Ledig stilling ved SINTEF

Tekniker / Ingeniør - Polymerpartikler og overflatekjemi

Søknadsfrist: 30.09.2020

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Industri er et oppdragsinstitutt som leverer forskningsbaserte løsninger og tjenester som skaper verdi for kunder nasjonalt og internasjonalt. Med vår flerfaglige kunnskapsbase og avanserte laboratorier som fundament, utvikler vi - i tett samarbeid med våre kunder og samarbeidspartnere - teknologi og tverrfaglige løsninger innen et bredt spekter av markeds- og fagområder.

Vi søker etter deg som er tekniker, ingeniør eller tilsvarende med kompetanse innen laboratoriearbeid.

Forskningsgruppe Polymerpartikler og overflatekjemi er en del av avdelingen Bioteknologi og Nanomedisin i SINTEF Industri. Forskningsgruppen er basert i Trondheim og består for tiden av 16 faste ansatte og høyt kvalifiserte medarbeidere med spisskompetanse i organisk syntese, polymerisasjonsteknologi, partikkelteknologi, membranfremstilling, og overflatemodifisering av polymerer. Vi utfører forskning innen områdene syntese og kjemisk modifisering av polymerer, biopolymerer og partikler mot en lang rekke anvendelser innen nanomedisin, medisinsk teknologi, bioseparasjon, mat og fôr, batterier, gassrensing, belegg, olje- og gassutvinning. Vi har laboratorier for syntesearbeid inkludert et spesiallaboratorium for sterilt arbeid og arbeid med legemidler. Som en del av vårt arbeid innen nanomedisin og medisinsk teknologi gjennomfører vi også dyreforsøk ved avdeling for komparativ medisin ved NTNU for å utvikle trygge medisiner mot blant annet kreft og infeksjonssykdommer.

Forskningsgruppen arbeider tett sammen med de to andre gruppene i Avdeling for Bioteknologi og nanomedisin (Massespektrometri og Bioteknologi) for å utvikle løsninger for våre kunder gjennom forskning og innovasjon innenfor områdene biofarmasøytika, medisinsk teknologi, nanomedisin, human helse, biopolymerer og biomaterialer, sirkulær økonomi/bioraffineri, akvakultur og fiskehelse. Våre 75 medarbeidere har spisskompetanse innenfor disse områdene, og avdelingen har meget godt utstyrte laboratorier. Vi leder og er involvert i store internasjonale prosjekter, og har en rekke industrikunder som vi utvikler prosesser for. Alle prosjekter gjennomføres i tett samarbeid med kunder og undervisnings- og forskningsmiljø nasjonalt og internasjonalt.

Arbeidsoppgaver:

Vi søker etter en tekniker/ingeniør for å styrke vår laboratoriekapasitet. Arbeidet vil bestå i generelt laboratoriearbeid innen polymerkjemi og kjemisk syntese, opparbeiding og behandling av ulike prøver, gjennomføring av kjemiske analyser, samt praktisk assistanse ved dyreforsøk (mus og rotter). Som prosjektmedarbeider vil du delta i planlegging, utførelse og rapportering av resultater.

Faglige kvalifikasjoner:

  • Utdannelse og erfaring innen laboratoriearbeid. Relevant praksis er en fordel, men ikke et krav.
  • Gjennomført sertifisering for å jobbe med dyreforsøk eller vilje til å gjennomføre dette etter ansettelse.
  • Evne til å kommunisere skriftlig og muntlig på både norsk og engelsk, kunne bidra til rapportering av resultater på begge språk.

Personlige egenskaper:

For denne jobben bør du være strukturert og nøyaktig, og i stand til å jobbe både selvstendig og i team. Vi ønsker en fleksibel og interessert person som er nysgjerrig på utfordringer, og som er kreativ og løsningsorientert med et bevisst forhold til kvalitet.

Vi tilbyr

  • Spennende og selvstendige arbeidsoppgaver i en bedrift som er i vekst og utvikling.
  • Et sosialt, kreativt og multikulturelt arbeidsmiljø med gode kolleger.
  • Gode muligheter til faglig og personlig utvikling i en organisasjon hvor ansvarlighet og initiativ settes høyt.
  • Fleksibel arbeidstid, gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

Arbeidssted

SINTEF på Gløshaugen, Trondheim. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk).

For nærmere informasjon om stillingen kontakt:

  • Forskningsleder Heidi Johnsen

Søknad med CV og kopier av vitnemål og attester sendes inn online.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.com