Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Nye kollegaer - Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT)

Søknadsfrist: 09.01.2022

Våre behov

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner.

USIT trenger nye kollegaer som kan hjelpe oss med å levere enda bedre IT til forsking og utdanning til Universtetet i Oslo, nasjonale satsninger og internasjonale IT-tjenester.

Vi søker etter personer som vil hjelpe oss med å utvikle og drifte tjenester for forskning og undervisning ved UiO, men også for nasjonale og internasjonale tjenester som skal bidra til fremragende forskning og utdanning.

Vi har økende behov for IT-tjenester og oppbemanner med syv faste stillinger innenfor forskjellige deler av virksomheten og med ulike kompetansebehov. Felles for alle stillingene er ønske om automasjon, skalering, selvbetjening og brukeropplevelse. Vi ser etter deg med interesse, kunnskap og evne til å sammen med oss ta tak for å utvikle nye tjenester og for å gjøre eksisterende tjenester mer automatisert, selvbetjent og kodebasert, samtidig som vi dekker vår mangfoldige brukermasse sine spennende behov.

Hvem er du?

Vi har mange spennende oppgaver å løse innenfor flere områder, så vi søker etter alle typer mennesker. Du kan være alt fra nyutdannet til å ha spisskompetanse på nasjonalt nivå.

Teknologier og løsninger vi trenger deg til å jobbe med er eksempelvis innenfor Python, OpenStack, Linux, OpenShift, Ansible, VMware, Windows-server og AD, Puppet, ELK, Packer, Terraform, GitHub, Kubernetes, integrasjoner, APIer.

Men alt dette kan læres!

Det vi tror du er:

 • Nyutdannet som ønsker å lære i et meget kompetent og hyggelig miljø.
 • Erfaren og ønsker å tilføre oss dybdekompetanse.
 • Du har utdanning fra realfag, men annen relevant utdanning og erfaringer kan erstatte utdanningskrav.
 • Du må kunne programmering.
 • Arbeidsspråket er norsk, men vi har flere ansatte som snakker engelsk. UiO tilbyr norskkurs så språket kan forbedres og utvikles hvis du har grunnleggende kunnskaper.

Hvem er vi?

Vi er et teknisk kompetent miljø som tilstreber svært kort vei fra produkter lanseres til vi har de i produksjon. Vi ønsker å være så effektive som mulig og ønsker at maskinene gjør mye av jobben for oss. Derfor automatiserer vi alt vi kan.

Vi har stor tro på at diskusjoner og samarbeid gir bedre løsninger. Som ellers i samfunnet er noen av oss mer ekstroverte enn andre, det vi imidlertid har felles er et ønske om å dele det vi finner ut med hverandre og brukerene våre.

Vi satser mye på open source, men bruker også et vidt spekter av andre løsninger.

Eksempler på tjenester vi jobber med som har brukerne våre i fokus:

 • NREC: Vår egen skytjeneste
 • TSD: En plattform for sensitive forskningsdata
 • Educloud reseach: En plattform for internasjonalt forskningssamarbeid.
 • https://www.uio.no/english/services/it/research/platforms/edu-research/
 • Nettskjema.no
 • Podcaster som beskriver noe av det vi arbeider med
 • Og mye mye mer...

Du må like IT og du kommer til å utvikle deg og lære masse.

Vi tilbyr

 • Faglige utfordringer og spennende arbeidsoppgaver i en organisasjon med høy kompetanse.
 • Stillingene er faste og vil bli innplassert som stillingskode overingeniør (kode 1087), alt. senioringeniør (kode 1181) eller alt. sjefsingeniør (kode 1080) og avlønnes i lønnspenn kr 574 500,- til kr 873 400,- avhengig av oppgaver, kompetanse/erfaring.
 • Etter Korona har vi en fleksibel, hybrid arbeidsplass med noe mulighet for fjernarbeid og hjemmekontor. Mange av oss liker å være på kontoret og noen liker å jobbe en del hjemmefra. (Fleksible arbeidstidsordninger og mulighet for delvis bruk av hjemmekontor etter avtale).
 • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling.
 • Gode velferdsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden.
 • Medlemskap i Statens Pensjonskasse med god pensjonsordning og mulighet for gunstig lån.

Vi håper du kan oppdatere en CV, skrive litt om deg selv og sende det til oss eller sende en generell søknad inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Lurer du på noe send oss en e-post eller ta en uformell chat, Zoom, kaffe eller fysisk prat.

Kontaktperson:

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS