Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Systemtekniker infrastruktur (USIT)

Søknadsfrist: 13.04.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner.

Ønsker du å jobbe med moderne IT-infrastruktur for forskning og utdanning?

Om stillingen

Vi er et teknisk kompetent miljø som tilstreber svært kort vei fra produkter lanseres til vi har dem i produksjon. Vi er late, kjeder oss lett, og følgelig automatiserer vi alt vi kan. Som ellers i samfunnet er noen av oss mer ekstroverte enn andre, men det vi imidlertid har felles er ønsket om å dele det vi finner ut med andre.

Vi har behov for en ny medarbeider med interesse for både programmering og drift. Vi ser etter deg med interesse, kunnskap og evne til sammen med oss å ta tak i vår infrastruktur for å gjøre den mer automatisert, selvbetjent og kodebasert, samtidig som vi dekker vår mangfoldige brukermasses spennende behov. Stillingen vil bli plassert i underavdeling for IT-infrastruktur, Seksjon for basis systemdrift, som er ansvarlig for det meste av grunnleggende server- og lagringsinfrastruktur for UiO og våre samarbeidspartnere.

Arbeidsoppgaver

Din primære arbeidsoppgave vil være å bidra til å videreutvikle tjenestene i to store systemer som benyttes innen forskning. Begge disse gjør det mulig for ledende forskere i Norge å samarbeide med kolleger over hele verden. Dette stiller store krav til redundans og sikkerhet. En svært takknemlig brukermasse gjør det veldig artig å jobbe med disse systemene.

Vi utvikler og drifter også systemene som nå gjør det mulig for alle ansatte ved UiO å ha hjemmekontor, de muliggjør fjernundervisning, og sørger for at eksamener og disputaser kan avvikles noenlunde normalt. Du vil måtte bidra litt her også.

Kvalifikasjonskrav

Mange av de tjenestene vi jobber med er nye, er under utvikling, eller eksisterer bare som en lys idé i noens hode. Det er derfor meningsløst å liste opp teknologier vi ønsker at du allerede bør kunne. Det eneste vi er helt avhengige av er at du vil lære, og at du vil bruke det du lærer til å videreutvikle vår infrastruktur. For at starten ikke skal bli altfor bratt må du kunne programmere et eller annet, (Python, C++, Fortran, Java) og ha kjennskap til servere og virtualisering. Det er også en stor fordel om du kjenner litt til bruk av REST.

 • Utdannelse på universitets- og/ eller høyskolenivå på minimum bachelor-nivå. Realkompetansemed relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • Generell kodekompetanse
 • Kjennskap til vitenskap og forskning
 • For senioringeniør: erfaring med koordinering av større oppgaver
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Personlige egenskaper

Geniunt opptatt av å hjelpe våre studenter og forskere

Vi tilbyr

 • En arbeidsplass med flere spennende brukermiljøer innen forskning og utdanning
 • Mange dyktige kolleger med lang og dyp erfaring innenfor IT-infrastruktur
 • Tekniske løsninger som både har størrelse, bredde og siste nytt innenfor teknologi
 • Mulighet for kurs og konferanser innenfor relevante fagområder
 • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • Trening i arbeidstiden
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse
 • Stillingen er fast og vil bli plassert som overingeniør/ senioringeniør med lønnsplassering mellom kr. 555.800 - 643.000,- per år for overingeniør, og mellom kr. 618.600 - 744.600,- per år for senioringeniør, avhengig av kompetanse og erfaring.

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • vitnemål, attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Send oss gjerne LinkedIn profilen din også, om du har

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Evt. ved lederstilling med mindre enn 40 % kvinneandel: Kvinner oppfordres spesielt til å søke.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS