Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Overingeniør / senioringeniør, fast 100% stilling (Backend / Frontend - utviklere)

Søknadsfrist: 15.05.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitale løsninger, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 250 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner.

Om stillingen

USIT på 1 minutt

Våre egenutviklede webløsninger for forskning og utdanning øker i bruk og vi ansetter derfor flere backend -og frontendutviklere.

Som utvikler på USIT vil du jobbe i et tverrfaglig devopsteam bestående av dyktige og kunnskapsrike frontend-, backendprogrammerere, interaksjons- og webdesignere.

Arbeidsoppgavene vil være videreutvikling av nettskjema.no og TSD - Tjenester for sensitive data, samt utvikling på UiOs egenutviklede publiseringsløsning Vortex.

Som utvikler på USIT vil du blant annet jobbe med løsninger for forskere som skal samle inn data med sensitive personopplysninger.

Alle utviklere i teamet må ha et bevisst forhold til personvern og sikkerhet samt universell utforming og brukeropplevelse. Du vil jobbe i et kreativt og sterkt fagmiljø med fokus på å levere stabile IT-systemer av høy kvalitet og gode brukeropplevelser. Det blir gitt gode muligheter for faglig utvikling.

For søkere til senioringeniørstillingen vil det også innebære noe ledelse og koordineringsoppgaver.

Kvalifikasjonskrav

 • Høyere utdannelse på universitets- eller høgskolenivå, minimum bachelor-nivå innen informatikk eller innen et fag med tungt innslag av informatikk. Søkere med utdanning på master-nivå vil ha et fortrinn. Realkompetanse kan erstatte utdanningskravet.
 • God erfaring med HTML 5, CSS og JavaScript
 • Erfaring med front-end utvikling med Javascript, gjerne ved bruk av react og next
 • God til å programmere i Python eller Java
 • Kunnskap om oppsett av webapplikasjoner med docker/ kubernetes
 • Forståelse til responsivt design og universell utforming
 • Erfaring med smidige metoder og devops

Nyutdannede oppfordres også til å søke

Personlige egenskaper

Vi søker deg som er flink til å programmere og som har erfaring med å jobbe med utvikling av frontend eller backend i virksomhetskritiske webapplikasjoner med høy bruk. Videre har du allsidig kunnskap om flere deler av utviklingforløpet til webtjenester.

Vi vektlegger at du er sulten på ny kunnskap og ønsker å utvikle deg faglig som utvikler. Du har fokus på samarbeid og evner å arbeide i team, men du er også selvstendig.

Gode norskkunnskaper både muntlig og skriftlig er en forutsetning.

Hvem er vi?

Vi er et teknisk kompetent miljø som tilstreber svært kort vei fra produkter lanseres til vi har de i produksjon. Vi ønsker å være så effektive som mulig og ønsker at maskinene gjør mye av jobben for oss. Derfor automatiserer vi alt vi kan.

Som ellers i samfunnet er noen av oss mer ekstroverte enn andre, det vi imidlertid har felles er et ønske om å dele det vi finner ut med hverandre og andre. Vi har stor tro på at diskusjoner og samarbeid gir bedre løsninger.

Vi satser mye på open source, men bruker også et vidt spekter av andre løsninger.

Les mer om noen av største tjenestene vi har utviklet:

Du må like IT og du kommer til å lære masse.

Vi tilbyr

 • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • Trening i arbeidstiden
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse
 • Fritt valg av arbeidsplassutstyr (PC/Mac)
 • Lønn som overingeniør (kode 1087) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 563.900 til 650.300,- avhengig av kompetanse og erfaring. Særlig kvalifiserte søkere vil kunne vurderes som senioringeniør (kode 1181) og vurderes innenfor et spenn mellom kr. 604.700 til 734.400,-.

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • Evt. vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS