Stilling:

Overingeniør innen marine økosystemer

Søknadsfrist 02.12.2018

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er ett av de største marine forskningsinstituttene i Europa med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.


1. januar 2018 ble Havforskningsinstituttet fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Om stillingen

Til vår forskningsgruppe Økosystemprosesser søker vi nå etter en overingeniør. Arbeidsoppgavene i stillingen er varierte, og bidrar inn mot ulike forskningsprosjekt og rapportering til ulike prosesser i forbindelse med økosystembasert forvaltning. Stillingen er fast, og arbeidssted er Tromsø.

Som ingeniør hos oss er det viktig at du kan arbeide selvstendig og strukturert med rutinemessig planlegging og gjennomføring av tokt-, felt- og laboratoriearbeid med opparbeiding av prøver og tilrettelegging av innsamlede data. Å bistå forskningsprosjekter med varierte oppgaver ligger også til stillingen. Vi jobber tett sammen med flere forskningsgrupper på Havforskningsinstituttet, samt i internasjonalt samarbeid, blant annet med russiske forskere og teknikere.

Om forskningsgruppen

Forskningsgruppe Økosystemprosesser fokuserer på forskning og overvåkning av marine økosystemers struktur, funksjon og dynamikk, samt påvirkninger fra klima og menneskelig aktivitet. Vi jobber også medrådgivning i forbindelse med økosystembasert forvaltning av marine systemer. Viktige oppgaver i stillingen er:

  • planlegging og gjennomføring av tokt- og feltarbeid med hovedfokus på taksonomisk opparbeiding av bunndyrprøver
  • opparbeiding av mageprøver fra bunnfisk for diettundersøkelser
  • administrative oppgaver knyttet til utvikling og drift av systemer for rapportering av status på marine økosystemer til forvaltning
  • å bistå forskningsprosjekt med tilrettelegging og presentasjon av data

Kvalifikasjonskrav

  • Mastergrad i bunndyrbiologi, tilsvarende, eller annen relevant utdanning
  • Erfaring med artsidentifikasjon av bunndyr
  • Gode norsk- og engelskkunnskaper
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner

Erfaring med håndtering av datasett og dataanalyse er en fordel. Likeledes er erfaring med programmeringsspråket R en fordel. Det er også ønskelig med praktisk erfaring fra feltarbeid, forskningstokt, eller lignende.

Vi tilbyr

  • arbeid i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
  • et utfordrende og kreativt arbeidsmiljø
  • lokaler sentralt i Tromsø
  • fleksitidsordning, med sommer- og vintertid
  • offentlig tjenestepensjonsordning i Statens Pensjonsordning
  • bedriftshytter og bedriftsidrettslag

Ytterligere informasjon

Søknadsfrist: 2. desember.

Stillingen lønnes i stillingskode 1087 overingeniør, i samsvar med Hovedtariffavtalen i staten. Fra lønnen trekkes det 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad sendes elektronisk via Jobb Norge. Vitnemål, CV og relevante attester må legges ved i søknaden.

Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Havforskningsinstituttet har fokus på mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemmelse, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er en IA-bedrift, og ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.

Ønsker du flere opplysninger om stillingen kan du kontakte:

  • Forskningsgruppeleder Mette Skern-Mauritzen (mette.mauritzen@hi.no / 924 62 615), eller
  • Forsker Lis Lindal Jørgensen (lislin@hi.no/971 85 556)

Besøk gjerne våre nettsider på www.hi.no .

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS