Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Drift av OpenSource-basert integrasjonsplattform på Linux

Søknadsfrist: 15.05.2022

Spennedende stilling ved Universitetets senter for informasjonsteknologi

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner. Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Om stillingen

Vi har behov for å styrke satsningen på vår OpenSource-baserte plattform for moderne applikasjonsutvikling. Plattformen er basert på Kubernetes-distribusjonen OKD (Community-distribusjonen av RedHat OpenShift) og kjører på Linux-servere. Plattformen brukes blant annet til datainnsamling for forskningsprosjekter, mikrotjenester for integrasjoner og tjenester for formidling av digitale samlinger. Stillingen har et særlig fokus på drift av datadelingsplattform for høyere utdanning i Norge, med komponenter som støtter hendelsesbaserte integrasjoner basert på REST API og notifikasjoner.

Med servere i eget maskinrom og et stort fagmiljø kan vi sammen levere gode tjenester for Universitetet i Oslo og resten av sektoren, med høye krav til utviklingstakt, sikkerhet og stabilitet.

Vi har ledig en fast stilling i Underavdeling for IT-infrastruktur i Seksjon for applikasjon- og integrasjonsplattformer.

Arbeidsoppgaver

Du vil jobbe i et teknisk kompetent miljø med kort vei mellom utvikling og produksjon. For å levere stabile tjenester baserer vi oss i høy grad på automatisering av driftsrutiner. Vi har stor tro på at samarbeid og diskusjoner gir bedre løsninger, hvor vi har et felles ønske om å dele det vi finner ut med hverandre.

Arbeidsoppgaver vil variere fra daglig oppfølging av driftshendelser til videreutvikling av plattformen. Dette innebærer utvikling av automatiserte rutiner for oppgradering og vedlikehold samt bistand til brukermiljøer som ønsker å ta i bruk plattformen til sine tjenester. Kontinuerlig forbedring, automatisering og selvbetjening er viktige faktorer for å lykkes med dette. For senioringeniører vil arbeidsoppgavene også kunne inkludere prosjekt- og fagledelse.

Kvalifikasjonskrav

Vi ser både etter nyutdannede som ønsker å lære i et kompetent miljø eller deg med erfaring som ønsker å tilføre oss dybdekompetanse. Du har interesse, kunnskap og evne til å tak i vår infrastruktur for å gjøre den stabil, automatisert, selvbetjent og kodebasert, samtidig som vi dekker behovene til vår mangfoldige brukermasse. Det er viktig at du har gode samarbeidsevner.

 • Relevant utdannelse innen IT fra universitet og/eller høyskole på minimum bachelor-nivå. For senioringeniør kreves mastergrad. Realkompetanse med relevans for stillingen kan kompensere for manglende formell utdanning.
 • God generell programmeringskompetanse, fortrinnsvis Python.
 • For senioringeniør: erfaring med koordinering av større oppgaver.
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.
 • Kjennskap til Linux.

Det vil bli lagt vekt på:

 • Erfaring med bruk av RestAPI-grensesnitt.
 • Erfaring med drift av tjenester og automatisering.
 • Erfaring med metodikk og verktøy for kontinuerlig leveranse (CI/CD) og versjonskontroll.
 • Erfaring med kontainerbaserte tjenester.
 • Helhetsforståelse av IT-arkitektur.

Vi tilbyr

 • En arbeidsplass med flere spennende brukermiljøer innen forskning og utdanning
 • Mange dyktige kolleger med lang og dyp erfaring innenfor IT-infrastruktur
 • Tekniske løsninger som både har størrelse, bredde og siste nytt innenfor teknologi
 • Mulighet for kurs og konferanser innenfor relevante fagområder
 • Hybrid arbeidsplass med fleksibel arbeidstidsordning og mulighet for delvis bruk av hjemmekontor etter avtale
 • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • Gode velferdsordninger og trening i arbeidstiden
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse
 • Stillingen er fast og lønnes som overingeniør (SKO 1087) i lønnspenn mellom kr. 583.500 – 650.300, alt. som senioringeniør (SKO 1181) i lønnspenn mellom kr. 626.100 – 776.900, avhengig av erfaring og kompetanse.

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS