LEDIG STILLING PÅ HØYSKOLEN KRISTIANIA

Leder for avdeling for forskningskommunikasjon og innovasjon

Søknadsfrist: 23.06.2022

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania leverer forskning og utdanning innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Med over 18.000 studenter og et stort utdanningstilbud i Oslo, Bergen og på nett, er Høyskolen Kristiania Norges største uavhengige breddehøyskole. Høyskolen Kristianias oppdrag er å bidra til Norges sosiale og økonomiske utvikling gjennom en problemdrevet og anvendt kunnskapsutvikling og -formidling, i nært samarbeid med arbeidslivet. For å kunne utføre dette oppdraget på en mest mulig effektiv måte, har Høyskolen Kristiania som mål å bli Norges første uavhengige universitet.

Om stillingen

Vi søker en resultatorientert og innovativ leder til Avdeling for forskningskommunikasjon og innovasjon som vil bidra til å gjøre arbeidsliv og samfunn bedre gjennom forskningskommunikasjon . Stillingen rapporterer til prorektor arbeidsliv og innovasjon og inngår i denne prorektors ledergruppe.

Om avdeling for forskningskommunikasjon og innovasjon

Avdeling for forskningskommunikasjon og innovasjon har ansvar for å utvikle Kristianias verdiskapende samarbeid med arbeidslivet, og bidra til å løse deres og samfunnets utfordringer. Dette er en svært sentral oppgave i Høyskolen Kristianias strategi med å utvikle seg til et universitet for arbeidslivet. Avdelingen inngår i stab hos prorektor arbeidsliv og innovasjon. Avdelingen har i dag leder og en medarbeider. Disse utvikler, mobiliserer og koordinerer en rekke aktiviteter og ressurser i hele organisasjonen for forskningskommunikasjon, innovasjon og annet samspill med arbeidslivet.

Arbeidsoppgaver

Stillingen er strategisk sentral for hvordan Kristiania skal utføre det som omtales som universitetenes og høyskolenes «tredje samfunnsoppdrag». Forskningskommunikasjon er satt i sentrum for Kristianias samarbeid med arbeidslivet og bidrag til samfunnets utfordringer. Den som ansettes skal lede høyskolens forskningskommunikasjon og stimulere forskernes kommunikasjon av sine resultater til omgivelsene i tråd med høyskolens behov. Dette innebærer også ansvar for slik publisering i høyskolens kanaler, som bl.a. er «Kunnskap Kristiania», nettsider, hos eksterne partnere samt i nyhetsmedier og fagpresse. Avdelingen har også ansvar for innovasjon og entreprenørskap overfor ansatte og studenter, inkludert studentinkubatorene «Loftet» og «Bryggeriet».

Forskningskommunikasjonen har en strategisk rolle i relasjoner som utvikles med arbeidslivet, både for å trekke dette inn i høyskolens aktiviteter, bidra til oppdragsforskning og andre typer ekstern finansiering. Som avdelingsleder i rektoratets stab vil det være sentralt å mobilisere og også være rådgiver i avdelingens faglige felt overfor Kristianias ledelse, faglige avdelinger og fagstab.

Stillingen innebærer personal- og budsjettansvar.

Kvalifikasjonskrav

 • Høyere utdanning innenrelevant arbeidsområde, gjerne på master-nivå.
 • Erfaring med kommunikasjonsarbeid.
 • Praktisk erfaring med å jobbe sammen med forskere/fagmiljøer med forskningskommunikasjon i bred forstand, vil bli tillagt stor vekt.
 • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og med evnen til å motivere og utvikle.
 • Det vil være positivt hvis søkeren har erfaring fra innovasjon og entreprenørskap, fundraising, konseptutvikling og relasjonsbygging mot eksterne samarbeidspartnere.

Personlig egenskaper

Søkere vil passe godt i Kristianias arbeidsmiljø dersom man har personlige egenskaper som:

 • Selvstendig og ansvarsbevisst teammedarbeider
 • Høy gjennomføringsevne
 • Strukturert, målbevisst og resultatorientert
 • Profesjonell og troverdig
 • Har evne til å samarbeide på tvers av avdelinger og fagområder

Det blir lagt vekt på personlig egnethet for stillingen.

Høyskolen Kristianias ansatte skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og alle kvalifiserte kandidater oppfordres derfor til å søke.

Vi tilbyr:

 • Utfordrende oppgaver ved en av Norges ledende utdanningsinstitusjoner i vekst, og med en sentral rolle i å utvikle arbeidslivsprofilen der målet er å utvikle høyskolen til universitet
 • Trivelig arbeidsmiljø og gode kolleger
 • Gode muligheter for faglig utvikling
 • Arbeidsplass sentralt i Oslo sentrum
 • Lunsjordning
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Bedriftsidrettslag og eget treningsstudio
 • Fleksibel arbeidstid
 • Lønn etter avtale

Søknadsfrist: Snarest eller innen 23. juni.

Ta kontakt for spørsmål om stillingen.

Dersom du har spørsmål om stillingen, ta kontakt med Jens Barland, prorektor arbeidsliv og innovasjon, tlf.: 90169580, epost: [email protected]

Kun søknader som kommer via vår søknadsportal vil bli vurdert.

Kontaktpersoner:

Søk

Powered by Labrador CMS