LEDIG STILLING VED HØGSKOLEN I INNLANDET

Ph.d-stipendiat innen husdyrernæring

Søknadsfrist: 30.09.2024

Høgskolen i Innlandet har omlag 15 000 studenter og 1 500 ansatte. Vi har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad, og tilbyr også noen utdanninger på Kongsvinger, Tynset og i Oslo. 

Høgskolen i Innlandet skal være kjent for sterke og solide utdannings- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi er en institusjon med høy faglig kompetanse, og har mål om å bli akkreditert som universitet.

Vår visjon er «Sterkere sammen».

Om stillingen

Fakultet for anvendt økologi, landbruksvitenskap og bioteknologi ved Høgskolen i Innlandet (HINN) inviterer søkere til en ph.d-stipendiatstilling innen husdyrernæring. Stipendiatstillingen har en varighet på 4 år, hvorav 25 prosent av tiden består av pliktarbeid knyttet til undervisningsoppgaver. Den endelige planen for doktorgradsutdanningen må godkjennes og avtales senest tre måneder etter tiltredelse i stillingen.

PhD-programmet i anvendt økologi og bioteknologi (AEB) er tverrfaglig og bidrar til økt kunnskap om bærekraftig produksjon, bruk og forvaltning av biologiske ressurser. 

Stillingen starter under høsten 2024. Kandidaten vil bli en del av HINNs PhD-program i anvendt økologi og bioteknologi, med arbeidssted på Campus Blæstad.

Om prosjektet

PhD-prosjektet er en del av et prosjekt finansiert av Stiftelsen Lantbruksforskning i Sverige med kortnavnet “MilkClover” og fullt navn “Forbedring av rødkløver som proteinkilde for drøvtyggere ved å optimalisere polyfenoloksidase (PPO) proteinbinding og tilførsel av aminosyrer”. Prosjektet involverer både landbruksindustrien og forskere i Sverige. Det overordnede målet med prosjektet er å avdekke hvordan utnyttelsen av protein i rødkløver kan forbedres; om noen varianter er mer optimale enn andre, om visse aminosyrer kan forbedre utnyttelsen av protein, og om aktiviteten til enzymet polyfenoloksidase og fenoliske substrater i planten vil påvirke utnyttelsen.

Den nye europeiske landbrukspolitikken setter mål for bærekraft og sikkerhet i produksjon av fôr og mat. En særlig svakhet i den europeiske husdyrsektoren er den store avhengigheten av importert protein til dyrefôr, noe som krever utvikling av bærekraftige løsninger. I tillegg til å øke tilførselen av bærekraftige proteinfôr, er det også behov for å matche proteinbehovet med det faktiske behovet, ved å øke effektiviteten gjennom balansert aminosyretilførsel til tynntarmen. Rødkløver er et bærekraftig alternativ med sin evne til nitrogenfiksering (krever mindre nitrogengjødsling) og kan videreutvikles for å redusere behovet for tilleggsprotein til melkekyr. Forskningen i dette prosjektet vil inkludere ulike moderne analyser knyttet til evaluering av drøvtyggerprotein i laboratoriet av rødkløversorter, samt utnyttelsen av rødkløver i fôringsforsøk med melkekyr ved bruk av 15N-isotopmerking og sporingsteknikk.

Kandidatens hovedveileder vil være professor Sophie Krizsan ved HINN. Et tverrfaglig veilederteam vil bidra til ulike deler av prosjektet. Medveiledere vil være PhD Merko Vaga ved Institutt for husdyrernæring og ledelse, Sveriges lantbruksuniversitet, professor Michael Lee ved Office of the Deputy Vice-Chancellor, Harper Adams University, professor Aila Vanhatalo, Institutt for landbruksvitenskap, Universitetet i Helsinki, og PhD Seppo Ahvenjärvi ved Natural Resources Institute Finland (LUKE).

Kvalifikasjoner

IDet er et krav at PhD-stipendiaten kvalifiserer for opptak til universitetets PhD-program i anvendt økologi. Søkere som allerede har en PhD vil ikke bli vurdert.

For opptak til doktorgradsprogrammet må søkeren normalt ha en mastergrad eller tilsvarende utdanning (120 studiepoeng, §3 mastergrad i det norske systemet) innen husdyrvitenskap eller andre relevante fagområder.

Videre må du ha en sterk akademisk bakgrunn fra tidligere studier, dvs. gjennomsnittskarakteren bør normalt være B eller bedre fra masterstudiet (120 studiepoeng) eller tilsvarende utdanning. Beregningen av gjennomsnittskarakteren er basert på studiepoengene for hvert kurs og for masteroppgaven. Søkere med svakere karakterer enn det som normalt kreves for opptak, må dokumentere at de vil kunne gjennomføre en doktorgrad. I tilfeller der utdanningen har blitt godkjent med karakterene bestått / ikke bestått, blir søkeren tatt opp etter en individuell vurdering. Hvis du har utdanning fra utlandet, kan du kontakte NOKUT for godkjenning av utdanningen din, alternativt vil en lignende vurdering bli gjort i forbindelse med søknadsprosessen.

Det vil være vesentlig for kandidaten å delta i feltarbeid knyttet til det planlagte fôringsforsøket og tilbringe omtrent 3-6 måneder i utlandet i løpet av studietiden. Vi forventer at kandidaten skal kunne arbeide innenfor et team av universitetsansatte fra flere institusjoner og med flere veiledere internasjonalt, samt delta i det profesjonelle og sosiale livet ved Campus Blæstad. Det kan også være behov for at kandidaten samhandler med interessenter knyttet til prosjektet.

Videre legges det vekt på:

  • Gode kvantitative ferdigheter.
  • Dokumentert erfaring med relevant laboratorie- og feltarbeid.
  • Erfaring knyttet til proteinfôrevaluering og metabolisme i drøvtyggerernæring.
  • Erfaring med Microsoft Office-programvare og statistikkprogramvare som R (eller tilsvarende)
  • Førerkort klasse B

Språk:

  • God fremstillingsevne på engelsk, muntlig og skriftlig, er et krav. Søkere fra ikke-engelskspråklige land må dokumentere engelsk kompetanse gjennom en godkjent test (TOEFL, IELTS, Cambridge Certificate in Advanced English (CAE) eller Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE).

Vurderingen av hvilken kandidat som er best kvalifisert vil være en helhetlig vurdering av utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon og øvrige kvalifikasjonskrav slik de er formulert i annonseteksten. I tillegg vil følgende bli vektlagt: kvalitet på prosjektbeskrivelsen, dokumenterte selvstendige forsknings- og utviklingsarbeider eller praksis relevant for prosjektet.

Stillingen med tilhørende arbeidsoppgaver skal ivaretas i samsvar med gjeldende lov- og regelverk for statsansatte, herunder også Lov om kontroll med eksport av strategiske varer, tjenester og teknologi m.v. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg kommer i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil ikke kunne tiltre stillingen ved Høgskolen i Innlandet. Nødvendige godkjenninger må opprettholdes gjennom hele ansettelsesforholdet.

Slik søker du

Søknaden må inneholde:

  • Søknadsbrev som inkluderer en kort redegjørelse for søkerens forskningsinteresser og motivasjon for å søke stillingen.
  • Foreslått prosjektbeskrivelse av studien (maks 8 sider, inkludert referanser), som skisserer dens faglige relevans, metoder, utfordringer og muligheter, og inneholder en foreløpig fremdriftsplan. Prosjektbeskrivelsen må skrives på engelsk.
  • CV som viser din relevante utdanningsbakgrunn og erfaring (registrert i Jobbnorges skjema).
  • Kopier av akademiske vitnemål og karakterutskrifter (En sertifisert engelsk oversettelse av alle utdanningsdokumenter kreves, med mindre dokumentene er på norsk eller annet skandinavisk språk.)
  • Publikasjonsliste.
  • Navn og kontaktinformasjon for to referanser.
  • Eventuell annen dokumentasjon du ønsker at vi skal vurdere..

Vedlegg lastes opp som separate filer. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting. Det er søkerens ansvar å sørge for at alle vedlegg er lastet opp. Dokumenter innsendt etter søknadsfristens utløp, vil ikke bli tatt hensyn til i evalueringen.

Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

  •  Instituttleder ved Institutt for landbruksvitenskap ved HINN Micael Wendell micael.wendell@inn.no, eller 
  • Professor Sophie Krizsan sophie.krizsan@inn.no

Vi tilbyr

  • En plass i et ambisiøst og internasjonalt miljø.
  • Et utfordrende og spennende prosjekt med muligheter for personlig og vitenskapelig utvikling.
  • Et selvstendig og fleksibelt arbeidsmiljø som den vellykkede kandidaten i stor grad kan påvirke selv.
  • Daglig kontakt med inspirerende dyktige kolleger.
  • En campus omgitt av jordbruksland, skoger og åser med gode muligheter for friluftsliv året rundt.
  • En spennende og utfordrende stilling ved en utviklende institusjon.
  • Stillingen lønnes i stillingskode 1017 stipendiat etter statens lønnsregulativ.
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger.

For mer informasjon om Høgskolen i Innlandet som arbeidsgiver, se her.

Mangfold og positiv særbehandling

HINN mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. 

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS