Ledig stilling ved Statistisk sentralbyrå

Junior utvikler - Produktteam

Søknadsfrist: 14.02.2020

Er du nyutdannet og har lett for å lære og anvende ny teknologi?

Vi søker junior utviklere som vil være med å bygge IT-tjenester i offentlige skymiljøer. Er du nysgjerrig og engasjert og trives med å dele kunnskap og erfaringer med andre? Da kan du være den vi søker etter.

Informasjon om stillingene

Statistisk sentralbyrå

Statistisk sentralbyrå - tall som forteller


Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for offisiell statistikk i Norge og har en omfattende forsknings- og analysevirksomhet. Vi har rundt 850 medarbeidere lokalisert i Oslo og Kongsvinger, i tillegg til intervjuere over hele landet.

SSB publiserer daglig statistikk og analyser på ssb.no og har et stort kontaktnett, også internasjonalt.

Vi er en kompetansebedrift med faglig utfordrende arbeidsoppgaver, som satser målrettet for å modernisere SSB og bygge en fremtidsrettet organisasjon.

Vår nye IT-plattform i skyen legger til rette for at bygging, testing og produksjonssetting av IT-tjenester kan skje effektivt, hyppig og med høy pålitelighet. Som junior utvikler i SSB får du en unik mulighet til å lære de nye teknologiene som følger med skybaserte løsninger, og hvordan vi tar vare på, sikrer, videreutvikler og analyserer data om det norske samfunnet fra en rekke ulike kilder.

Vi gir deg de beste forutsetningene for faglig og personlig utvikling samtidig som du jobber med leveranser som er viktige for samfunnsoppdraget vårt. Du vil jobbe med tjenestene som er tilgjengelige fra de største skyleverandørene som GCP, AWS og Azure, og kunnskap om hvordan du integrerer IT-sikkerhet og personvern i applikasjoner og tjenester. Du vil også lære hvordan du bygger tjenestene som lar oss samle inn, beskytte, aggregere og aksessere en datamengde som øker eksponentielt.

Du vil jobbe med teknologier som: GraphQL, Hadoop, Postgres, Neo4J, Kafka, Pulsar, Distributed Saga, Cloud Dataproc, Metadata, Solr, Zeppelin, Jupyter, Java 11, React, 12-Factor App, Hystrix, Feature Toggles, ZeroTouch Deployment, CI/CD, DevSecOps, brukertesting, Google Design Sprints, FaaS med flere.

SSB produserer statistikken som ligger til grunn for tusenvis av artikler, rapporter, beslutninger og uttalelser du ser og hører hver dag. I nær framtid kommer informasjon til å strømme inn til SSB i sanntid og gi oss spennende analysemuligheter. Med dagens teknologi har vi mulighet til å utvikle Norges fremste plattform for analyse og beslutningsstøtte. Vi er i dag omtrent 100 IT-ansatte som håndterer denne utfordringen med stor entusiasme og interesse. Med ny teknologi forsøker vi å kombinere vårt daglige arbeid med kontinuerlig kompetansebygging og læring. Vi er inspirert av den nye metodikken, og ønsker å tilpasse den og gjøre det på vår måte. Vi deler nye erfaringer gjennom Hackathons, techlunsjer og meetups. Nå ser vi etter flere kolleger som kan hjelpe oss å bygge Norges fremste beslutningsplattform.

Stillingene kan være både i Oslo og Kongsvinger.

Høres dette interessant ut? Send oss din søknad. Søknader blir behandlet fortløpende.

For å lese mer om arbeidshverdagen til IT i SSB, besøk vår nye blogg: https://medium.com/ssb-it

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning på minimum bachelornivå. Relevant arbeidserfaring kan kompensere for utdanningskravet.
 • Kompetanse innen objektorientert programmering , eksempelvis Java 8 eller nyere, og/eller nyere Javascript f.eks React.
 • God skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk og engelsk.

Personlige egenskaper

 • Nytenkende, faglig nysgjerrig og engasjert
 • Analytisk og strukturert
 • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • Evne til å dele kunnskap
 • Kvalitetsbevisst

Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.

Vi tilbyr

 • Lønn som førstekonsulent (kode 1408) i lønnsspenn fra kr 456 400 til kr 532 300 (ltr. 52-60). For særskilt kvalifiserte søkere kan stilling som rådgiver (kode 1434) og/eller høyere lønn vurderes.
 • Spennende arbeidsoppgaver i en organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag.
 • Et hyggelig og uformelt arbeidsmiljø.
 • Fleksibel arbeidstid og god pensjonsordning i Statens pensjonskasse.
 • Lyse og trivelige lokaler i Oslo eller Kongsvinger.
 • Ansatte har mulighet til en time trening i uken i arbeidstiden, med trimrom både i Oslo og på Kongsvinger.

Generelt:

 • Attester/vitnemål skal registreres/legges ved i søknadsportalen innen søknadsfristen. Søkere som blir innkalt til intervju, bes ta med originaler eller bekreftede kopier av attester og vitnemål. Vi utfører kontroll av dokumenter og vi gjennomfører bakgrunnsjekk på kvalifiserte søkere før ansettelse.
 • Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Hvis ønsket reservasjon ikke vil bli tatt til følge vil søkeren bli varslet om dette før offentlig søkerliste utformes.
 • Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, alder, nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Søkere som tilkjennegir at de har nedsatt funksjonsevne eller hull i cv-en, må være innforstått med at denne opplysningen kan brukes til registreringsformål jf. regjeringens arbeid med inkluderingsdugnaden.
 • Som IA-virksomhet legger vi forholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Webcruiter-ID: 4180756684

Søk på stillingen

 • Erik Øvrum (Seksjonssjef), 92891410
 • Johanna Fyrberg (Seniorrådgiver), 40903973