LEDIG STILLING VED OSLOMET

Instituttleder for journalistikk og mediefag

Søknadsfrist: 10.08.2021

OsloMet

OsloMet – storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.

Fakultet for samfunnsvitenskap tilbyr utdanninger på alle gradsnivåer, samt årsstudier, videreutdanninger og oppdragsundervisning. Fakultetet har et aktivt forskningsmiljø. Det er om lag 280 tilsatte og rundt 4200 studenter knyttet til fakultetet, som holder til i Pilestredet i Oslo sentrum.

Institutt for journalistikk og mediefag har om lag 450 studenter og 30 faglig tilsatte. Vi holder til i Pilestredet 48, Eva Balkes Hus. Instituttet tilbyr bachelorstudier i fotojournalistikk, journalistikk samt medier og kommunikasjon, I tillegg tilbyr vi et fagforfatterstudium (årsstudium) og et masterstudium i journalistikk.

Ved Institutt for journalistikk og mediefag er det ledig stilling som instituttleder. Stillingen er en åremålsstilling for perioden 01.01.2022 – 31.12.2026, med mulighet for å søke samme stilling ytterligere to ganger fire år.

Instituttet tilbyr bachelorstudier i fotojournalistikk, journalistikk samt medier og kommunikasjon og et masterstudium i medieutvikling (med studieretninger i journalistikk, medier og kommunikasjon og sakprosa). Instituttet er lokalisert i Oslo, med 34 medarbeidere og ca 435 studenter. Instituttet har et aktivt forskermiljø med fem forskergrupper.

Les mer om Fakultet for samfunnsvitenskap, Institutt for journalistikk og mediefag

Ansvarsområde

Instituttleder er øverste faglige og administrative leder for instituttet. Det innebærer resultatansvar for utdanning, forskning, utviklingsarbeid, etter- og videreutdanning og formidling. Instituttleder har personalansvar for instituttets medarbeidere, og budsjett- og resultatansvar for instituttets økonomi. Instituttleder er medlem av fakultetets ledergruppe og rapporterer til dekan. Fakultetsadministrasjonen, som ledes av fakultetsdirektør støtter instituttleder i det administrative arbeidet.

Utdanningssektoren er i betydelig endring, og stillingen krever at du har evne til å gjennomføre faglig fornying, strategisk planlegging og utvikling ut fra samfunnets behov. Som del av dekanens ledergruppe vil du bidra i utviklingen av et fakultet med store ambisjoner. Vi ønsker deg som vil være en faglig drivkraft på vårt universitet, og som er til stede i møte med studenter og ansatte.

Kvalifikasjoner og vilkår

Du må ha

Det kreves formell kompetanse for tilsetting i vitenskapelig stilling (fortrinnsvis doktorgrad eller tilsvarende) ved universitet og førstehånds erfaring med undervisning, forskning og utviklingsarbeid.

Videre kreves det:

 • ledererfaring fra undervisnings- eller forskningsvirksomhet
 • erfaring fra forskning og utdanning innenfor journalistikk, mediefag eller tilsvarende.
 • god forståelse for økonomistyring og personalledelse
 • at du er faglig sterk
 • evne til strategisk ledelse
 • god muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk, samt engelsk

Det er en fordel at du har

 • erfaring fra praksisfeltet og nettverk i bransjen
 • evne til endring og omstilling
 • en motiverende, inkluderende og resultatorientert lederstil
 • evne til tilstedeværende i møte med andre
 • evne til å samarbeide og bygge relasjoner intern og eksternt
 • evne til å være en synlig og dyktig kommunikator.

Vi tilbyr deg

 • å lede et institutt i endring med store ambisjoner
 • et inspirerende og sterkt fagmiljø
 • deltakelse i lederutviklingsprogram
 • mulighet for faglig utvikling og aktivitet
 • gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
 • gode velferdsordninger

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det.

Du må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på engelsk eller et annet skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Andre opplysninger

Stillingen lønnes etter Statens regulativ, stillingskode 1475 instituttleder lønnstrinn 78-84, dvs kroner 768 500-910 000. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Har du dokumenter som ikke kan lastes opp elektronisk, kontakt: [email protected]

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:

 • Dekan Oddgeir Osland, tlf +47 67 23 53 26 / 979 86 521
 • Fakultetsdirektør Trine Ellekjær, tlf. +47 67 23 80 74 / 934 26 831

Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen nederst i utlysningen ”Logg inn og søk stillingen”.

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).

Referansenummer: 21/05814

Logg inn og søk stillingen

Powered by Labrador CMS