Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Overingeniør - IT-avdelingen

Søknadsfrist: Løpende

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

IT-avdelingen på UiO (IT UiO) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at alle ansatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger IT UiO helt i teten som leverandør både til UiO og andre i forsknings- og UH-sektoren. IT UiO er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 300 fast ansatte og forvalter mer enn 450 millioner kroner. Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Ønsker du å bruke din IT-kompetanse på noe som fremmer forskning og utdanning?

Vil du jobbe med Windows for forskning og utdanning?

Om stillingen

IT-avdelingen på Universitetet i Oslo (USIT) leverer infrastruktur og IT-tjenester/ løsninger til Universitetet i Oslo, universitets- og høgskolesektoren i Norge og flere. Vi er et av landets største IT-faglige miljøer med drøyt 350 faste ansatte og arbeider med et bredt spekter spennende tekniske løsninger basert på fremtidsrettet teknologi. I IT-avdelingen legger vi stor vekt på å gi våre ansatte utfordrende og lærerike oppgaver, og det er gode muligheter for faglig utvikling.

Educloud er både infrastruktur og en tjeneste med fokus på å muliggjøre samarbeid for internasjonale forskningsprosjekter hvor forskerne kan bearbeide, analysere og samarbeide om store mengder forskningsdata. Vi søker nå etter to nye kolleger til å hjelpe oss med å vedlikeholde og videreutvikle Windows-tilbudet i denne infrastrukturen.

Stillingene er faste og er plassert i underavdeling for IT-infrastruktur, Seksjon for operativsystemer, som er ansvarlig for drift av serveroperativsystemer for UiO og våre samarbeidspartnere. Seksjonen har 15 medarbeidere og du blir del av et team med høy kompetanse.

Se IT-avdelingen på 1 minutt

IT-organisasjon på UiO

Hvem er vi?

Vi er et teknisk kompetent miljø som tilstreber kort vei fra produkter lanseres til vi har de i produksjon. Vi ønsker å bruke mest tid på utvikling, og ønsker at maskinene gjør mye av jobben for oss. Derfor automatiserer vi alt vi kan. Vi har stor tro på at diskusjoner og samarbeid gir bedre løsninger, og har et overordnet ønske om å dele vår kompetanse med hverandre og brukerne våre.

Vi søker kreative hoder som kan bistå oss med drift av Windows-servere og Windows i Educloud og underliggende infrastruktur. Vi ser etter deg med interesse, kunnskap og evne til å sammen med oss ta tak i vår infrastruktur for å gjøre den mer automatisert, selvbetjente og kodebasert. Vi ønsker deg som kan, eller som vil lære, å sette opp og tilpasse løsninger (for forskning og utdanning) primært på Windowsplattformen.

Systemene vi utvikler og drifter gjør det mulig for forskere, studenter eller for de som utdanner studenter, å utføre jobben sin eller studiene sine på best mulig måte.

Hvem er du?

Du er initiativrik og ser løsninger der andre ser problemer. Mange av de løsningene vi jobber med er nye, under utvikling, eller eksisterer bare som en lys ide i noens hode. Vi lister derfor ikke opp teknologier men vektlegger at du ønsker å lære, og at du bruker det til å videreutvikle infrastrukturen vår. For at ikke starten skal bli altfor bratt må du kunne programmere (f.eks. Python, C++, PowerShell eller Java).

Du må ha utdannelse innen IT på universitets- og/eller høyskolenivå på minimum bachelor-nivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere for manglende formell utdanning.

Vi ønsker at du har interesse for, og om mulig praktisk erfaring eller kompetanse innen ett eller flere av:

 • IT-infrastruktur (OS, lagring, nettverk, osv.)
 • Virtualisering (f.eks. VMware)
 • Windows og Active Directory
 • Scripting eller programmering i PowerShell
 • Automatisering med Terraform, Ansible, GPO, eller liknende.

For senioringeniører vil arbeidsoppgavene også kunne inkludere prosjekt- og fagledelse og det kreves mastergrad eller relevant erfaring som kompenserer for dette.

God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er en forutsetning

Vi tilbyr

 • En arbeidsplass med flere spennende brukermiljøer innen forskning og utdanning, der du vil lære og bygge kompetanse
 • Mange dyktige kolleger med lang og dyp erfaring innenfor operativsystemer og drift av tjenester
 • Tekniske løsninger som både har størrelse, bredde og siste nytt innenfor teknologi
 • Mulighet for kurs og konferanser innenfor relevante fagområder
 • Fleksibel arbeidstid og muligheter for delvis hjemmekontor etter avtale
 • Trening i arbeidstiden- og gode velferdsordninger
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Stillingen vil bli innplassert som overingeniør (kode 1087) eller senioringeniør (kode 1181) Stillingen er fast og lønnes som overingeniør (SKO 1087) i lønnspenn mellom kr. 584.700 - 661.400,- alt. som senioringeniør (SKO 1181) i lønnspenn mellom kr. 661.400 - 790.100,- avhengig av erfaring og kompetanse. For senioringeniør kreves det masternivå, realkompetanse kan kompensere utdanningskravet.

Slik er det å jobbe i IT-avdelingen

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

 • Seksjonssjef Trond Hasle Amundsen, telefon 90 052 080, e-post: t.h.amundsen@usit.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS