Stilling:

Creative Techologist

Deadline: December 31, 2018

Høgskolen i Innlandet

Den norske filmskolen (Dnf) ligger til Høgskolen i Innlandet (HINN), Lillehammer, og har studiesteder på Lillehammer og i Oslo.


Dnf tilbyr kunstfaglig utdanning på høyeste nivå innen film og fjernsyn. Dnf tilbyr bachelor (ni linjer), master i film samt PhD-studier innen film, TV og nye medier. Vi har som mål at våre utdanninger skal tilføre bransjen dyktige filmkunstnere og kompetente yrkesutøvere samt bidra til å utvikle den norske og skandinaviske film-, tv- og mediebransjen i møtet med fremtidens mediehverdag.


Høgskolen i Innlandet har over 14 000 studenter, 1000 ansatte og har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad.


Høgskolen i Innlandet skal bygge sterke og solide fag- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utvikle en ny og bedre institusjon med høy faglig og pedagogisk kvalitet, og som tar sikte mot å oppnå universitetsakkreditering innen 2020.


Vår visjon er «Sterkere sammen».

50% prosjektstilling som «Creative Technologist» ved Den norske filmskolens Senter for fremragende utdanning, CEFIMA

Om fagområdet

«Creative Technologist» er et nytt fagområde innenfor film, tv og beslektede medier. Arbeidet omfatter et bredt spekter av kompetanse og evner, og rolleinnhaver er en som evner å ta i bruk teknologi som kunstnerisk verktøy i et team som skaper en audiovisuell fortelling. De siste årenes digitale utvikling har påvist et enormt behov for denne stillingen, som kan inngå i en regissørs sentrale team.

Ofte har denne funksjonen blitt pålagt en ”production VFX supervisor” som kan jobbe med regissør, fotograf, og scenograf for å realisere filmens visuelle verden. Med få unntak har dette vært en funksjon underlagt de tradisjonelle disiplinene, men utviklingen viser et behov for en selvstendig kunstner sidestilt fotografen og scenografen som kan ta et kreativt medansvar for realiseringen av filmfortellingens visuelle uttrykk.

En Creative Technologist skal ha bredt overblikk over tradisjonelle og digitale teknikker for bildemanipulasjon og skapning. I tillegg skal rollen ha oversikt over og erfaring med flere plattformer for fortellinger, alt fra det tradisjonelle kinolerretet til interaktive 360-graders medier som VR og AR. Experimentering med og utvikling av plattformenes kunstneriske potensiale står sentralt.

Om stillingen/hovedoppgaver

Undervisningen og veiledning ved Den norske filmskolen har fokus på filmen og filmfortellingen som kollektiv kunstart, hvor alle fagfunksjoner skal oppleve å ha et kreativt spillerom.

Stillingen som Creative Technologist ved Den norske filmskolen og skolens Senter for fremragende utdanning CEFIMA er en prosjektstilling frem til 31.12.2021, som skal bidra sterkt til at skolens utdanninger deltar i utviklingen som skjer i bransjen og studentene eksponeres til og arbeider med fortellinger på flere plattformer utviklet med et mangfold av teknologiske verktøy.

Dette er en stilling som befinner seg i kryssningspunktet mellom teknologi og kunst, og det forventes at den ansatte personen vil beherske et bredt spekter av oppgaver, herunder:

  • bidra til testing av ny teknologi i kunstneriske fortellinger og med det komme med anbefalinger for ansaffelser
  • holde tett kontakt som veilder og mentor for både studenter og ansatte som utforsker ny teknologi og plattformer i egne fortellinger
  • følge med på utviklinger både nasjonalt og internasjonalt innenfor bruk av ny teknologi og plattformer for audiovisuelle fortellinger
  • gjennomføre egne kunstneriske utviklingsarbeid og dermed bidra til utviklingen på filmskolen og i det bredere fagmiljø
  • aktivt delta i utvikling av Filmskolens utdanninger gjennom deling og praktisering av KU (kunstnerisk utviklingsarbeid) i pedagogisk sammenheng og planlegging/evaluering av kurs og utdanningsforløp

Det forutsettes aktiv deltakelse i den overordnede planleggingen av studiene på både bachelor- og masternivå.

Arbeidssted er delt mellom Filmskolens lokaler på Lillehammer og i Oslo, men hovedvekten av arbeidsoppgaver er for tiden tilknyttet masterstudiene i Oslo. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Kvalifikasjoner

  • Stillingen krever kunstfaglig kompetanse, fortrinnsvis på grunnlag av fullført stipendprogram i kunstnerisk utviklingsarbeid eller lignende. Kandidater i sluttfasen av programmet kan ansettes i påvente av fullført disputas innen 6 måneder etter ansettelse.
  • Søkeren må kunne vise til faglige kunnskaper, disiplin og autoritet som er nødvendig for å kunne utføre et oppdrag.
  • Søkeren må kunne dokumentere nødvendige generelle kunnskaper om praksis i den norske og/eller skandinaviske bransje og om fortellerteknikk
  • Søkeren må dokumentere praktisk-pedagogisk erfaring fra kunstfaglig filmutdanning.
  • Gode kunnskaper om faglig relevante datatatekniske løsninger og god forståelse av programvare brukt i film og TV-produksjon
  • Søkeren må beherske norsk (eller skandinavisk språk) og engelsk, muntlig og skriftlig. IT-kunnskaper på brukernivå vil bli tillagt vekt.

Dersom det ikke melder seg søkere som tilfredsstiller de formelle kvalifikasjonskravene kan det være aktuelt å ansette på lavere nivå, jf. Lov om universiteter og høgskoler § 6-5.

Personlig kompetanse

  • Utforskende og demonstrert evne til å eksperimentere med ny teknologi i egen kunstnerisk praksis, samt evne til å dele erfaringer med andre
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • Evne til å utvikle teamkompetanse hos studentene
  • Omstillingsevne og fleksibilitet
  • Evne til selvstendig arbeid

Vi søker en person med initiativ, pågangsmot og godt humør. Det kan til tider være hektisk og det må kunne utvises fleksibilitet i forhold til arbeidstid i enkelte perioder. Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.

Om søknaden

Høgskolen benytter elektronisk søknadssystem. Du kommer til søknadsskjemaet ved å følge linken "Søk stillingen" oppe til høyre i annonseteksten.

Søkere bes om å skrive søknad som presenterer kunstnerisk produksjon og kunstnerisk utviklingsarbeid, samt utfyllende CV. Søkere bes også dokumentere pedaogisk erfaring og eventuelt arbeid med pedagogisk utviklingsarbeid. I tillegg må søker fremsende 3 faglige arbeider/verk etter eget valg (f.eks. spillefilm, TV-serie, o.l.) som ønskes vurdert sammen med søknaden. Verkene skal legges inn elektronisk som vedlegg eller som lenker til søknaden.

Høgskolen tilbyr

  • En spennende og utfordrende jobb ved en høgskole i utvikling, engasjerte kolleger og et godt arbeidsmiljø Tilrettelegging for faglig utvikling
  • Gode velferdsordninger
  • Stillingen innplasseres og lønnes i stillingskode 1011 førsteamanuensis/1198 Førstelektor etter kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse som bl.a. gir gode pensjons og forsikringsordninger.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål ved HINN å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. HINN har som målsetting å øke andelen kvinner i undervisnings- og forskerstillinger. Arbeidsforholdene tilrettelegges om nødvendig for personer med redusert funksjonsevne.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søkere anmoder om at dette ikke gjøres. Anmodning om unntak fra offentlighet må grunngis. Søkere vil bli kontaktet dersom høgskolen ikke kan følge anmodningen (jf. off.loven § 25).

Kontakt

  • Dekan Karin Julsrud, mobil +47 91882492

Vi ønsker deg velkommen som søker!

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS