Ledig stilling ved Statistisk sentralbyrå

Frontend- og backend utvikler

Søknadsfrist: 23.09.2019

Fakta før følelser – Vil du bygge Norges fremste beslutningsplattform?

Hvordan vet du at det du leser er riktig? Hvor kommer tallene fra, og kan du stole på dem? Dette er spørsmål som blir stadig viktigere i dagens samfunn, der flere og flere presenterer følelser som fakta. Siden 1876 har Statistisk sentralbyrå levert et uavhengig, felles faktagrunnlag for evaluering, debatt og forskning i Norge. Statistikkloven gir oss mulighet til å samle inn data fra en mengde ulike kilder for sammenkobling og analyse av det norske samfunnet. Med dagens teknologi har vi mulighet til å utvikle Norges fremste plattform for analyse og beslutningsstøtte. I nær framtid kommer informasjon til å strømme inn til SSB i sanntid, og gi oss unike analysemuligheter. Å ta vare på, sikre, videreutvikle og analysere disse dataene er det viktigste vi gjør.

Statistisk sentralbyrå

Statistisk sentralbyrå - tall som forteller


Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for offisiell statistikk i Norge og har en omfattende forsknings- og analysevirksomhet. Vi har rundt 850 medarbeidere lokalisert i Oslo og Kongsvinger, i tillegg til intervjuere over hele landet.

SSB publiserer daglig statistikk og analyser på ssb.no og har et stort kontaktnett, også internasjonalt.

Vi er en kompetansebedrift med faglig utfordrende arbeidsoppgaver, som satser målrettet for å modernisere SSB og bygge en fremtidsrettet organisasjon.

Vi på SSB IT har innført smidig arbeidsmåte for produktutvikling på alle nye løsninger, der det er lov å teste og feile. Det er på den måten vi lærer og blir bedre. Vi jobber i tverrfaglige team der man sammen besitter ekspertkompetanse på produktene vi utvikler. Teamene har selv et stort ansvar for hvilke typer verktøy og språk de benytter, med et mål om å levere et velfungerende produkt – fra innhenting av data og fram til visualisering. Ny teknologi dukker opp i et hurtig tempo, og det er derfor viktig å bygge ny kompetanse og dele erfaringer med resten av samfunnet.

Nå skal ssb.no bygges om og vi trenger flere utviklere. Du vil være en del av ett nyetablert, tverrfaglig produktteam som er ansvarlig for utvikling og drift av hele ssb.no og mulig også andre kommunikasjonskanaler. Teamet består i dag av tre energiske utviklere med avslappet, uformell gruppedynamikk og mye moro på jobb. Teamet jobber med webteknologier f.eks. Java Spring Boot, Javascript/ES6, React, API-baserte tjenester og web-stack rettet arbeid. Seksjonen har stort fokus på kompetansebygging i trendende teknologier og vi deltar på flere internasjonale konferanser gjennom året. I år har vi hatt representanter i England, USA, Spania, Finland og i desember kommer Sam Newman til Statistisk sentralbyrå for å hjelpe utviklere med å bygge mikro-tjenester.

Hvis dette virker interessant har vi to ledige stillinger som utviklere og vil gjerne høre fra deg! Er du nyutdannet, erfaren eller ekspertutvikler og har kjennskap til CMS systemer, passer du rett inn. Vi søker utviklere som vil lære og dele erfaringer og som er nysgjerrige og faglig engasjerte.

Bli med å bygge plattformen som forsyner allmennheten med statistikk, analyser og forskning basert på pålitelig informasjon av høy kvalitet. Bli med å sette fakta før følelser!

For å lese mer om arbeidshverdagen til IT i SSB, besøk vår nye blogg: https://medium.com/ssb-it

Stillingene kan være i Oslo eller Kongsvinger. Søknader blir behandlet fortløpende.

Kvalifikasjonskrav

 • Relevant høyere utdanning på minimum bachelornivå. Relevant arbeidserfaring kan kompensere for utdanningskravet.
 • Kompetanse innen objektorientert programmering , f.eks Java 8 eller nyere, og/eller nyere Javascript f.eks React, Node, ES6.
 • God skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk og engelsk.
 • Kjennskap til CMS systemer, som f.eks Enonic XP er ønskelig.

Personlige egenskaper

 • Nytenkende, faglig nysgjerrig og engasjert.
 • Analytisk og strukturert.
 • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner.
 • Evne til å dele kunnskap.
 • Kvalitetsbevisst.

Vi tilbyr

 • SSB arrangerer hackathons, meetups og månedlig tech lunsj som vi ser på som en flott måte å lære og samtidig ha det moro på. Vi har begynt å jobbe på sky plattform, og dette gir muligheter for utviklere å teste ut ny teknologi og arbeidsmetoder. Vi er inspirert av all den nye metodikken der ute, og prøver å tilpasse den og gjøre det på vår måte, hvilket gir store muligheter til å påvirke sin egen arbeidsdag.
 • Lønn som førstekonsulent, rådgiver eller seniorrådgiver (kode 1408/1434/1364) fra kr 450 000 til kr 850 000 etter kvalifikasjoner. Høyere lønn kan vurderes for spesielt kvalifiserte kandidater.
 • Fleksibel arbeidstid og god pensjonsordning fra Statens pensjonskasse.
 • Lyse og trivelige lokaler i Oslo eller Kongsvinger.
 • Ansatte har mulighet til en time trening i uken i arbeidstiden, med trimrom både i Oslo og på Kongsvinger.
 • Sommertid med 35 timers uke fra mai til og med september.

Generelt:

 • Attester/vitnemål skal registreres/legges ved i søknadsportalen innen søknadsfristen. Søkere som blir innkalt til intervju, bes ta med originaler eller bekreftede kopier av attester og vitnemål. Vi utfører kontroll av dokumenter og vi gjennomfører bakgrunnsjekk på kvalifiserte søkere før ansettelse.
 • Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Hvis ønsket reservasjon ikke vil bli tatt til følge vil søkeren bli varslet om dette før offentlig søkerliste utformes.
 • Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, alder, nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Søkere som tilkjennegir at de har nedsatt funksjonsevne eller hull i cv-en, må være innforstått med at denne opplysningen kan brukes til registreringsformål jf. regjeringens arbeid med inkluderingsdugnaden.
 • Som IA-virksomhet legger vi forholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Webcruiter-ID: 4101663669

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

 • Erik Øvrum (Seksjonssjef), 92891410
 • Johanna Fyrberg (Seniorrådgiver), 40903973