LEDIG STILLING VED NILU

Laboratorieingeniør

Søknadsfrist: 30.11.2021

Norsk institutt for luftforskning

NILU - Norsk institutt for luftforskning skal gjennom forskning øke forståelsen for prosesser og effekter knyttet til atmosfærens sammensetning, klimaendringer, luftkvalitet og miljøgifter.


NILU har en sterk posisjon nasjonalt og internasjonalt, og er innenfor utvalgte fagfelt blant de ledende fagmiljøer i verden. NILU har ca. 165 ansatte.

Om stillingen

NILU tilbyr en spennende stilling (100%) som ingeniør/senioringeniør innen fagområdet organiske miljøgifter. Vi leter etter en serviceinnstilt person med evnen til å arbeide både selvstendig og i team med praktisk laboratoriearbeid på området analytisk organisk analyse.

Den ansatte vil bl.a. få ansvar for opparbeiding av miljøprøver, delta i utvikling av opparbeidelsesmetoder og analysemetoder for avdelingens moderne LC-MS og GC-MS instrumenter. Som laboratorieingeniør/senioringeniør vil du samarbeide tett med hyggelige og høyt kompetente kolleger i seksjonen.

Stillingen tilhører seksjon arktisk miljø, som tilhører Avdelingen Miljøkjemi (MILK). MILK arbeider med forskning og sporanalyser av organiske og uorganiske miljøgifter og jobber med nye og etablerte problemstillinger i hele miljøet. Avdelingen har kompetanse på alle typer miljøprøver fra luft, vann og sedimenter til biologisk materiale. Seksjon for arktisk miljø holder til i moderne og trivelige lokaler i Framsenteret i Tromsø, og har for øvrig omfattende samarbeid med nasjonale og internasjonale FoU-miljøer.

Kvalifikasjonskrav

  • Minimum 3 årig høyskoleutdanning/bachelor i kjemi.
  • Erfaring fra organisk kjemisk laboratorium, fortrinnsvis med erfaring med metodeutvikling eller drift av GC-MS og LC-MS.
  • Master eller bachelor-utdanning innenfor et relevant fagområde
  • Gode norsk- og engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig

Både nyutdannede og personer med flere års erfaring er velkomne til å søke. (Kandidater med doktorgrad (PhD) vil ikke bli vurdert for denne stillingen).

Personlige egenskaper

  • Være serviceinnstilt
  • Ta ansvar, vise selvstendighet og initiativ
  • Ryddig og nøyaktig
  • Være effektiv, systematisk og strukturert
  • Vise gode samarbeidsevner og utvise fleksibilitet

Vi tilbyr

NILUs styrke er høy kompetanse, et godt kollegialt miljø, interessante faglige utfordringer og fokus på utvikling. Vi er opptatt av kreativitet, kunnskapsdeling og trivsel. Instituttet har fleksitidsordning, god pensjonsordning og fri gruppe- og ulykkesforsikring.

Spørsmål om stillingen

Spørsmål om stillingen kan rettes til:

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS