LEDIG STILLING VED HØGSKOLEN I INNLANDET

Rektor

Søknadsfrist: 15.10.2024

Høgskolen i Innlandet har omlag 15 000 studenter og 1 500 ansatte. Vi har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad, og tilbyr også noen utdanninger på Kongsvinger, Tynset og i Oslo. 

Høgskolen i Innlandet er kjent for sterke og solide utdannings- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt. HINN har nylig fått bekreftet at vi oppfyller kravene til å bli universitet,og NOKUTs styre godkjente høgskolens søknad om universitetsakkreditering 12. september. Vi forventer med dette å bli universitet i løpet av høsten 2024. 

Vår visjon er «Sterkere sammen - vi bygger universitetet i tverrfaglig fellesskap, sammen med samfunns- og arbeidsliv."

Vil du lede utviklingen av Norges nyeste universitet? Høgskolen i Innlandet søker Rektor

Om stillingen 

Høgskolen i Innlandet søker en engasjert og tydelig rektor som skal lede høgskolens samlede virksomhet de neste årene i overgangen fra høgskole til universitet. NOKUTs styre godkjente 12. september høgskolens søknad om akkreditering som universitet. Rektor er høgskolens daglige leder og ansvarlig for videre strategisk utvikling av høgskolen. 

Som rektor forventes det at du bidrar til å videreutvikle utdannings- og forskningsvirksomheten vår, styrke høgskolens attraktivitet og rollen vår som samfunnsaktør. Tverrfaglig samarbeid, økt andel ekstern finansiering, økt internasjonalisering. og kontinuerlig utvikling av den faglige og administrative virksomheten vil stå sentralt. Du forventes å være en pådriver i utviklingen av et velfungerende ansatt- og studentdemokrati. 

Ansvar og arbeidsoppgaver

Rektor er høgskolens øverste leder, og har det overordnede ansvar for høgskolens daglige ledelse på alle områder der myndighet ikke ligger hos styret, eller hos andre i kraft av lov eller delegasjon. 

Dette innebærer at rektor bl.a. skal:

  • sikre at den faglige virksomheten holder høy kvalitet
  • være høgskolens fremste representant utad og bidra til godt samarbeid med myndigheter , samfunns- og næringsliv
  • ivareta ansvaret for den løpende økonomi og formuesforvaltning
  • forberede og legge til rette for styrets arbeid
  • sørge for godt samarbeid med ansattes organisasjoner og vernetjeneste, studentorganisasjonene og studentsamskipnaden
  • utvikle høgskolens organisasjon, ledelse og arbeidsmiljø

Kvalifikasjoner 

Rektor må ha høy vitenskapelig kompetanse på minimum førstestillingsnivå. Det forutsettes solid ledererfaring fra kunnskapsintensiv virksomhet og erfaring med virksomhetsstyring og organisasjonsutvikling. Erfaring fra ledelse i distribuert virksomhet og internasjonal erfaring, vil være en styrke. Relevant lederutdanning og erfaring med utdannings- og forskningsledelse vil være et fortrinn. Vi forutsetter at rektor har god organisasjonsforståelse og inngående kjennskap til universitets- og høgskolesektorens kjerneoppgaver og samfunnsoppdrag.

Vi søker deg som er en resultatorientert og beslutningsdyktig leder med en motiverende, lyttende og inkluderende lederstil. Du fremmer entrygg og mangfoldig organisasjonskultur, har relasjonelle ferdigheter og dyktiggjør gode ledere i dine team. Du har strategisk kapasitet og gode kommunikasjonsevner både eksternt og internt.

Søkere må beherske flytende skriftlig og muntlig norsk eller annet skandinavisk språk og ha gode engelskkunnskaper. 

Vi tilbyr

  • en sentral topplederstilling ved en viktig høyere utdannings- og forskningsinstitusjon i god utvikling.
  • dyktige og kreative fagmiljøer med engasjerte medarbeidere 
  • spennende, utviklende og utfordrende lederoppgaver
  • lønn og vilkår etter avtale .
  • medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger. 

Rektor tilsettes på åremål for en periode på fire år fra 01.05.2025. Det er kontorsted både på Lillehammer og Elverum. Det må påregnes reisevirksomhet i stillingen.

For mer informasjon om HINN som arbeidsgiver, se her

Søke stillingen 

Søknad og vedlegg leveres elektronisk via "Søk stillingen". 

Søknaden skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • CV med oversikt over utdanning, erfaring og annen kompetanse
  • kopi av vitnemål og attester
  • andre vedlegg som vurderes som relevante for søknaden

Jobbnorge kundeservice hjelper deg om du har spørsmål om opplastning av vedlegg eller andre tekniske forhold rundt søknaden. 

Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.

For mer informasjon om stillingen kontakt: Styreleder Maren Kyllingstad, tlf ..

Mangfold og positiv særbehandling

HINN mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. 

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS