LEDIG STILLING VED SINTEF

Lean rådgiver

Søknadsfrist: 18.04.2021

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Manufacturing AS er et institutt i SINTEF som jobber for å utvikle en konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge. Vi leverer spisskompetanse innen automatisert produksjon, produkt- og produksjonsutvikling, lean, verdikjedestyring og materialteknologi, samt laboratorie- og verkstedtjenester. Selskapet har cirka 90 ansatte og er lokalisert med hovedkontor på Raufoss, og har i tillegg ansatte i Trondheim, Ålesund, Stavanger og Horten.

Ønsker du å være med og utvikle fremtidens bærekraftige vareproduserende industri?

Til faggruppen Produktivitet og Verdikjeder i SINTEF Manufacturing søker vi nå en rådgiver/seniorrådgiver innen Lean som sammen med oss skal bidra til å løse komplekse problemstillinger for våre kunder.

SINTEF er en av Norges mest anerkjent merkevarer, og er i dag et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. Dette omdømmet og vår vekst er resultat av de innovasjoner og løsninger vi har utviklet for våre kunder og samfunnet. Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn, og dette har vært fundamentet for all vår virksomhet i 70 år. FNs bærekrafts mål er en viktig og naturlig del av hverdagen i SINTEF og vi rapporterer om dette årlig i vår egen bærekrafts rapport.

SINTEF Manufacturing bidrar til utviklingen av konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge. Industrielle økosystemer er en av tre avdelinger i SINTEF Manufacturing, og består av tre faggrupper; Digital produksjon, Produkt og bærekraft og Produktivitet og verdikjeder. Avdelingen industrielle økosystemer har klare ambisjoner om å videreutvikle et godt og sterkt fagmiljø som støtter opp om selskapets overordnede strategi om å være et ledende internasjonalt forskningsinstitutt innen Manufacturing. Vi kombinerer generisk kompetanse med bransjekunnskap for å løse komplekse problemstillinger gjennom flerfaglighet for våre kunder. Instituttets visjon er å bidra til et "Bærekraftig og konkurransedyktig norsk industri".

Vi opplever stor etterspørsel innen fagområdene bærekraft, digitalisering, produktutvikling, produksjonsorganisering og endringsledelse. Avdelingen har en sterk prosjektportefølje som spenner over ulike bransjer, og fra grunnleggende forskning til innovasjons- og rådgivningsprosjekter. Vi ønsker derfor å styrke avdelingen som i dag består av 25 personer fordelt på Raufoss, Trondheim, Horten og Ålesund.

Faggruppen Produktivitet og Verdikjeder ønsker deg som har erfaring og faglige ferdigheter innenfor følgende områder:

 • Produksjon og kvalitetsledelse inkl. kontinuerlig forbedring og LEAN
 • Innovasjon, entreprenørskap, og Lean startup
 • Lean-ledelse og endringsledelse
 • Medvirkning og partssamarbeid, og den norske modellen
 • Den grønne- og digitale arbeidsplassen
 • Samspill mellom mennesker og teknologi

Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være:

 • LEAN rådgiving for våre kunder
 • Opplæring og kursing av industrielle partnere innen LEAN og eller digitalisering
 • Utvikling av kunderelasjoner og nye prosjekter med innsalg og tilbudsarbeid
 • Prosjektledelse

Vi søker folk med erfaring fra konsulentvirksomhet, rådgiving eller næringsliv, og som ønsker å utvikle deg selv gjennom utfordrende arbeidsoppgaver innen LEAN.

Vi leter etter den som er:

 • Analytisk, faglig sterk og interessert i mulighetene for bruk av ny teknologi
 • God på samarbeid og formidling
 • I stand til å lede prosjekter nasjonalt

Ønsket utdanning er M.Sc. innen produksjon og kvalitet. Erfaring fra industri innen LEAN vil kunne kompensere for formell utdanning. Vi søker i utgangspunktet personer med relevant erfaring (strategisk forbedringsarbeid), men oppfordrer også nyutdannede med riktig fagbakgrunn til å søke. SINTEF ønsker en balansert kjønnssammensetning, og vi oppfordrer derfor kvinner spesielt til å søke. Arbeidsted vil fortrinnsvis være Raufoss, Trondheim eller Horten. Du må regne med reisevirksomhet til kunder i Norge. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk), me du må også beherske engelsk.

Hos oss får du:

 • Jobbe i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning.
 • Spennende og tverrfaglige prosjekter i inn- og utland med støtte fra SINTEFs samlede kompetansenettverk
 • Inngå i et nettverk av forskere og ledere i SINTEF, UiO, NTNU og våre øvrige samarbeidspartnere
 • En dynamisk og fleksibel arbeidshverdag
 • Store muligheter for faglig og personlig utvikling i et meget anerkjent høykompetansemiljø
 • Stor faglig frihet til å påvirke prosjekt og arbeidsoppgaver
 • Et sosialt og kreativt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

For nærmere opplysninger eller en uformell samtale, ta gjerne kontakt med: Forskingsleder Produktivitet og verdikjeder, Gaute Knutstad, tlf. 930 58 011

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS