LEDIG STILLING VED SINTEF

Laboratorietekniker / ingeniør i avdeling for Materialteknologi

Søknadsfrist: 15.02.2023

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn


Les mer om SINTEF her.

SINTEF Manufacturing er et institutt som jobber for å utvikle bærekraftige og konkurransedyktige produksjonsløsninger i Norge. Vi leverer spisskompetanse innen digitalisert og automatisert produksjon, produktutvikling og design, produksjonssystemer, bærekraft, sirkulærøkonomi, lean, verdikjedestyring og materialteknologi, samt laboratorie- og verkstedtjenester. Selskapet har cirka 100 ansatte med hovedkontor på Raufoss og forskningsavdelinger i Trondheim, og har i tillegg ansatte i Ålesund og Horten.

SINTEF Manufacturing søker Laboratorietekniker/ingeniør i avdeling for Materialteknologi

SINTEF er en av Norges mest anerkjente merkevarer, og har i dag vokst til et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. Dette omdømmet og vår vekst er resultat av de innovasjoner og løsninger vi har utviklet for våre kunder og samfunnet. Mange av løsningene som instituttet SINTEF Manufacturing benyttes av norsk industri hver eneste dag. Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn, og dette har vært fundamentet for all vår virksomhet i 70 år. FNs bærekraftsmål er en viktig og naturlig del av hverdagen i SINTEF og vi rapporterer om dette årlig i vår egen bærekraftsrapport.

SINTEF Manufacturing bidrar til utviklingen av konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge. Avdeling for Materialteknologi bidrar med industri-nær materialkompetanse, og deltar i reindustrialiseringen av Norge. Avdelingen opplever stor etterspørsel innen produkt-nær materialteknologi, og har en sterk prosjektportefølje som spenner over ulike bransjer, fra grunnleggende forskning til industrinære innovasjons og rådgivingsprosjekter. Vi har kompetanse innen produktnære lettmaterialer, inkludert metall, kompositt og plast. Materialvalg og materialutvikling er sentralt, og å velge riktig materiale i forhold til bruk. Vi arbeider med forståelse av vekselvirkning mellom material og prosess, og bidrar til utvikling av nye formemetoder og teknologier. Viktige fagfelt er fysikalsk metallurgi, forming, maskinering og sammenføyning samt materialkarakterisering og termomekanisk testing. Material- og verkstedtekniske laboratorier er en av tre grupper innen avdeling Materialteknologi. Gruppen består av 14 medarbeidere der forming, maskinering og materialkarakterisering er kjerneaktiviteten. Stillingen som laboratorietekniker/ingeniør vil i hovedsak bestå av materialkarakteriseringsoppgaver i forskningsprosjekter og i industrioppdrag for våre kunder.

Sentral oppgaver vil være:

 • Gjennomføring av materialanalyser og kontroller for industrikunder og i forskningsprosjekter
 • Bruker- og instrumentansvar for spesifikt laboratorieutstyr
 • Ansvarlig for rapportering av analyser og kontroller
 • Bidra med videreutvikling av metoder og prosedyrer
 • Bidra med vedlikehold og systemforbedringer knyttet til laboratorieinfrastruktur

Ønsket kompetanse og erfaring for stillingen:

 • Tekniker/Ingeniør/BSc innen materialteknologi
 • Faglig kompetanse innen materialteknologi, metallurgi og kjemi. Gjerne god kjennskap til metaller
 • Erfaring med prøveprepareringsutstyr
 • Erfaring med lysmikroskopi, stereomikroskopi, 3D mikroskop

Videre ser vi etter deg med god forståelse og interesse for praktisk laboratoriearbeid. Du samarbeider godt med andre, og kan også jobbe selvstendig og systematisk.

SINTEF gir sine medarbeidere:

 • Spennende og tverrfaglige prosjekter i inn- og utland i et av Europas ledende forskningsinstitusjoner
 • Dynamisk og motiverende arbeidsmiljø med et stort nettverk av forskere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere
 • Mulighet for faglig og personlig utvikling
 • Dynamisk og fleksibel arbeidsdag
 • Fleksibel arbeidstid, gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn
 • Gode muligheter for å påvirke egne aktiviteter og prosjektportefølje

Arbeidssted for stillingen er Raufoss. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk).

Har du spørsmål vedrørende stillingen, kontakt:

 • Gruppeleder Rune Almsbakken tlf 977 42 195 eller
 • Forskningssjef Tanja Pettersen, tlf 982 30 444

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

Powered by Labrador CMS