt finansierte virksomheten ved USN
  • bidra med å representere og posisjonere instituttet og fremme internt og eksternt samarbeid

Vi søker en leder

  • med sterk relasjonell kompetanse, som evner å bygge tillitsfulle relasjoner, fremme samarbeid og skape et inkluderende og motiverende arbeidsmiljø
  • evne og vilje til å utforske alternative løsninger, perspektiver eller metoder i teamfellesskapet
  • evne til tålmodighet og toleranse i møte med uforutsette og utfordrende situasjoner
  • evne til å justere seg og tilpasse seg situasjoner og ulike mennesketyper
  • evne til å uttrykke seg klart, lytte aktivt og være en god samtalepartner i møte med ansatte

Ved vurdering av søkerne blir disse egenskapene vektlagt

  • motiverende og inkluderende lederstil, preget av gode samarbeids- og kommunikasjonsevner Initiativrik, selvstendig og aktiv i ledelsens teamsamarbeid
  • engasjement og entusiasme for stillingen
  • gode relasjonsegenskaper, herunder evne til å bygge nettverk og skape tillit internt og eksternt 
  • fleksibilitet, løsningsorientering, omgjengelig og serviceinnstilling
  • evne til å arbeide i team og selvstendig
  • evne til å prioritere i perioder hvor det er stort arbeidspress
  • Universitetet i Sørøst-Norge er i stadig utvikling, noe som også stiller krav til evne og vilje til omstilling

Vi tilbyr

  • et faglig miljø i utvikling og ode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • inkluderende miljø med engasjerte kolleger
  • en krevende, men spennende jobb
  • god pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • ansattgoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Stillingskode 1475 (instituttnestleder): kr. 745 000 – 870 900 per år. 

Lønnsplassering etter kvalifikasjoner og kompetanse. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Stillingen regnes som særlig uavhengig og har som hovedregel ikke rett til overtidsgodtgjøring, jfr. HTA § 13 (4).

Universitetet i Sørøst-Norge er i stadig  endring og det må påregnes interne og eksterne organisasjonsendringer som kan berøre ansvar og oppgaver.

Stillingen er en åremålsstilling med varighet på fire år fra tiltredelsesdato

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. De som blir innkalt til intervju bes ta med kopi av attester og vitnemål.

Ansettelsesorgan er ansettelsesutvalget for teknisk-administrative stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge ønsker å ansette personale som gjenspeiler mangfoldet i befolkningen, og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider for å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen for de som har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke arbeid hos oss.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Personalrådgiver Jeanette Gomnes Wilhelmsen e-post jwilh@usn.no

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på knappen ”Søk stillingen”.

Her kan du lese mer om ansettelsesprosessen for teknisk-administrative stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Har du høyere utdanning fra utlandet må den godkjennes av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Du må ha sendt inn søknad for godkjenning innen søknadsfristen til denne stillingen utløper. Legg ved kvittering på søknad eller vedtak når du søker. Godkjenningen må ettersendes og er en forutsetning for ansettelse i stillingen.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden!

Universitetet i Sørøst-Norge er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen, og har rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R). Universitetet er også medlem i nettverket EURAXESS, som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

Søk stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Cathrine Frogh (Instituttleder), +4799752962, cathrine.frogh@usn.no
Powered by Labrador CMS