LEDIG STILLING VED SINTEF

Sivilingeniør / Ingeniør - Konstruksjon

Søknadsfrist: 18.04.2021

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Community er et forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg, infrastruktur og mobilitet. Vi skaper verdier for våre kunder og samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, sertifisering og kunnskapsformidling. Vi har spisskompetanse innenfor fagområder som arkitektur, bygg, vann, samferdsel og samfunnsøkonomi. Vi utvikler fremtidens løsninger for et bærekraftig samfunn.

Vi ønsker flere dyktige og engasjerte medarbeidere til vårt konstruksjons- og byggeteknikkmiljø i Trondheim! Avdeling Arkitektur, Byggematerialer og Konstruksjoner utvikler løsninger for kunder gjennom forskning, utvikling og innovasjon innenfor hovedfeltene arkitektur, materialteknikk, byggeteknikk, bygningsfysikk og konstruksjonsteknikk. Våre 70 medarbeidere har spisskompetanse innenfor en rekke byggematerialer, og avdelingen har godt utstyrte laboratorier som dekker byggenæringens behov for tjenester. Miljøet har sitt hovedfokus innen betongteknologi, sement- og betongkjemi, mineralske byggeråstoffer og konstruksjonsteknikk.

Kvalifikasjoner:

Vi søker deg med universitetsutdannelse på master- eller bachelornivå, innen konstruksjon. Det vil være en fordel med erfaring fra sertifisering, entreprenør eller rådgivervirksomhet, men det er ikke et krav. Du har god forståelse for statikk, mekanikk og har en generisk forståelse av konstruksjonstekniske prinsipper. Du kan anvende din kunnskap innen materialområdene stål, tre og betong og behersker ulike beregningsprogrammer. Det vil være en fordel med generell forståelse for bygningsfysikk og byggeteknikk. Du må være kunde- og løsningsorientert og ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Du må like å arbeide i team, men også ha evnen til selv å drive fram prosjekter i samarbeid med kunder og kollegaer.

Arbeidsoppgaver:Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag og med stort ansvar. Gjennom våre prosjekter vil du kontinuerlig utvikle din kompetanse og få anledning til å påvirke hvordan bygninger i Norge bør utformes.

Vi tilbyr varierte og utfordrende oppgaver innenfor:

 • Analyser og beregninger
 • Sertifisering og produktdokumentasjon av ulike byggematerialer
 • Prosjektledelse av små og store prosjekter
 • Skadeanalyser med vurdering av løsningers egnethet og utbedringstiltak
 • Vurdering av prosjekteringsløsninger
 • Laboratorieprøving av produkter og systemer
 • Anvendelse av forskningsresultater til å utvikle byggetekniske løsninger
 • Utarbeidelse av anvisninger i Byggforskserien
 • Tverrfaglige utviklingsoppgaver i nært samarbeid med industrien og andre enheter i SINTEF

SINTEF gir sine medarbeidere:

 • Et godt, dynamisk og inkluderende arbeidsmiljø som verdsetter mangfold og god ledelse
 • En variert og fleksibel arbeidshverdag i det som er kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver i en årrekke
 • Unike muligheter til faglig og personlig vekst i et kompetansemiljø hvor 60 prosent av våre forskere har doktorgrad
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger, velferdsordninger og konkurransedyktige betingelser

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS