Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Prosjektledelse og forvaltning innen UiOs MS365-infrastruktur

Søknadsfrist: 23.08.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner. Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Vil du jobbe med prosjektledelse og forvaltning av UiOs MS365-infrastruktur?

Om stillingen

Er du en person med sans for MS365, forvaltning, utvikling, løsningsdesign og integrasjoner? Eller en som har lyst til å være med å utforme MS365 i et spennende miljø? Her har du muligheten.

Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) søker etter en prosjektleder som vil jobbe med utvikling og forvaltning av UiO sin MS365 infrastruktur. MS365 og MS Azure er et satsningsområde for UiO. Vi har for tiden 8 prosjekter samlet i et program som har til hensikt å bedre utnyttelsen av MS365 plattformen ved UiO.

Vi jobber her med temaer som; Etablering av bedret sikkerhet via MFA m.m., tilrettelegging for bruk av Unified Labeling for sikring av data, mulig etablering av telefoni via MS Teams, mulig migrering av OnPrem-basert Exchange til Exchange Online, etablering av gode arbeidsflyter som utnytter plattformens muligheter innen samhandling, samt arbeide med «governance» for hele plattformen.

Tidligere har UiO blant annet vært først ute i UH-Sektoren med å etablere klientdrift via MS365 og Intune i samarbeide med Microsofts Customer Acceleration Team CAT. Dette prosjektet kan du lese litt om her: Universitetet i Oslo sparer mye tid med ny digital løsning.

Har du lyst til å jobbe sammen med oss for å ta plattformen enda bedre i bruk?

Vi ser etter en ny prosjektleder til å styrke teamene som jobber innenfor dette området.

Arbeidsoppgaver

Du inngår i teamet som er ansvarlig for forvaltning av UiO sin MS365 infrastruktur, og bistår med å lede og videreutvikle teamet, og tjenestene vi leverer. Med solid kompetanse innen prosjektledelse og med kjennskap til Teams, OneDrive og Sharepoint vil du bidra til at medarbeidere og studenter ved UiO skal kunne benytte samhandlingsløsninger på en framtidsrettet, behovsstyrt og effektiv måte. I tillegg lede prosjekter innen programmet samt andre prosjekter som senere måtte bli etablert. Du vil ha ansvar for prosjektet fra start til slutt, herunder planlegging, utførelse, ferdigstillelse og overlevering til linjen.

Kvalifikasjonskrav

 • Relevant utdanning fra universitet eller høyskole på masternivå innen IT. Erfaring og realkompetanse med relevans for oppgavene kan kompensere for manglende utdanning.
 • God kjennskap til og erfaring fra prosjektledelse.
 • Kjennskap MS365 og Azure med tilhørende løsninger.

I tillegg bør du:

 • Ha kunnskap om Digdirs prosjektrammeverk (tidligere DIFI), PRINCE2, eller andre tilsvarende.
 • Erfaring fra Agile og LEAN arbeidsmetodikk.
 • Generell IT: Sikkerhet, personvern, med mer.
 • Ha erfaring fra drift og forvaltning av Microsoft-miljø og Azure.
 • Kan noe om automatisering/scripting i PowerShell.
 • Kunnskap om integrasjonsarbeid og erfaring med koding.
 • Være faglig oppdatert på Microsoft-teknologi og skytjenester, og ha erfaring innen:
  • Sikkerhet for Azure-tjenester blant annet Defender suiten
  • Applikasjonsintegrasjon og SSO
  • Automatisering og self-service
  • Microsoft Graph
  • Tilrettelegging for IaaS, PaaS og SaaS
 • Konfigurasjons- og automasjonsverktøy.

Personlige egenskaper

Vi søker en resultatorientert prosjektleder med gode kommunkasjons- og presentasjonsferdigheter. Samhandling er viktig for deg og du evner å se en problemstilling fra flere perspektiver. Du deler kunnskap og erfaring med kollegaer på tvers av fagmiljøer og bidrar aktivt til videreutvikling av fagmiljøet.

Du holder deg oppdatert på faget, er nygsgjerrig og evner å omsette kunnskapen til praktiske løsninger. Det er viktig at du er serviceinnstilt, iniativrik, samt at du jobber godt selvstendig og i prosjekter med andre. God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.

Vi tilbyr

 • Stillingen er fast og lønnes som senioringeniør (SKO 1181) i lønnspenn mellom kr. 615.000 - 746.900, avhengig av erfaring og kompetanse.
 • Varierte og interessante arbeidsoppgaver.
 • Trivelig arbeidsmiljø preget av fokus på samfunnsnytte og åpenhet.
 • Mulighet til å påvirke arbeidsdagen og karriereretningen.
 • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger, inkludert trening i arbeidstiden.
 • God pensjonsordning og mulighet for lån i Statens Pensjonskasse.

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Vitnemå og attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Ønsker du mer informasjon om stillingen, eller har spørsmål, ta kontakt med gruppeleder, Bård Jakobsen på e-post [email protected] eller telefon 22852778.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Ønsker du mer informasjon om stillingen eller har spørsmål, ta kontakt med:

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS