Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Systemadministrator / utvikler - Seksjon for applikasjon- og integrasjonsplattformer

Søknadsfrist: 17.08.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner. Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Universitetets senter for informasjonsteknologi søker etter to nye medarbeidere

Om stillingen

Seksjon for applikasjon- og integrasjonsplattformer søker etter en teknisk dyktig entusiast med sans for å løse praktiske problemer på en elegant måte. Du har god forståelse for viktigheten av solid infrastruktur som en viktig forutsetning for gode tjenester og en velfungerende organisasjon.

Du må kunne vise til interesse og forståelse av basis IT-infrastruktur (maskinvare, nettverk, operativsystem) samt god kompetanse på programmering og automatiserte rutiner med versjonskontroll (git).

Vi jobber med å tilby automatiserte og selvbetjente løsninger for drift og administrasjon av webapplikasjoner slik at våre applikasjonsutviklere kan håndtere både drift og utvikling ("DevOps"). Vi standardiserer på vår OpenSource Kubernetes Plattform, og med økt bruk trenger vi flere til å drive plattformen videre. Plattformen er basert på https://www.okd.io/og kjører på Linux.

Vi bruker også samme plattform til å levere selvbetjeningsløsning for tilgang til data for integrasjon mellom ulike systemer. Datadelingsplattformen er basert på OpenSource software fra Gravitee.io og RabbitMQ. Plattformen tilbys til universitets- og høyskolesektoren i Norge og vi bruker infrastruktur som kode for å kunne skalere og automatisere drift og administrasjon.

Med servere i eget maskinrom og et stort fagmiljø kan vi sammen levere gode tjenester for Universitetet i Oslo og resten av sektoren, med høye krav til utviklingstakt, sikkerhet og stabilitet.

Vi har to ledige stillinger i Underavdeling for IT-infrastruktur, Seksjon for applikasjon- og integrasjonsplattformer.

Vi ser etter deg med interesse, kunnskap og evne til sammen med oss ta tak i vår infrastruktur for å gjøre den stabil, automatisert, selvbetjent og kodebasert, samtidig som vi dekker behovene til vår mangfoldige brukermasse.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgaver vil variere fra videreutvikling av plattformen til oppfølging av driftshendelser. Dette innebærer utvikling av automatiserte rutiner for oppgradering og vedlikehold ved hjelp av blant annet Ansible og Python, samt bistand til brukermiljøer som ønsker å ta i bruk våre tjenester. (3. linje support). Kontinuerlig forbedring, automatisering, overvåking og selvbetjening er viktige faktorer for å lykkes med dette.

For senioringeniører vil arbeidsoppgavene også kunne inkludere prosjekt- og fagledelse.

Kvalifikasjonskrav

Vi ser etter deg som er nyutdannet og ønsker å lære i et kompetent miljø eller deg som har erfaring og ønsker å tilføre oss dybdekompetanse.

 • Relevant utdannelse innen IT på universitets- og/ eller høyskolenivå på minimum bachelornivå. For senioringeniør er kravet mastergrad. Realkompetanse med relevans for stillingen kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • God generell programmeringskompetanse.
 • For senioringeniør: erfaring med koordinering av større oppgaver.
 • Kjennskap til Linux.

Det er ønskelig om du har kjennskap til ett eller flere av disse produktene

 • utvikling av integrasjoner mellom ulike tjenester ved hjelp av REST-api.
 • drift av tjenester og automatisering.
 • metodikk og verktøy for versjonskontroll.
 • konteinerbaserte tjenester.
 • forståelse og interesse for IT-arkitektur.

Personlige egenskaper

Vi søker deg som har god forståelse for viktigheten av solid infrastruktur og du har gode samarbeidsevner. God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er en forutsetning.

Vi tilbyr

 • En arbeidsplass med flere spennende brukermiljøer innen forskning og utdanning, der du kan lære og bygge kompetanse.
 • Mange dyktige kolleger med lang og dyp erfaring innenfor IT-infrastruktur.
 • Tekniske løsninger som både har størrelse, bredde og siste nytt innenfor teknologi.
 • Mulighet for kurs og konferanser innenfor relevante fagområder.
 • Hybrid arbeidsplass med fleksibel arbeidstidsordning og mulighet for delvis bruk av hjemmekontor etter avtale.
 • Gode velferdsordninger og trening i arbeidstiden.
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse.

Stillingene er faste og vil bli plassert som overingeniør (SKO 1087) i lønnspenn mellom kr. 584.700- 661.400, alternativt som senioringeniør (SKO 1181) i lønnspenn mellom kr. 661.400 - 790.100, avhengig av erfaring og kompetanse.

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Vitnemål, attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

 • Seksjonssjef, applikasjon- og integrasjonsplattformer Frank Solem, telefon: 450 03 727, e-post: [email protected]

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS