Stilling:

Postdoktor – bioenergetikk i lavtrofisk akvakultur

Søknadsfrist 25.01.2019

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet (HI) er et av de største marine forskningsinstituttene i Europa med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen, vi har avdeling i Tromsø og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.


1. januar 2018 ble Havforskningsinstituttet fusjonert med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES). Det nye instituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, og for hele kjeden fra hav til mat.

Om stillingen

Havforskningsinstituttet (HI) har ledig en 3-årig stilling som postdoktor innen bioenergetikk. Fokus for stillingen er på utvikling av individbasert modellering for å forstå hvordan miljøforhold påvirker produksjon hos lavtrofiske bentiske organismer. Hovedmålene vil være å bidra med grunnleggende økofysiologisk kunnskap om organismene, og å kunne beregne bæreevne innen lavtrofisk oppdrett, knyttet til både scenarier for fremtidig storskala produksjon og økosystempåvirkning.

Den som tilsettes blir en del av forskningsgruppen Bentiske ressurser. Hovedarbeidsstedet vil være ved Havforskningsinstituttets forskningsstasjon i Austevoll, men postdoktoren vil også ha tilknytning til fagmiljøet innen økosystemmodellering i Bergen.

Stillingen er en del av Havforskningsinstituttets satsingsområde innen lavtrofiske ressurser i akvakultur, med vekt på bentiske filtrerende organismer og makroalger. Det er økende fokus på bruk av økologiske modeller i forskning på prosesser og samspill mellom arter og miljø, og i anvendt forskning knyttet til bærekraftig produksjon i lavtrofisk akvakultur. Individbaserte modeller for simulering av energetikk og vekst er en sentral komponent i slik modellering. Den som tilsettes vil være en del av et team som jobber med karakterisering av føde, fødeopptak og energetikk hos filtrerende bentiske organismer og fysiologi hos makroalger. Kandidaten skal delta i og lede gjennomføring av eksperimentelle forsøk som er nødvendig for parametrisering og utvikling av modeller, og det er derfor et krav at søker har erfaring med dette.

Om forskningsgruppen

Forskningsgruppen Bentiske ressurser er involvert i vitenskapelige problemstillinger knyttet til Havforskningsinstituttets nasjonale rådgivningsarbeid. Stillingen gir en god karrieremulighet for en dyktig og motivert forsker som ønsker å være en del av et produktivt forskningsmiljø, og som finner glede og inspirasjon i å arbeide ved Norges ledende marine forskningsinstitutt.

Den som tilsettes må ha:

  • Doktorgrad i marinbiologi eller annet relatert fagfelt.
  • God kunnskap innen programmering relatert til simulering med individbaserte bioenergetikk- og økologiske modeller.
  • God faglig innsikt i fysiologi og økologi i marint miljø, samt erfaring med å jobbe tverrfaglig.
  • Erfaring med eksperimentell fysiologi.
  • Evne til både å arbeide selvstendig og som del av en gruppe, og ha gode samarbeidsevner.
  • Evne til å generere, gjennomføre og publisere aktiviteter effektivt og målrettet.

I tillegg vil følgende bli vektlagt:

  • Erfaring med «Dynamic Energy Budget» (DEB) modellering.
  • Erfaring med eksperimentelle forsøk med filtrerende organismer.
  • Erfaring med bearbeiding av resultater fra numeriske havmodeller, for eksempel ROMS.
  • God forståelse av økologiske prosesser.
  • Gode ferdigheter i skriftlig og muntlig kommunikasjon.

Vi tilbyr:

  • Stilling i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning.
  • Lønn etter avtale, i henhold til statens regulativ som 1352 postdoktor.
  • Et spennende arbeidsmiljø med god faglig utvikling.
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse (2 % innskudd av bruttolønn).
  • Fleksitidsordning.
  • Velferdstilbud.

Ytterligere informasjon

For mer informasjon, kontakt:

Havforskningsinstituttet er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er også en IA-virksomhet, og ønsker å legge forholdene til rette for søkere med redusert funksjonsevne.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere i spesielle tilfeller kan bli offentliggjort, selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søknad sendes elektronisk via link på denne siden med CV, relevante attester og vitnemål, publikasjonsliste.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS